Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 3 февруари, 20 часа в "Топлоцентрала"

Групите Innerglow, Casual Threesome и Jin Monic празнуват 10-годишен юбилей с пищно рок шоу

Част от музикантите бяха гости в "Добър вечер, София"

Снимка: Радио София

В предаването "Добър вечер, София" гостуваха Марта Тодорова, Николай Воденичаров – Никеца и Тодор Ковачев, музикални гости, представители на  групите Innerglow, Casual Threesome и Jin Monic, които тази събота, 3 февруари 2024 г., ще излязат с общ концерт пред своите фенове, в Регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала".

"Преди 10 години една безкрайност ни събра и ето, че благодарение на съвместната си работа като музиканти и любители на музиката ще можем да отбележим този юбилей. Това ще бъде супер рожден ден, нашият първи юбилей за пръв път ни събира всички заедно на една сцена, като излизаме от зоната си на комфорт със звучене ъндърграунд, към малко повече рок, насочен към по-европейско ниво", отбеляза Марта Тодорова.

Трите групи са ориентирани  като звучене към различни разновидности на рока – Innerglow – повече електро рок, Casual Threesome – твърд рок и Jin Monic – инди рок и именно това обстоятелство обещава богата музикална палитра радваща публиката с един невероятен рожден ден.

"Решихме да направим нещо нестандартно и различно от това, което сме правили до момента, показвайки на рок феновете нашата любов към музиката по различен начин", допълва Марта Тодорова.

"При нас беше добре дошла тази идея, защото искахме да открием мощно концертната 2024 година и много се радваме, че ще можем да направим такова супер събитие. Трите групи да се съберем на едно място не се е случвало, а ако се замислим е толкова логично", посочи Тодор Ковачев от група Innerglow.

"Различни са трите банди, но заедно вървят много добре, на мен ми харесва, наистина обхващаме голям диапазон от рокендрола, но имам чувството, че Casual Threesomeимаме  най-хард звучене. Бих обединил Casual Threesome и Innerglow като насоченост на лириката, по сериозността на парчетата, докато Jin Monic боравят с повече хумор, по-цветни са", твърди на свой ред Николай Ковачев – Никеца.

Музикантите разказаха различни преживени истории в които музиката ги е обединявала.

Предстоящото музикално събитие ще открие групата Innerglow, много забавления игри и подаръци очакват всеки един от публиката, различни коктейли, бира и разбира се, видеостена, на която ще се пускат любими клипове на трите групи. Вратите се отварят в 20 часа, а групите стартират в 21:30.

Чуйте разговора на Яна Спиридонова с музикалните гости, за да разберете още.

По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 11.06.24: Възход на крайните партии и ниска избирателна активност

Коментатори във "Форум" тази седмица са екологът Данита Заричинова и политическият анализатор и председател на Обединението за честни избори Стоил Цицелков. Заедно с водещата Антония Каменичка, част от темите, които дискутираха бяха: -   Европа и изборите -   Възход на крайните партии и ниска избирателна активност в редица страни...

публикувано на 11.06.24 в 19:10

Второ издание на младежкия конкурс на НСОРБ на тема "Аз за моята община: зелени идеи – чисти общини"

„Аз за моята община: зелени идеи – чисти общини“ е мотото на второто издание на младежкия конкурс на Националното сдружение на общините в Република България. Целта е младите да подпомогнат усилията на общините за обективно и широко информиране на хората за промените и необходимостта от отговорно отношение към управлението на отпадъците...

публикувано на 11.06.24 в 18:02

Четвърто издание на форума "Наука за бизнес" се провежда в Интер Експо Център

Четвъртото издание на форума "Наука за бизнес“ се провежда в Интер Експо Център. Събитието се организира от Българската академия на науките (БАН) и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Целта е да бъдат  представени добрите практики и успешни примери за партньорство между бизнеса и учените от..

публикувано на 11.06.24 в 17:06

Над 800 млн. лева задължения на болниците през първото тримесечие на 2024 г.

Над 800 млн. лева са общите задължения на държавните и общинските болници през първото тримесечие на 2024 г., става ясно от представени данни от служебния министър на здравеопазването Галя Кондева. Това поставя редица въпроси за финансирането и управлението на болниците у нас. 623 млн. лева достигат дълговете на държавните болници, а на..

публикувано на 11.06.24 в 15:51

КЕВР обсъди: По-скъп ток средно с 1,4% и по-евтино парно с 8,4%

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обсъди цените на тока и парното от 1 юли.   Предложенията за поскъпване са средно с 1,4% на електроенергията и за поевтиняване на топлоенергията с 8,4% за страната. "Докладът на работната група е от 31 май и всички цени, които са изготвени като прогнози, са на базата на данните към края на месец..

публикувано на 11.06.24 в 14:30
Еви Карагеоргиу - продуцент и кинообразователен експерт

Кинофестивалът "Срещи на младото европейско кино" ще стартира с десето издание

Кинофестивалът "Срещи на младото европейско кино" е посветен на детската и младежка публика, от 3 до 19 години. Фестивалът ще отбележи своето 10-о издание с безплатни прожекции на отличени филми от 22 до 28 юни в София. Специално за ключовата годишнина организаторите от сдружение "Арте урбана колектив", освен прожекции на филм, са..

публикувано на 11.06.24 в 14:23
Весела Герчева и Юлиана Дечева

Академия "Муза" представя музеите в друга светлина

Магистърската програма "Съвременни музейни експозиции в исторически и археологически музеи" се осъществява в партньорство с Фондация "Америка за България", която осигурява пълни и частични стипендии. Програмата е насочена към работещи музейни експерти, куратори, архитекти, дизайнери с интерес в експозиционната работа и студенти с бакалавърска..

публикувано на 11.06.24 в 14:20