Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение между футболни фенове и полиция, жандармерията използва водно оръдие (обновена)

Феновете подпалиха полицейски микробус. Обстрелваха сградата на Турското посолство

Снимка: БГНЕС

Напрежението около националния стадион "Васил Левски" ескалира. Събралите се да протестират срещу ръководството на БФС започнаха да обстрелват полицаите с бомбички, факли и предмети. 

Жандармерията използва водометни машини, след като феновете започнаха да замерят екипите на полицията с бомбички и пиратки. 

Полицията успя да изтласка участниците в протеста към бул. "Васил Левски". Едната част от ултрасите са изтласкани към НДК, другата - към Софийския университет. 

Феновете подпалиха микробус на полицията. Обстрелваха сградата на Турското посолство с камъни, пиратки и бомбички. Запалиха и три казана за смет. 

По бул. "Васил Левски" бяха разпръснати кофи за смет, които да препречват пътя на полицията. 

Движението в центъра на София е почти изцяло блокирано. 

При безредиците има пострадали хора, двама от които са полицаи. Все още няма официални данни от МВР за задържани. 

Полицейското присъствие е засилено. 



снимки в текста: БГНЕС
По публикацията работи: Лозина Владимирова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пионерът на българската фотография - с паметник в Самоков

В Самоков през бе открит  Паметникът на пионера на българската фотография - Анастас Карастоянов .  Монументът се намира в историческата зона на града при емблематичната Чорбаджийска фурна.  Автор на скулптурата е Маргарита Иванова. " Направих проект първо на статуетката за Национални конкурс за черно-бяла фотография. Получи се..

публикувано на 20.05.24 в 18:58
Софийския университет „Св. Климент Охридски

Университетите в София - от редовен учебен процес до занятия по преценка

Столичните висши училища реагираха по различен начин на обявения от Съвета на ректорите протест в знак на недоволство от цялостното отношение на държавата към висшето образование. В Софийския университет "Свети Климент Охридски" се провежда редовен учебен процес. Ръководството подкрепя мотивите за протест, но затваряне на университета не е..

публикувано на 20.05.24 в 16:08

Не паркирайте по ул."Шести септември", монтират ново осветление

Започва монтирането на ново осветление по ул."Шести септември", съобщават от Столичната община. Ще бъдат поставени 19 нови осветителни стълба в участъка между ул. "Славянска" и ул. "Граф Игнатиев" . Осветлението ще бъде енергоспестяващо.  При благоприятни атмосферни условия монтажните работи се очаква да приключат в рамките на седмица,..

публикувано на 20.05.24 в 13:08

Националният таксиметров синдикат започва безсрочен протест от днес

Националният таксиметров синдикат започва безсрочен протест от днес.  Недоволството си представители на бранша изразиха и на 14 май, като то е породено от закриването на стоянки в столицата.  " Кметът Васил Терзиев избра да покани на среща организации, които не подкрепят протеста, а след това излъга, че е провел разговор с бранша. Нямаше..

публикувано на 20.05.24 в 11:20

СОС чака решението на ВАС за реорганизацията на движението в София

Отчитам като слабост липсата на навременна комуникация с гражданите как ще реорганизираме движението по бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша", каза председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров пред bTV. Според него е рано да се говори за това дали решението е било правилно, или не, преди по казуса да се произнесе..

публикувано на 20.05.24 в 09:54
Метрология, измервания

Отворени врати в Института по метрология

Българският институт по метрология ще отвори врати за посетители в днешния Световен ден на метрологията от 10 до 12 ч. Ще могат да бъдат посетени националните еталонни лаборатории, в които се създават, поддържат и усъвършенстват националните еталони на България, лабораториите за изпитване, проверка и метрологична експертиза на средства за измерване...

публикувано на 20.05.24 в 09:31

Вариант номер 1 изтеглиха на втората задължителна матура

Преди минути в Министерството на образованието и науката (МОН) бе изтеглен вариант номер 1 за днешната втора задължителна матура по профилиращ предмет, изучаване в 11 и 12 клас. На изпита се явяват 26 000 зрелостници в цялата страна. Останалите 21 000 зрелостници от професионалните гимназии се явяват на изпит за придобиване на професионална..

публикувано на 20.05.24 в 08:51