Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масов бой с пострадали в кв. "Филиповци"

Снимка: БГНЕС
Масов бой в софийския квартал "Филиповци" вдигна на крак полицията и спешна помощ. Според първоначалната информация са се сбили два ромски клана до блок 72. Участвали са 40 души. По данни на полицията има 5-има ранени и 7 задържани.

“Седем души са задържаните след инцидента”, поясни ст. комисар Радослав Стойнев, началник отдел "Охранителна полиция" в СДВР. Той допълни, че се извършват издирвателни дейности на лица, съпричастни към случая.

„Скандалът е започнал между две деца на 8-10 години в двора на училището в квартала. Дошли са възрастни хора. Дошли са родителите. Много народ са се събрали. Дошли са малко повече полицаи, отколкото трябва”, разказва Цветан Ангелов, цитиран от БГНЕС.

Две линейки са изпратени на мястото на сбиването. Двама души са транспортирани в „Пирогов” с разкъсно-контузни рани, а един в ИСУЛ с нараняване в областта на окото. Полицейското присъствие в квартала е засилено.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От ГЕРБ искат актуализация на заема за Столичния автотранспорт

Задълженията на транспортните оператори, според доклада на кмета на София Васил Терзиев, са 30 млн. лв, предложението за отпускане на заем е 1/5 от това. Ние от ГЕРБ-СДС не приемаме този размер в рамките на 6 млн. лв и предлагаме да се работи върху завишаването му около три пъти. Това заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Прошко Прошков ,..

публикувано на 02.10.24 в 17:14

Заради напрежението в Близкия Изток засилват полицейското присъствие в София

Заради напрежението в Близкия Изток на ключови места в София ще бъде засилено полицейското присъствие. Повече полицаи ще има и около сградите на посолствата у нас. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. "Това е чисто превантивен елемент. Към настоящия момент нямаме данни от българските служби и нашите чужди партньори за някаква..

публикувано на 02.10.24 в 14:35

Двама арестувани при операция срещу наркоразпространението в София

Двама души са арестувани при операция на полицията в София. Акцията е насочена срещу разпространението на наркотици. Тя е проведена от екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи в квартал "Христо Смирненски". По непотвърдена информация при операцията са задържани двама души мъж и жена, които са живеели на семейни начала. Източници..

публикувано на 02.10.24 в 13:55
Кметът на София Васил Терзиев

Васил Терзиев: Софиянци няма да имат нужда от винетки за Околовръстното

Няма опасност софиянци да плащат винетки за Околовръстния път в София, заяви столичният кмет Васил Терзиев. В края на миналата седмица от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) посочиха, че Столичната община не подписва споразумение с Агенцията за съвместно поддържане на участъци от републиканската пътна мрежа на територията на общината и това може..

публикувано на 02.10.24 в 12:59

34 деца са пострадали при катастрофи в София само през септември

34 деца са пострадали при пътни инциденти в София и областта през септември. Това сочат данните на Центъра за спешна медицинска помощ. Пред БНР от там допълниха, че през миналия месец са регистрирали 282 пътно-транспортни произшествия. За сравнение през август пътните инциденти са 257, а пострадалите деца – 32. 

публикувано на 02.10.24 в 11:04

Електрически автомобил се запали на бул. "Братя Бъкстон"

Скъп електрически автомобил се е запалил тази сутрин на столичен булевард, съобщават очевидци на пламъците в социалните мрежи. Инцидентът е станал на бул. "Братя Бъкстон", точно срещу столичното 6-то РУ. Екип на столичната пожарна е реагирала много бързо и е потушила огъня. Шофьори съобщават, че заради огнената стихия с "Мерцедес"-а..

публикувано на 02.10.24 в 10:32

Започва изграждането на втори надлез над столичната Бакърена фабрика

В 10.00 часа ще бъде направена "първа копка" за началото на строителството на втория надлез над Бакърена фабрика, съобщиха от Столичната община. Вторият надлез е важен за облекчаване на трафика и транспортната свързаност на районите "Връбница", "Надежда" и "Люлин". Строителната площадка ще бъде открита до ул. "Владимир Зограф", в..

публикувано на 02.10.24 в 08:14