Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Информационният портал на Столичната община за изборите помага на софиянци

Снимка: arcgis.sofia.bg

Информационният портал на Столичната община относно изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г. и за частичен избор за кмет на кметство Лозен, Столична община, на 20 октомври 2024 г. и този път ще предостави цялата необходима информация за гласоподавателите.

Той е създаден, за да осигури на столичани лесен достъп до всички ресурси и услуги, свързани с процеса на избор.

На него може да бъде открита обобщена информация за работата на Районните избирателни комисии, техните съобщения и решения. Чрез интерактивна карта гражданите могат лесно да намерят своята избирателна секция.

Порталът предоставя и достъп до заявления за вписване в избирателен списък на настоящия адрес, както и за гласуване с подвижна избирателна кутия.

Платформата ще предложи и анимирани видеоклипове от разяснителната кампания на Централната избирателна комисия, които обясняват стъпките и процедурите при гласуване.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В ЦИК са получени над 30 хил. заявления за гласуване в чужбина

В Централна избирателна комисия (ЦИК) са получени 30 688 заявления за гласуване в чужбина. В сравнение с изборите на 9 юни са по-малко, коментира председателят на комисията Камелия Нейкова, цитирана от БТА. Всеки, който има право да гласува и се намира в чужбина, може да упражни правото си на вот срещу документ за самоличност. До 12 октомври е срокът..

публикувано на 02.10.24 в 11:30

Започна предизборната кампания

В полунощ на днешния 27 септември започна официалната предизборна кампания за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. 19 партии, 9 коалиции и няколко независими кандидати за депутати се включват в официалната предизборна кампания. Правилата за провеждането ѝ остават без промяна. Основните са, че тя се води на български..

публикувано на 27.09.24 в 08:00

Младите хора по-трудно биват мотивирани за участие в политическия процес

Започва петото издание на " Лигата на младите гласоподаватели " по повод предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Мащабната кампания се организира отново от Националния младежки форум , Студентска асоциация за изследване на международните отношения и Студентски клуб на политолога. Целта ѝ е да повиши информираността сред..

публикувано на 26.09.24 в 15:40
Страхил Делийски

Страхил Делийски: Политическият живот в момента е пъстър, но изборът не е голям

Политическите взаимоотношения в момента са далеч от разбирането за това какво е политика и какво е политическо име, коментира пред Радио София политологът и преподавател в Софийския университет Страхил Делийски. „Поради тази причина, тази разпокъсаност на политическия свят и подмяната му с проблематика далеч от същинския смисъл на политиката,..

публикувано на 25.09.24 в 17:00
Иво Инджов

Доц. Иво Инджов: След изборите ни очаква още от същото

След изборите ни очаква още от същото, коментира пред Радио София доц. Иво Инджов - политически наблюдател с интерес в медийните изследвания. Според него не се очакват съществени промени. „Няма да бъде съставено устойчиво правителство, ако въобще се стигне до създаване на редовно правителство. Иначе, да, ще има преразпределение на силите в..

публикувано на 18.09.24 в 15:30