Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 1 април в Спортен комплекс Горна Малина

3-то издание на турнира Turbo Trophy организира Таекуондо клуб "Турбо"

Снимка: Личен архив

Специални гости в „Добър вечер, София“ бяха  представители на Таекуондо клуб „Турбо“. Те са Йордан Господинов – основател и главен треньор в Таекуондо клуб „Турбо“, и Георги Атанасов – координатор в клуба. 

Последната ни среща беше през ноември след изключително успешното представяне на таекуондо клуба на Европейското първенство за деца в Румъния. Тогава, тяхната състезателка Мая Симеонова завоюва златен медал за България.

Този път те разказаха за предстоящия международен турнир по таекуондо „Turbo Trophy“, който ще се проведе на 1 април в спортния комплекс в Горна Малина. В турнира ще участват голям брой състезатели от различни страни.

 "Наистина предстои организацията на много мащабно събитие. Очакваме доста хора. По наши прогнози, близо 600 състезатели от 5 или 6 държави, много международни съдии, които трябва да настаним. Имаме и електрона екипировка, която поръчваме от Хърватска и която е нещо много специално“, сподели треньорът. И допълни: „Всичко в момента е в релси, комбинирали сме се много добре и нещата вървят по план“.

Това е трето издание на турнира, организирано от клуб „Турбо“, което за тях означава и доза престиж, според координатора Георги Атанасов.

Той поясни, че организацията около състезание с такъв мащаб е нещо доста сложно, свързано с планиране и логистика, но от друга страна,  това е начин клубът да стане известен пред цяла Европа, хора от много държави и отбори гостуват тук, това е възможност да покажем себе си на таекуондо сцената.


"Важно е също да покажем гостоприемство и добро ниво на условия, подобаващи при такъв тип състезания от международен характер. Много пътуваме, участвали сме в състезания в чужбина и на други континенти сме ходили, стараем се да вземем най-доброто от всички турнири и да го въплътим в нашата организация, за да сме наистина на ниво. Искам хората като си тръгнат от турнира да са доволни и да дойдат догодина пак“, увери треньорът.

  • Каква е спецификата на турнира „Turbo Trophy“

По думите на Йордан Господинов, целта на турнира е да събере максимално голям брой участници и държави. Всеки участник и гост на турнира, увеличава престижа и носи точки за ранкинг, който е важен, защото от тези точки после се определя национален отбор.

Той подчерта, е по-големият брой международни участници, засилва нивото на добрата конкуренция и турнирът е полезен за децата.

За първи път в турнира ще участват състезатели от възрастовата група „бейби“ в категория до 21 кг.

„Съвсем малки дечица ще участват, 5-6-годишни, което е много красиво да се гледа, защото те наистина дават всичко от себе си“. Екипировката която имат самите деца ги предпазва от нараняване", увери треньорът.

Той разкри, че са заложили на участието на всички възрастови групи: деца-бейби, деца-кадети, юноши, мъже и жени. Играе се до директна елиминация, тоест, при загуба участието на състезателя приключва и другият продължава напред.

Таекуондо клуб „Турбо“ е известен със своята задружност, което е голяма предпоставка за успех.
Чуйте разговора в звуковия файл, за да разберете повече за  това, което споделят като опит от предишните 2 турнира, за състезателите  и още интересни детайли.

Регистрацията за турнира вече е отворена на tpss.eu

Крайният срок за записване е 25.03.23г.


По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Историята оживява - Трактатът на Петър Богдан

Петър Богдан съставя първият исторически трактат в новата история на България. Той носи заглавието “За древността на бащината земя и за българските дела”. Годината е 1667. Говорим в детайли за изключителната личност на Петър Богдан и неговият основополагащ трактат с д оцент Василев, преподавател по класически езици към Софийския университет..

публикувано на 01.06.24 в 16:00

Софийски разкази - Биографията на Алеко Константинов

Разговорът е с изкуствоведа Иво Милев, автор на книгата “Алеко Константинов - Das Wunderkind”: "Алеко Константинов е част от една моя стратегия за биографии. Задачата ми е да изведа една друга линия. От 90-те се забелязва нарастваща тенденция на "херменевтика на подозрението". Има опити да се демистифицира Алеко Константинов. Той е един от..

публикувано на 01.06.24 в 15:00
Лобното място на Дилинджър

Адресите на любовта - Гангстерска афера - Анна Акълиева

Българска любовница предава гангстера Дилинджър на ФБР Добричлийката Анна Акълиева, известна в САЩ под името Анна Сейдж издава обявеният за национално издирване Джон Дилинджър и прибира наградата за главата му. Един от най-известните гангстери от 30-те години на ХХ век е извършил 66 обира на банки, а бягството му от непристъпен..

публикувано на 01.06.24 в 14:00

Шевицата говори

Фестивалът "Българите, кои сме ние"  в град Сливница, е с  деца и младежи на възраст от осем до 29 години, разделени в категории.  Фестивалът съдържа конкурсна програма, майсторски класове и работилница с лектори от страната и чужбина. Подробности от  организатора: Маргарита Божкова: "Това е труд на децата от сценария до реализирането му. Има..

публикувано на 01.06.24 в 12:00

Лято, кукли и приятели

На 1 юни в 10:30 предстои откриването на шестото издание на  Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ в парк „Асеневци“ на откритата сцена „Арт лято“ до Художествена галерия „Борис Денев“. Събитието ще продължи през трите летни месеца до 31 август, когато ще се връчи и Наградата на публиката. Веднага след официалното откриване,..

публикувано на 01.06.24 в 11:35
Камелия Тодорова - психолог

Да се грижим за детето в себе си

Как да оставим децата да бъдат по-дълго време деца – интервю с психолога  Камелия Тодорова , психотерапевт от “Психологическо консултиране За мен”: "Много от нашите реакции са на базата на това, което сме били като деца. Да се грижим за детето в себе си! Всяко представяне на детето родителят го носи върху себе си. Друг е въпросът, че животът..

публикувано на 01.06.24 в 10:20
Стани Милев

Млади, зелени, с образователен елемент

Съвременна българска детска анимация ще могат да гледат децата на 1 ЮНИ в “ Кино по детски ”, безплатно събитие на 1 юни с начални часове 10:30, 12:15 и 14:30 часа в кино Одеон – интервю  със Стани Милев от студио Chase a Cloud, един от организаторите: "Няма кой знае какво, което да се случва тук, повечето ни са на чужди езици, които сме..

публикувано на 01.06.24 в 09:59