Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да помогнем на хора с увреждания, плетейки с... найлонови торбички

Снимка: Фондация "Ела и ти"

2020-а година влезе. Как да излезем...на глава със себе си и да реализираме тържествените си новогодишни обещания? Оплели ли сме конците достатъчно, за да не можем да спасим положението?

Отговорът на тези и други въпроси можете да получите на специално събитие днес от Данита Заричинова от екологично сдружение "За Земята", Мария Юрукова от "Плетчица" и Гергана Димитрова от Uneco Eco Club, с които ще имате възможност на по плетка или две да поговорите на тема опазване на околната среда.

Инициативата ще започне с кратка презентация от Данита на тема нулеви отпадъци и тактики за живот с по-малко пластмаса. Ще продължи с работилница по плетене, водена от Мария, където тя ще обясни как се прави прежда от торбички и ще покаже първите стъпки в плетенето на една кука. Ще се плете с найлон, добит по време на акцията "Софийското торбичкосъбирачество", а изработените изделия ще останат за своите автори.


Със символичната такса за участие ще бъде подпомогната фондация "Ела и Ти", която осигурява достъп на хора с увреждания до красиви природни кътчета.

Гергана Дойчинова от Фондация "Ела и ти" разказа пред Радио София за събитието и каузите на фондация "Ела и Ти"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха 4 пистолета близо до мястото на стрелбата в "Модерно предградие"

Четири пистолета са намерени близо до мястото на стрелбата вчера в столичния квартал "Модерно предградие".  Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.  Три от оръжията са законни, а едно незаконно. Продължават следствените действия в столичния кв. "Модерно предградие", където беше убит 48-годишен мъж Стрелбата се разрази вчера около 15..

публикувано на 05.07.24 в 11:56
Лина Никол и Боян

Лина Никол надгражда стила си в Англия, най-новият ѝ сингъл е "Woman"

Лина Никол от известно време се подвизава в Англия. За музикант като нея това е напълно правилен ход. Това не ѝ  пречи по никакъв начин да работи с музикалния продуцент Боян (Боян Ангелов). Последния нов сингъл Woman е доказателство за това и повод за разговора на Мартен Роберто. "От началото на годината Лина Никол пуска жестоки..

публикувано на 05.07.24 в 11:21

Поколението Z в България - оптимисти, но не за държавата

Какво мислят, как живеят, какво слушат или предпочитат да правят, от какво се интересуват, страхуват, четат ли и какво, как прекарват свободното си време, доколко са толерантни, в какво вярват и какво планират момчетата и момичетата на възраст между 16 и 25 години (поколението Z), които ще бъдат двигателите на икономиката, културата и..

публикувано на 05.07.24 в 10:31

Температурите се повишават

Днес ще преобладава слънчево време. Главно над Източна България ще е с купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът все още ще е със западна компонента, предимно слаб. Температурите ще се повишават и максималните ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 28° . По Черноморието ще преобладава слънчево..

публикувано на 05.07.24 в 07:15

Проверките на НАП се концентрират по морските ни курорти

Националната агенция за приходите (НАП) започва лятната си контролна кампания за спазване на данъчното и осигурително законодателство по българското Черноморие. До края на сезона предстоят над 6000 проверки на ресторанти, нощни заведения, магазини, атракциони и паркинги. Под активно наблюдение вече са поставени стотици обекти по..

публикувано на 04.07.24 в 18:51
Андрей Велчев

И в България идват доста гурме туристи, кухнята се отразява пряко на репутацията

През последните 2 години се отчита фактът, че в страната ни идват гости, заради туристическото удоволствие, наречено храна – различна и специфична за даден регион. "Има немалко гурме туристи", изтъкна пред БНР-Радио София д-р Андрей Велчев- председател на Сдружение за достъпна храна . Хората научават за български дестинации от споделени..

публикувано на 04.07.24 в 17:18
Атанас Димитров

Атанас Димитров: Туризмът ни трябва да усеща гърба на държавата

Туризмът е пътуване, настаняване, хранене, преживяване.  България има много какво да покаже и да даде и като атмосфера, и като природа, и като интериор на местата за отсядане. Секторът обаче се нуждае от държавен гръб – дори само за реклама. Това коментира пред БНР-Радио София Атанас Димитров  - зам.-председател Българската хотелиерска..

публикувано на 04.07.24 в 16:43