Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Историята оживява - “Незабравена София” и Тони Николов

Тони Николов е журналист, писател и изследовател на старата ни мила София. След прекрасните му издания “Спомнена” и наследницата ѝ “Бленувана София”, ето, че днес държим в ръцете новото му увлекателно четиво. То носи името “Незабравена София”.

С книгата си Тони Николов ни приканва да го последваме с любопитство по дирите на тези добре проучени, умело разказани и съдържателни 20 истории. Преди всичко как се е появила идеята за поредицата разкази за София? Как започва тази така наречена трилогия?

Какви още софийски истории съдържа новата книга на журналиста Тони Николов?  

"Идеята ми бе подсказана от Теодора Димова, се превръща в книга, историите ми станаха по-лични чрез методиката на фланьора." Подробностие - в звуковия файл:


По публикацията работи: Людмил Фотев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца измислят лого на Националната телефонна линия 116 111

15 години след отварянето на Националната телефонна линия за деца 116 111 ,  Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) обяви национален детски конкурс за изработване на лого на линията и чат приложението към нея. Участие в него може да вземе всяко дете (само с 1 предложение) на възраст от 11 до 16 години , като авторите имат пълна..

публикувано на 14.05.24 в 17:34

NewBlog 4U е медия за студенти - поколение Z

Своя нова медия създадоха студенти в Нов български университет. Казва се NewBlog 4U и в нея се публикува изцяло авторско съдържание, създадено от студентски редакционен екип по теми, които интересуват младите хора в България. Мотото е „Гласът на студента“. Репортери, оператори, монтажисти, рекламисти, дигитални маркетинг специалисти на..

публикувано на 14.05.24 в 16:39

Поредица от лекции "Бележки от германската фотография" ще представи Гьоте-институт

В края на април в Гьоте-институт стартира серия от лекции с доцент Катерина Гаджева, посветени на фотографията от началото на ХХ век , Историята на фотографията е низ от технически нововъведения, целенасочени търсения и случайности, които остават скрити зад привличащи любопитството образи. Голяма част от тези образи са дело..

публикувано на 14.05.24 в 15:48

Владислав Венев: Потребителите сами дават нужните данни на кибер измамниците

От кибер заплахите и измами може да пострадат и крайните потребители, но и организации, компании. Не можем да говорим само за отделни сектори или сфери. Абсолютно всеки е засегнат или застрашен от несигурността, която внесоха във всекидневието ни цифровите технологии. Това коментира БНР-Радио София експертът по киберсигурност Владислав..

публикувано на 14.05.24 в 15:13

Експерти ще вземат решение за новата организация на движение в центъра на София

Кметът на София Васил Терзиев ще се съобрази с мнението на експерти, за да вземе решение дали да се въвежда новата организация на движение на столичните булеварди "Патриарх Евтимий“ и "Фритьоф Нансен“. Това коментира днес председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров. От 29-и април жители на района протестират срещу проекта за..

публикувано на 14.05.24 в 13:31
Методи Савов (вдясно) и Христо Проданов

Предстои презентация на 40 години от изкачването на Еверест в Дом на киното

Навършиха се 40 години от изкачването на Българската експедиция на връх Еверест, най-високият в света. Това се случи през 1984 година. Заедно с първия българин, който успя да покори върха, още четирима българи се качват на Еверест на 9 май 1984 година – това са Иван Вълчев, Методи Савов, Кирил Досков и най-младият тогава в Експедицията, Николай..

публикувано на 14.05.24 в 13:28

Киноцентър "Ню Бояна" отваря врати за първото по рода си събитие Family Fantasy Land

Киноцентър "Ню Бояна" отваря врати за първото по рода си Family Fantasy Land събитие, организирано от Fest Team, за да отпразнува Деня на детето по наистина вълшебен начин. Цялото семейство е поканено да изследва три пъти по-голямата парти зона, изпълнена с атракции и забавления на този 1 юни. Добре познатите декори New York Street и London ще..

публикувано на 14.05.24 в 13:10