Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Ние тактуваме във вашия ритъм.

"Ритъмът на столицата" може да задава темпо, но и да го следваме също толкова уверено.
Вашите теми - нашите анализи и репортажи.

Всеки делничен - между 14 и 17 часа, внасяме такт във вашия ритъм.

Водещите: Лъчезар Христов, Данаил Конов, Елена Пъневска, Антония Каменичка, Катя Василева, Невена Николова, Елисавета Белеганска.

Публикации

Деница Василева от Първа АЕГ победи в конкурс с есе за братя Прошек и истории от градския транспорт

Десетокласничката Деница Василева от Първа английска езикова гимназия (АЕГ) е сред големите победители в конкурса "Разкажи за София", съобщават от Регионално управление на образованието и от Столичната община. Творческите есета на участниците са..

публикувано на 14.11.23 в 11:56
Андрей Зографски

Андрей Зографски: Борис Бонев е нашата кандидатура. Няма да позволим извиване на ръце

"Борис Бонев направи голям компромис с факта, че изобщо влязохме в тази обща коалиция , само София да се управлява по-добре и да се откопчи от управлението на ГЕРБ. Борис Бонев е доказан градски активист, има рекорден брой преференции. Чакаме..

публикувано на 14.11.23 в 11:27
Д-р Явор Асьов

Ендокринологът д-р Явор Асьов: Основната причина за диабета е начинът ни на живот!

"Болестите на съвремието са все по-разпространени. Сред тях са затлъстяването, диабетът, а за честотата им основна причина е начинът на живот, който водим - подчерта пред Радио София  д-р Явор Асьов,  главен асистент в Клиниката по ендокринология и..

публикувано на 13.11.23 в 17:05

Добро се прави не (само) с пари, а и с време и предаване на умения

На 13 ноември отбелязваме Световния ден на добротата. По този повод говорим за дейността на  фондация "Дари време" . Това  е неправителствена организация, чиято главна мисия е да помага на хора в нужда – такива в неравностойно положение, като..

публикувано на 13.11.23 в 16:42
СПА процедурите са привлекателна възможност за туристите

Българите не губят интерес към туристическите услуги, въпреки поскъпването

Българите вече резервират почивка за Коледа и Нова година. Нагласите им обаче не са се променили и те са съобразени с финансовите им възможности. Когато се търсят дестинации в чужбина за края на декември, се предпочитат екзотични и топли..

публикувано на 13.11.23 в 15:17

За председател на СОС се отива на балотаж, Борис Бонев е с преднина

Столичният общински съвет не успя да избере свой председател досега на първото си заседание. Новият състав се събра днес, за да положат своята клетва новоизбраният столичен кмет Васил Терзиев, както 24-те районни кметове в София. Бяха номинирани..

публикувано на 13.11.23 в 14:32
Проф. Христо Пимпирев

32-рaта българска експедиция тръгна към Антарктида

32-рa българска експедиция тръгна към Антарктида. От Варна вече отплава научноизследователският кораб "Св. св. Кирил и Методий", като се очаква след 45 дни да достигне до остров Ливингстън. Той ще превози близо 70 тона материали за построяването на..

публикувано на 10.11.23 в 17:42

Човекът и връзката му с природата са фокус в нова кампания на WWF

Човекът и неговата връзка с природата са фокус в стартиралата кампания на WWF „Подари природа. За нашето бъдеще“. Инициативата ще разкаже истории от работата на природозащитната организация, които показват как човекът излага на риск собственото си..

публикувано на 10.11.23 в 16:23
Иван Начев

Иван Начев: Подадените оставки в ДПС са знак за промяна в политиката на партията

Нашата демокрация все още не е изградена, т.е. ние сме една демокрация в своята зора, независимо, че минаха 34 години от този момент, каза пред Радио София политологът д-р Иван Начев. „Партийните страсти не престават. Местните избори вместо да..

публикувано на 10.11.23 в 15:14

София да има зам.-кмет по климата, настояват от Коалиция за зелен рестарт

Новият кмет на София да създаде специална длъжност за координиране на зелените политики в Столичната община. За това настояват в отворено писмо от Коалиция за зелен рестарт. Предлага се да има заместник-кмет по климатичните промени и зелена..

публикувано на 10.11.23 в 11:00