Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Сезонът на сватбите наближава. Как да се подготвим за този специален ден с процедури за лице и тяло?

Подготовката за сватбения ден действително изисква сериозно предварително планиране. Особено що се отнася до външния вид на младоженците за този толкова вълнуващ, важен и очакван момент в живота. Задачите са много, а времето все не стига.

Да поговорим за две от най-популярните процедури - лазерна епилация за тялото и микронидлинг за лицето. Те са част от ритуала за красиво и кадифено нежно тяло и здрава и сияйна кожа, мечтата на всяка жена и представата на всеки мъж! Защото всяко докосване е проява на желание и любов за бъдещите съпрузи.

Лазерната епилация е толкова популярна процедура поради предимствата, които дава на дамите и господата, да – и на господата,  които имат претенции към външния си вид, че едва ли има човек, който да не е чувал за нея. И това не е случайно! Дълготраен ефект на гладка и чувствена кожа е едно от най-сериозните преимущества на този вид козметични процедури. Но за да бъде ефективна напълно, изисква няколко сеанса за постигане на оптимални резултати. Средното време на сесиите обикновено е около 4 до 6 седмици, в зависимост от областта, която се обработва и вида окосмяване. За да постигнете най-добри резултати до началото на сватбения сезон, е добре да започнете с лазерната епилация няколко месеца предварително.

Процедурата за лице микронидлинг е също едно от най-добрите решения, защото стимулира по естествен начин производството на колаген и еластин в кожата, които са отговорни за нейния младежки стегнат вид. Въпреки че някои хора могат да забележат подобрения още след първата процедура, за най-добри резултати обикновено са необходими серии от процедури на всеки 4 до 6 седмици. Това ще прецени козметикът или дерматологът, на когото сте се доверили. И все пак, може да се каже, че за да имате време за възстановяване, е добре да започнете с тези процедури поне три месеца преди големия ден.

Освен това, е важно да се грижите за кожата си отвътре навън.  Какво значи това?

Хидратиране - като поемате ежедневно достатъчно вода и течности.

Здравословно и разнообразно хранене. Лятото е чудесен сезон да си набавите необходимите витамини и минерали с включване в дневното меню на повече плодове и зеленчуци.

Избягвайте директна слънчева светлина, особено в часовете между 12 и 16 часа и носете слънцезащитен крем и слънчеви очила.

Така ще помогнете на кожата си да изглежда здрава и сияйна за предстоящия сватбен сезон. Това е, което зависи от вас.

Не забравяйте да се консултирате с дерматолог или козметик - професионалистите в областта на красотата, преди да започнете каквито и да било нови козметични процедури. Това, което е подходящо за приятелките ви, може да бъде съвсем неподходящо за вас. Ние всички сме различни. Оставете това на преценката на дерматолозите и козметиците. Един професионалист по-добре от вас знае кое е подходящо за вашият тип кожа и как да се погрижи за нея, за да разкрие тя истинската си красота. Те могат да ви дадат по-добра насока за това как да подготвите кожата си за предстоящите събития въз основа на вашите индивидуални нужди и цели.

За подготовка за сватбения сезон с процедури за лице и тяло като лазерна епилация и микронидлинг, има няколко важни стъпки, които бихте могли да следвате.

Планиране. Началото на процедурите е добре да започне месеци преди датата на сватбата. Както вече казахме, лазерната епилация обикновено изисква няколко сесии на интервали от около 4 до 6 седмици, а микронидлинг също може да изисква няколко сесии, в зависимост от резултатите, които трябва да бъдат постигнати.

Започнете с лазерната епилация преди микронидлинга, тъй като епилацията изисква време между сесиите за възстановяване на кожата. Избягвайте излагане на слънце преди и след процедурите, защото това може да повлияе на резултатите и да причини неудобства.

Следва микронидлинг. Можете да започнете с микронидлинг, след като сте завършили с лазерната епилация. Здравата и добре поддържана кожа е най-добрата основа за перфектния сватбен грим. И най-добрият професионален гримьор не е в състояние да прикрие всички несъвършенства. След процедурата е важно да използвате правилните продукти за подхранване и възстановяване на кожата, които ще ви препоръча дерматологът.

Грижи за кожата след процедурите. Не по малко важно от самите процедури е правилната последваща грижа. След всяка процедура се уверете, че поддържате кожата си хидратирана и защитена от слънцето. Избягвайте агресивни продукти или тези, които могат да дразнят кожата ви. Следвайте професионалните съвети на дерматолога. Не експериментирайте. Кожата ви ще бъде с вас през всичките дни на живота ви. Грижете се добре за нея.

С помощта на тези стъпки, вие бихте могли да се подготвите за сватбения ден без сътресения и излишни нерви, като избегнете изненадите.

Ние от ЛазерПро – лазерна епилация Пловдив, ви желаем щастлив сватбен ден и сме готови да ви помогнем да изглеждате зашеметяващо красиви в този наистина специален и мечтан ден!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Какви особености може да срещнете при ремонт на банята?

Ако ви се налага къртене на баня със стар фаянс и теракота в София, това е услуга, която е най-добре да потърсите от фирма кърти чисти извозва . Когато изберете да се доверите на професионалисти, може да сте спокойни, защото работата е в сигурни ръце. Те разполагат с професионални къртачи за услуги кърти чисти извозва София. При необходимост могат..

публикувано на 06.03.24 в 17:16

Германец се ваксинирал 217 пъти срещу Covid-19, странични ефекти няма

Германец, който умишлено се ваксинирал 217 пъти срещу Covid-19, няма странични ефекти от много дози, според учени, които са проучили вероятно най-ваксинирания човек в историята, предаде АФП. Имунната система на 62-годишния мъж от централния германски град Магдебург работи на пълни обороти, заявяват експертите пред сп. The Lancet Infectious..

публикувано на 06.03.24 в 15:24

платена публикация
4 цели за устойчив начин на живот през 2024 г.

Няма съмнение, че тенденцията за устойчивост ще продължава да се разраства и да получава дори по-ярък отзвук и през 2024 г., като за това има основателна причина. Изменението на климата оказва своето въздействие все повече и повече с всяка изминала година и макар това да не се дължи на ежедневните ни навици или начин на живот, зеленото мислене може..

публикувано на 05.02.24 в 17:46

С фруктов сок наддавате на тегло, по-добре яжте цели плодове

Консумацията на чист плодов сок всеки ден, може да е причина за напълняване при деца и възрастни , твърдят канадски учени, цитирани от "Индипендънт" и БТА.  Учените са анализирали резултатите от 42 изследвания, от които 17 сред деца и 25 сред възрастни. Установено е, че всяка чаша плодов сок на ден допринася с 0,03 по-висок индекс на..

публикувано на 18.01.24 в 13:06

платена публикация
Панталоните на мъжа – повече от просто част от гардероба

Панталоните не са само практичен елемент от мъжкия гардероб, но и израз на индивидуализъм, стил и самоувереност. Избирайки подходящия модел и материал, мъжът може да изрази себе си по начин, който отразява неговата личност и начин на живот. Дали става дума за ежедневна елегантност, спортен небрежен стил или градска класика - всяка чифт панталони..

публикувано на 12.01.24 в 11:16

платена публикация
Възходът на изкуствения интелект в набирането на персонал в областта на технологиите - какво трябва да знаете?

Навлизането на изкуствения интелект (ИИ) доведе до революция в много индустрии и набирането на персонал в областта на технологиите не прави изключение. Въздействието на ИИ върху набирането на персонал в областта на технологиите е дълбоко, като предлага иновативни решения на традиционни предизвикателства и същевременно внася нова динамика в..

публикувано на 11.01.24 в 10:55

Изследване установи кои храни могат за забавят белодробната фиброза

Според изследване на американски учени от Медицинския факултет на Университета на Вирджиния, храна богата на омега-3 мастни киселини, като ядки и мазна риба, може да забави развитието на белодробната фиброза. Екипът на д-р Джон Ким от Медицинския факултет на Университета на Вирджиния, проследява здравословното състояние на 300 пациенти с..

публикувано на 04.01.24 в 15:33