Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отводняват критични места в Нови Искър

Снимка: БГНЕС

10 аварийни екипа на Столичната община извършват отводняване на критични места в Нови Искър, кв. "Требич", с. Мировяне и с. Житен. На места се изграждат и временни диги поради повишените нива на реките след обилните валежи. 

Извършва се изпускане на водни количества при дигата на река Блато. Екип работи при критичния участък под жп моста на кв. “Курило“. 

Временно автобусите по линии 23 и 26 са отклонени от обичайния си маршрут и се движат по "Околовръстен път".

Екипи на пожарната и общината работят по почистването на пътя между селата Железница и Плана, където има паднали дървета.

Няма пострадали хора. С цел безопасност са евакуирани трима души от една къща в Нови Искър.

Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район Нови Искър Даниела Райчева проверяват на място ситуацията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

След заливане на част от Трън река Ерма влиза в коритото, няма бедстващи хора

През последното денонощие заради обилните валежи река Ерма излезе от коритото си и заля квартали на град Трън. Обявено е бедствено положение. Това потвърди пред Радио София кметът на града Цветислава Цветкова. Водната стихия е овладяна,..

публикувано на 11.01.21 в 15:01
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимки: Район

Везенков откри Детския лагер по изкуствата и спорта в район "Студентски"

Спортист №1 на България за 2023 г. Александър Везенков, откри 20-ото издание на Детския лагер по изкуствата и спорта, организиран съвместно от столичния район "Студентски" и НСА "Васил Левски". Баскетболистът на „Торонто Раптърс“ – отправи поздрав..

публикувано на 01.07.24 в 12:58

Временно спират водата в ж.к. "Фондови жилища"

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по  ул. „Йосиф Щросмайер“, жк. „Света Троица“, на 1 юли 2024 г.  се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа на живеещите в бл. 367 А, бл. 365, бл. 369, бл. 372 в ж.к. „Фондови..

публикувано на 01.07.24 в 09:21
Патриарх Даниил

Първа света литургия ще отслужи новият патриарх Даниил

Новоизбраният български патриарх Даниил ще оглави от 9 ч. първата си света литургия като предстоятел на Българската православна църква в храм-паметника "Свети Александър Невски" и ще произнесе Патриаршеско слово към клира и миряните. В службата..

публикувано на 01.07.24 в 08:04

Започва Празникът на черешата в Кюстендил

В Кюстендил с приготвянето на 1500 сладоледа с течен азот и черешов сироп, които ще бъдат раздадени на пл. "Велбъжд", тази вечер започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни. Организатори са Общината и Институтът по земеделие край..

публикувано на 28.06.24 в 13:53
Васил Терзиев

Столичният кмет категоричен: Ако бъдем осъдени – глобите ще ги платя лично!

Столичният кмет Васил Терзиев обяви, че ако съдът реши, че трябва Столичната община да бъде глобена за промяната в организацията на движението в центъра на София, той лично ще плати глобата. "Ситуацията е безумна. От един малък проблем стана..

публикувано на 28.06.24 в 10:11

В София се живее по-добре от м.г., а Виена пак е най-добрият град за хората

София е на 103-то място в световна класация със 173 града, в които животът е най-добър. В сравнение с 2023-а, българската столица се изкачва с 5 позиции в годишното подреждане на британското сп. "Икономист" (The Economist). За поредна година..

публикувано на 27.06.24 в 17:37

Зарибиха реките Бистрица и Искър с балканска пъстърва

С около 10 хиляди екземпляра балканска пъстърва бяха зарибени реките Бистрица и Искър в селата Говедарци, Радуил и Марица, Бели Искър, както и в самия Самоков. Това се прави традиционно всяка година по повод 27 юни - Ден на риболова. Рибите в..

публикувано на 27.06.24 в 16:46