Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След Сovid-19 Том Ханкс ще продължи снимки на филм за Елвис Пресли

"Бях болен и много изморен", каза той в първото си интервю след излекуването

Том Ханкс със съпругата си Рита Уилсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След медийните изяви на съпругата му Рита Уилсън, дойде ред на Том Ханкс да говори за пръв път в интервю след неговото възстановяване.

В интервю за радио „The National Defense“ Том Ханкс говори за опита си с коронавируса. Съпругата му Рита Уилсън вече беше разказала за симптомите, които двамата бяха изпитали, както и за страничните ефекти на хлорохина.

"Бях болен и много изморен", каза 63-годишният актьор за периода, в който той и съпругата му бяха пациенти, на които откриха Сovid-19 през март.

Ханкс си спомня, че се опитвал да прави редовни упражнения и разтягания, за да поддържа форма.
„След дванадесет минути бях като пребит. Лежах в болничното си легло и спях “, разказва той. „Представител на болницата дойде при мен и аз му казах: „Току-що преживях нещо странно. Опитах се да правя стречинг и упражнения на земята и дори не успях да направя и половината". Тя ме гледаше през очилата си, сякаш говореше с най-глупавия човек и ми каза: „Имате Сovid-19“.

Днес източникът на заразата на Том Ханкс и Рита Уилсън, които тази година празнуват 32-годишнина от сватбата си, все още е неизвестен.

Те знаят само, че са се заразили с вируса в Австралия, където актьорът е започнал снимките на следващата биография на Елвис Пресли, режисирана от Баз Лурман. Том Ханкс казва обаче, че съпругата му е изпитала много по-голяма болка. „Рита премина през по-труден период от мен, имаше много по висока температура и други симптоми“, каза той.

Сега, изцелени и освободени от изолацията си в Австралия, те се върнаха в дома си в Калифорния, където продължават да спазват ограничителните мерки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За четвърта поредна година организират триатлон "Лъвско сърце-Утопия"

На 8 юни Културно-туристическият комплекс Ченгене скале ще посрещне едно от най-мащабните спортни събития за тази година, с над 600 триатлонисти от България и чужбина.“Lion Heart@ Cross Triathlon “Утопия“ се организира от сдружение “Лъвско сърце“, а преди събитието, през седмицата, се организира и подготвителен лагер. Тук отбелязваме, че..

публикувано на 04.06.24 в 16:31
Кметът на София Васил Терзиев и заместникът му с ресор

Васил Терзиев спира 21 незаконосъобразни обществени поръчки

21 обществени поръчки ще бъдат спрени, обяви кметът на София Васил Терзиев на пресконференция пред журналисти. Той обясни, че резултатите от проверката на 24 обществени поръчки показва, че 21 от тях са незаконосъобразни. Поръчките са на стойност 204 млн. лв. За тях ще бъдат обявени нови процедури, каза Терзиев. По думите му, обществените..

публикувано на 04.06.24 в 16:04

Digital4Sofia: Online Advertising Conference събира на едно място най-големите маркетинг експерти

На 6 юни, в Иновационен форум "Джон Атанасов", Sofia Tech Park,  ще се проведе конференцията Digital4Sofia: Online Advertising Conference. Събитието събира на едно място цялата digital marketing & eCommerce гилдия, за да обсъдят всички аспекти на дигиталния сектор – SEO, eCommerce и AI и бизнес развитие. Поканени са международно признати..

публикувано на 04.06.24 в 15:38

Важните теми от европейския музикален пейзаж

На 05.06.24 EFM (European Forum on Music) се събират в София с важните за музикалния бизнес теми. Европейският музикален пейзаж се отличава с множество разнообразни музикални произведения от над 40 европейски държави. Но дали това разнообразие е еднакво представено в музикалните заведения и концертните зали на целия континент? Какво е необходимо,..

публикувано на 04.06.24 в 13:35

7 дни театрални миниатюри от един артист за душата на един зрител

Дванадесет спектакъла с продължителност от 3 до 12 минути в 7 дни ще предложи на публиката международният фестивал на театралната миниатюра "Театроскоп" , който ще се проведе от 14 до 20 юни в различни градове на страната. В основата на спектаклите е техниката Cajа Lambe, Lambe , която у нас е малко позната, но е популярна повече в..

публикувано на 04.06.24 в 13:12
Надежда Вишева с водещия Кристиян Илиев

Надежда Вишева: "Няма мечта, която да не можеш да постигнеш!"

Надежда Вишева - майка, художник, популярна личност в интернет. Тя бе гост в предаването "Добър вечер, София" и представи себе си така: "По душа съм художник, по образование не, но изкуството го носим в себе си." Рисува от съвсем малка "Бях около 5-6 годишна, седях и рисувах с часове. На около 11-12 годишна възраст..

публикувано на 04.06.24 в 12:48

Първа мисия с хеликоптера за спешна медицинска помощ

Медицинският хеликоптер с екип на Центъра за спешна медицинска помощ извърши първата си мисия днес. Сигналът за нуждата от помощ е подаден в 7.30 ч. за пациентка в тежко състояние от Шумен.  Полетът е продължил един час и 15 минути. Пациентката вече е в столичната Военномедицинска академия.  Георги Гвоздейков: Завършени са техническата и..

публикувано на 04.06.24 в 12:20