С 6% е по-евтина Великденската трапеза тази година спрямо миналата

С 6% е по-ниска цената на потребителската кошница за Великден тази година спрямо миналата. 137 лв. е стойността ѝ тази година при закупуването на единица от всяка стока заедно с агнешко месо, 98лв. е без него при 106лв. по същото време миналата..

обновено на 04.05.24 в 08:17

Специализираната болница за рехабилитация в Котел ще бъде стабилизирана

Министерството на здравеопазването преведе 750 000 лв. на Специализираната болница за рехабилитация в Котел.  Безлихвеният заем ще покрие просрочените задължения на лечебното заведение за консумативи, ток и заплати на персонала.Това се посочва в съобщение..

публикувано на 03.05.24 в 16:10

Концерт на Мария Мутафчиева по Радио Стара Загора за Великден

Радио Стара Загора- БНР ще излъчи на 4 май, събота,  от 16 ч. юбилейния концерт на Мария Мутафчиева от зала „България“. Специални гости в него са любими изпълнители, с които Мери записва дуети и работи през годините: Маргарита Хранова, Марио Николов,..

публикувано на 03.05.24 в 13:44

Задържаха над 40 хил. кутии контрабандни цигари на "Лесово"

Задържаха 40 400 кутии контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил на ГКПП – Лесово, съобщават от МВР. Нарушението е разкрито в рамките на съвместна операция на ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и..

публикувано на 03.05.24 в 12:19

Ямбол посреща Великден с три уникални триметрови яйца, изработени от хиляди цветя

В навечерието на Великден, централната градска част на Ямбол е празнично украсена. Тази година традиционното оформление е обогатено с нов елемент – триметрово яйце, изработено изцяло от декоративни цветя. С това големите уникални цветни яйца в Ямбол..

публикувано на 03.05.24 в 12:06

Деца помагат на църквата в Хасково

Деца подредиха изложба в Хасково. Картините им са на икони и ще бъдат разпродадени, а събраните средства ще бъдат дарени за новостроящата се църква в хасковския жк „Орфей“. Творбите им са църковна живопис. Младите художници за първи път пробват четките..

публикувано на 03.05.24 в 11:43

Даниел Петров: Готвим се за дербито на Раднево с тима на "Миньор"

"Завършихме 0:0 в отложения си мач срещу "Габровница" като гости. И двата състава имаха добри възможности, но пропуснаха. Мисля, че крайния резултат бе напълно реален. Теренът там е малко по-труден за игра и традиционно не ни е комфортно да играем..

публикувано на 03.05.24 в 11:25

Живко Желев: Борбата за първото място ще продължи до края на сезона

"Победихме втория тим на "Берое" с 3:0. Мачът започ на добре за нас и още до 10-та минута водехме 2:0. През първата част с трети гол на практика предрешихме изхода на срещата. Доволен съм от моите играчи. Сега те ще почиват няколко дни и след това..

публикувано на 03.05.24 в 11:07

Художничката Петя Христова представи изложба от стъкло в Ямбол

В навечерието на Великденските празници в ямболската галерия LP ART своята самостоятелна изложба „Иконите и стъклото“  представи художничката Петя Христова.  Изложбата на Петя Христова, в която са представени 33 икони от стъкло, е уникално явление в..

публикувано на 03.05.24 в 10:58

Атанас Апостолов: Пропуснахме добри възможности, но съм доволен от играчите

"Доволен съм от старанието на тима. Не можахме да победим "Сливен". Срещата завърши 1:1, като и ние и те имахме възможности за победа в този мач. Навярно загубата ни в предния кръг в Димитровград оказа психолигическо въздействие на играчите ми...

публикувано на 03.05.24 в 10:54