Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикалният продуцент "Boyan" с нов сингъл и предстоящо EP

Музикалният продуцент Боян Ангелов представя новия си сингъл “Passing By”, който бележи втората стъпка от предстоящия му кратко свирещ албум “Unfold EP”, който ще излезе до края на лятото.

Първото парче от проекта “Valley of Roses” излезе в края на април. Сега е време за продължение на историята. За усещането в новата си композиция "Boyan" споделя, че добре осъзнава как човек трябва да продължава напред и да пропуска покрай себе си лошите моменти, научавайки се от тях, пътят му продължава с още вдъхновение и сили.

Неговият сингъл е пълен с поредица от изненади, започващ с негова композиция на пиано.

Той казва, че си е създал рутина на работа и всеки ден гледа да отделя по малко време за музиката, въпреки че не винаги е вдъхновен или мотивиран.

„Всеки ден да отделям по някакво време. Има дни, в които отделям по 10-12 часа и не мърдам от студиото, някои дни мога да отделя само по един час, но всеки ден. Така се прави прогрес - с постоянство“, сподели Боян.

Той добави, че на този етап електронното звучене го привлича, но в различните му периоди той работи по парчета в разнообразни музикални стилове и не се ограничава до точно определен.

„Едно голямо вдъхновение е моето любимо пияно, защото просто като седна зад него имам чувството, че всяка една идея, която ми се роди от него, мога да я превърна след това в песен, независимо каква е тя“, добави продуцентът.

В началото на своята кариера той е правил много различна музика от тази, която прави в момента. Когато е бил тийнейджър е правил транс и електронна музика, като хоби и за забавление, съвсем освободено и без да се съобразява кой, ще я хареса.

„Всички песни, които направих за EP-то бяха импровизация в отношение на това, че не мислех каква правя, а просто как се чувствам докато го правя“, каза още Боян.

По публикацията работи: Ралица Тачева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Етрополе

Етрополе като европейски град

Гостуваме на празника на община Етрополе. В началото с нас е  Теодора Ботева, представител на местен бизнес:  

обновено на 30.06.24 в 11:50

За да бъде наистина Дунав „хубав и син“

Тази седмица (на 29 юни) беше отбелязан за поредна година Денят на Дунав под мотото „Да пазим Дунав син“. Всяка една от Дунавските държави беше избрала как да го отпразнува – например, във Видин започна фестивала на изкуствата „Реката“, в Тутракан се проведе конкурс за изработка на творба от естествени материали „Флората и фауната на Дунава“, в..

публикувано на 30.06.24 в 11:23
Илия Христов

Историята оживява - Музеят на футболен клуб “Левски"

Разговорът е с Илия Христов - председател на сдружение “Сини сърца”. Именно организацията реализира проекта за Музей на футболен клуб “Левски” . Музеят е открит на 2 октомври 2019 година: Мястото е стадион “Георги Аспарухов” - Герена и в него всеки може да види някои от светините на клуба - учредителния протокол, легендарните трофеи “Улпия..

публикувано на 29.06.24 в 16:00

Софийски разкази - Старите софийски пазари

Софийски разкази - Старите софийски пазари: "В 1879 населениет вече е пораснало от почти 12 хиляди на цели 20 хиляди. Имало е множество чаршии до северната част на бул.Дондуков (днес - МС и ЦУМ), наблизо е бил и еврейският квартал. Касапската е съвпадала с района на днешния МС - крива уличка с дюкяни, пред които са били изложени части от животни...

публикувано на 29.06.24 в 15:00

Винофония на Варненско лято

Лили Големинова представя един от най-старите европейски музикални фестивали -  „Варненско лято“ . Един от скорошните му акценти с пианиста Жюлиен Жерне, както ще разберем от нея, е типично френски като съчетание: " Международният музикален фестивал „Варненско лято“ скоро ще стане на впечатляващите 100 години. Всичко започва през 1926 година, когато..

публикувано на 29.06.24 в 14:30
Гена Димитрова с Георги

Адресите на любовта - Гена Димитрова

Прочутата оперна прима Гена Димитрова среща съпруга си когато е студентка в Консерваторията и мие чиниите в мензата, за да се издържа. Тогава по-състоятелните ѝ колежки иронично се подсмихват, но именитата вокална педагожка Лиляна Жабленска им казва веднъж "Сега вие ѝ се смеете, че ви мие съдовете, а един ден може би вие ще миете нейните"...

публикувано на 29.06.24 в 13:55

Всичко започна като мечта, като илюзорен проект

Първата българска лига по електронни спортове или видеоигри се завръща със своя четвърти сезон – повече от основателя Иван Кинчев. Финалите на националната училищна е-спорт лига започват днес, след което ще станат ясни новите училищни е-спорт шампиони на България: "Това е моментът, който всички чакат - това е кулминацията, с 4 отбора, за тях е..

публикувано на 29.06.24 в 11:49