Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзик Пойнт Плейлист: Mark Ronson feat. Camila Cabello, 5 Seconds of Summer, Diplo feat. Octavian

Снимка: Vevo

Горещи предложения от Мюзик Пойнт

Mark Ronson feat. Camila Cabello - Find U Again

Излезе още едно парче от очаквания на 21 юни нов албум на Марк Ронсън. След като пусна титулната песен Late Night Feelings (с Лики Ли), световната звезда представи и дует с Камила Кабейо. Заглавието е Find U Again и тук е използвана мелодия, създадена от Кевин Паркър - мозъкът на Тейм Импала. Паркър е отбелязан като автор и продуцент на сингъла. В интервю за Бийтс Уан Ронсън каза, че на тази музика той е попаднал преди две години и за изпълнението решава да покани Камила като ѝ дава задача да създаде текст за разбито сърце, сълзи и танци. По думите му Камила е успяла да намери разковничето на успеха. На фона на примесена с електроника страстна поп мелодия тя пее “Опитах се да прекарам нощта с някой друг, но този друг човек няма шанс, когато го сравня с теб”.

Find U Againе премиера на седмицата в Мюзик Пойнт.

5 Seconds of Summer - Easier

Това е първият сингъл на австралийците за тази година. Песента звучи като нещо от каталога на Чарли Пут и това не е случайно, защото именно той е замесен в създаването ѝ. За разлика от грамаданския им хит Youngblood в Easier сякаш интензитетът е по-малък. В мелодичното поп-рок парче Файв Секъндс ъф Съмър разказват за една връзка, в която няма изглед за промяна в поведението и въпросът за героя е “Кое ще е по-лесно? Да си тръгна или да остана?” Надяваме се да не сте изправени пред такава дилема, но ако все пак сте нищо чудно да намерите отговора в песента.

Diplo feat. Octavian - New Shapes

Този трак не е чак толкова нов, но ние го открихме преди седмица благодарение на дебюта на видеото към него. Песента е от периода на Дипло, преди решението му да залитне към кънтрито. New Shapese от мини албума Europa и е с участието на британската рап сензация Октейвиън, който сме ви пускали като гост и на други продуценти на електронна музика като Мура Маса. Видеото към New Shapes, както и самата песен някои сравняват с мъглявина. Иначе новият албум на Октейвиън е в процес на завършване. Рапърът описва проекта си като странен хоп-хоп, примесен с арендби, пиано и елементи, които могат да бъдат сравнени с Джеймс Блейк.

За премиерата на седмицата на Мюзик Пойнт и още актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Маестро Иван Стоянов

Иван Стоянов е носител на Националната награда "Акад. Марин Големинов"

За девета поредна година навръх рождения ден на Марин Големинов (28 септември) в Кюстендил бе връчена Националната награда за принос в музикалния живот на името на изтъкнатия български композитор. По традиция церемонията се провежда в художествената галерия на града, носеща името на друг бележит творец, Владимир Димитров-Майстора. Двамата с..

публикувано на 30.09.24 в 17:35

Да си избереш най-добрия млад солист

Тази вечер в Зала "България" официално ще бъде открит новият сезон на Симфоничния оркестър на Българското национално радио . Музикантите имаха изяви и преди да се вдигне завесата с концерта за Деня на независимостта на България, с който напълниха залата на Националната опера и който беше излъчен в деня на празника по БНТ. За първия концерт..

публикувано на 27.09.24 в 16:22

"Всичко прелива". Етнобарок на Софийски музикални седмици

Етнобарок ще звучи на Софийски музикални седмици. Концертът е съвместен проект: "Единни в многообразието", с Белгийското председателство на ЕС. Ансамбълът включва Алон Сариел – барокова мандолина и лютня, Юрген де Бройн – лютня, Христина Белева - гъдулка за бароков концерт, Калина Андреева – вокал и контрабас, Ана Янкова – вокал, Борислав..

публикувано на 26.09.24 в 13:36

"D2" с Дичо и гости отбелязват 25 г. с концерт в Борисовата градина

25 години е младежка възраст за човека, но за рок група това е дълголетие, което си заслужава да бъде отбелязано не само в музикалните енциклопедии. През 2024 г. група "D2"  показа в много градове не само жизненост, но и много енергия за срещи с публиката, сред която са фенове от не едно поколение. На 10 май 2024 г. бандата зарадва..

публикувано на 10.09.24 в 14:18

"Остава" с нов сингъл, седмица преди големия концерт в Борисовата градина

След като активната и емблематична група "Остава" има нов сингъл, какво друго ни остава, освен да поканим фронтмена Свилен Ноев да го представи и да направи премиерата в ефира на БНР-Радио София? Това наистина се случи в сутрешния блок в контекста на разговора с вокалиста. "Обичам края на лятото и есента. При всяка нова песен се..

публикувано на 04.09.24 в 10:13
Лиъм Галахър

Легендарна група "Oasis "се събира, вече са насрочени концерти за 2025 година

Братята Ноел и Лиъм Галахър потвърдиха, че тяхната легендарна група Oasis ще се събере отново като вече има планирани концерти за 2025 година. Съобщението дойде точно преди 30-ата годишнина от основополагащия дебютен албум на Oasis - Definitely Maybe, издаден на 29 август 1994 г., и 15 години от последното изпълнение на братята заедно преди..

публикувано на 27.08.24 в 12:22
Служебният министър Найден Тодоров

Недостиг на музиканти в държавните оркестри

За недостиг на музиканти в държавните оркестри предупреди министърът на културата Найден Тодоров. В редица филхармонии и опери има чужденци, които обаче работят в България за кратко, с цел да придобият стаж, след което напускат страната, а българските оркестри, заради ниското заплащане, страдат от липса на музиканти.  Найден Тодоров съобщи за..

публикувано на 19.08.24 в 11:05