Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Район "Оборище" създаде своя градина за градско земеделие

Снимка: fb/район "Оборище"

Район „Оборище“ създаде своя градина за градско земеделие. Тя се намира на покрива на сградата на бул. “Мадрид” 1, в която се помещава районната администрация.

Проектът е осъществен в сътрудничество с Лесотехническия университет и @inka_v_gradinka, а зам.-кметовете на „Оборище“ полагат грижи за нея.

Целта на районната администрация е да разшири насажденията и скоро да събере първата реколта. Градината е отличен пример за градско земеделие, посочиха от район „Оборище“.

По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Евро 2024

"Форум", 27.06.24: Светът е футбол

Коментатор във "Форум" в четвъртък беше спортният журналист Теодор Борисов. Заедно с водещия Лъчезар Христов, коментираха Евро 2024. - След края на груповата фаза и преди директните елиминации – големите изненади дотук - Очаквания и прогнози за осминафиналите, фаворитите за шампион - Защо Англия и Франция разочароват дотук за сметка на домакина..

публикувано на 27.06.24 в 19:11

Храната, която разказва истории

Храната освен да засити глада ни, може да разказва истории и да сплотява хората от различна националност. В кампанията „Храна за размисъл“ се включват бежанци, които живеят в България и вече са обикнали културата и хората тук. Един от двигателите на каузата „Храна за размисъл“ е Боян Петров. Пред Радио София той и Халед Мераджудин, който е..

публикувано на 27.06.24 в 18:15

"Булевард 2044" - първото делово събитие у нас с елементи на шоу

В "Интер експо център" в София днес се проведе първото делово събитие у нас с елементи на шоу. "Булевард 2044" е иновативен формат от футуристичната поредица "Преди утрешния ден", в който лидери от различни сфери разгръщат вижданията си за тяхното развитие с 20-годишна перспектива. Сред темите на “Булевард 2044” днес бяха "Краят на бъдещото" в..

публикувано на 27.06.24 в 17:12

България генерира 100 000 тона текстилен отпадък годишно

Всички държави-членки на Европейския съюз трябва да въведат задължително разделно събиране на текстилен отпадък от 1 януари 2025 г. За всеки текстилен продукт, който се предлага на пазара, предстои да бъде въведена и еко такса. През последните години се наблюдава увеличаване на потреблението на текстилни артикули и производство на не толкова..

публикувано на 27.06.24 в 15:52
Благовест Георгиев прави изявление преди заседанието на Столичния общински съвет (СОС) на 27 юни 2024 г.

Искане на оставки и напрежение на днешното заседание на Столичния общински съвет

Искане на оставки, напрежение по теми, които са във фокуса на общественото внимание вече няколко седмици и дори месеци - така премина днешното заседание на Столичния общински съвет. Благовест Георгиев, бившият общински съветник от групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България" ("Спаси София"), сега независим, излезе с официална..

публикувано на 27.06.24 в 14:56

"Таекуондо Турбо Тийм" се готвят за световното

Преди няколко дни състезатели от клуб "Таекуондо Турбо Тийм" завоюваха бронзов медал и оставиха отлични впечатления на Европейското клубно първенство по таекуондо при юношите. Подробности в предаването "Радиокафе" разказаха треньорът Йордан Господинов и състезателите: Мартин Симеонов - бронзов медалист до 59 кг., Красимир Лилов, завършил на 5-о..

публикувано на 27.06.24 в 14:39
Борис Бонев

Група в СОС иска нови шефове на 6 общински дружества

Общински съветници предложиха конкурси за избор на нови управителни органи на общинските дружества "Топлофикация София ЕАД", Центъра за градска мобилност, "Столичен автотранспорт", "Столичен електротранспорт", "Метрополитен" и "Софинвест" . Съветникът Бойко Димитров от групата ПП-ДБ-Спаси София обясни, че в изготвените доклади е разписана..

публикувано на 27.06.24 в 13:16