Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тимът на “Берое” 2000 замина за Португалия

Малките беройци ще мерят сили с отбори в Португалия

Децата на "Берое", родени през 2000 година, заминаха за Сетубал (Португалия) за участие в турнира за Купа "Витория", организиран от едноименния тим. Надпреварата ще се проведе от 29 до 31 март. Тази сутрин група от 15 футболисти, треньорът Сидер Димитров и скаута в школата Коста Костов отпътуваха с автобус за Букурещ, от където със самолет ще се придвижат до Португалия. Участие в турнира ще вземат осем отбора, разделени в две групи по четири състава. "Берое" е в група "А" с домакините от "Витория" (Сетубал), "Арудензе" (Аруда дош Виньош) и "Салватерензе" (Салватера де Магош). В другата група са съставите на "Униао Лейрия", "Пелезиньош" (Сетубал), "Комерсио Индустрия" (Сетубал) и "Фабрил" (Барейро). Надпреварата ще се проведе на два терена с естествена настилка с размери 60х40 метра, а футболните врати са с 5х2 метра. Всеки отбор ще се състои от 6+1 състезатели, като треньорите могат да извършват хокейни смени. Всяка среща е с продължителност от две полувремена по 20 минути. Победителите в двете групи ще играят финал, заелите второ място ще спорят за 3-4 място и т.н. Срещите ще се проведат на спортния комплекс Вале да Роса (Розова долина). Първият мач на "Берое" е на 29 март от 9:30 ч (португалско време) срещу домакина "Витория". Същият ден от 16:30 часа възпитаниците на Сидер Димитров излизат срещу "Арудензе". На следващия ден от 10 часа е последната среща в групата срещу "Салватерензе". В последния ден на турнира на 31 март са финалните срещи за 7-8 място, 5-6 място, 3-4 място и спорът за титлата. Патрон на турнира е бившият футболист на "Витория" (Сетубал) и екснационал на Кабо Верде - Сандро Мендеш. На 30 март от 16:00 часа местно време всички участници в турнира ще имат възможността да изгледат срещата от XXIV кръг на португалската Суперлига между "Витория"  и "Маритимо".

По публикацията работи: 677


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боксьори от клуб „Стара Загора“ с купа и много отличия

Купа за трето място в отборното класиране и много медали извоюваха възпитаници на боксов клуб „Стара Загора“ при участието си в турнир за Купата на Бургас. Състезатели от девет български клуба, от които четири от Бургас, излязоха на ринга пред..

публикувано на 20.05.24 в 15:53

Възпитаници на клуба по борба с изяви в европейски първенства

През тази седмица трима възпитаници на клуб по борба „Берое“ ще участват в Европейското първенство за юноши и девойки до 23 години. Надпреварата стартира през тази седмица в столицата на Азърбайджан Баку. Диян Динчев е треньорът за тази възраст в..

публикувано на 20.05.24 в 14:49

Сашо Петрунов: "Не бива да има разделение на отделните клубове"

"На пресконференция днес, посветена на плувния спорт в Стара Загора говори Сашо Петрунов. Той е председател на СК "Верея". Петрунов сподели, че има неравнопоставеност между отделните клубове, които използват басейна в Стара Загора и че от известно време..

публикувано на 20.05.24 в 12:46

"Берое" с трета поредна победа в плейофите

"Берое" записа трети пореден успех в плейаутната група на българския футболен елит. Възпитаниците на Хосе Луис Ачиари се наложиха с 1:0 като гост на "Хебър" в Пазарджик и сложиха край на серията неубедителни резултати срещу този съперник. Въпреки че мачът..

публикувано на 17.05.24 в 23:53

Казанлъшкият параатлет Ружди Ружди отново е световен шампион

Ружди Ружди донесе първи успех за България от Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания в японския град Кобе. Казанлъшкият състезател отново е световен шампион. Ружди, който се състезава в клас F55 за спортисти с двигателни..

публикувано на 17.05.24 в 16:57

Зумба денс фестивал завладява Стара Загора за трета поредна година

𝐙𝐮𝐦𝐛𝐚 𝐃𝐚𝐧𝐜𝐞 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ще се проведе на 18.𝟎𝟓.𝟐𝟎𝟐4 г. от 𝟏𝟖:0𝟎 ч. на обособената сцена пред Общината. Фестивалът и тази година ще даде среща на близо  30   атрактивни, утвърдени и най-важното лицензирани инструктори за България , преминали..

публикувано на 17.05.24 в 15:06

670 грации участват в турнира „Фея под липите“

От днес до неделя старозагорският клуб по художествена гимнастика „Елит“ е домакин на 18-тото издание на турнира „Фея под липите“. В спортна зала „Иван Вазов“ ще се изявят 670 гимнастички, представящи 23 български клуба, както и гостенки от Израел,..

публикувано на 17.05.24 в 15:05
Парк

Спортен празник утре в парк „Артилерийски“

По повод 17 май - Международния ден на предизвикателството и спорта, Ротари клуб Стара Загора - Берое с ъс съдействието на Община Стара Загора организира спортен празник под надслов „Мисия здрави деца“. Състезателните спортни игри започват в 14.00 часа..

публикувано на 16.05.24 в 15:42

Две титли и куп медали извоюваха малки бойци от „Аскен“

Във Велико Търново бе проведено Държавното първенство по киокушин карате за деца до 8 и до 10 години. „Състезанието премина много добре, участвахме с 13 състезатели, от тях пет деца играха финал, имаме две шампионски титли и най-техничен състезател..

публикувано на 16.05.24 в 10:21

16 медала извоюваха бадминтонисти в Свиленград

В събота и неделя в столицата ще бъде проведен турнир по бадминтон от веригата „Млади таланти“. В същото време в Хърватия предстои детски турнир, в който ще се изяви старозагорката Елица Божилова. Свиленград е домакин на три състезания по..

публикувано на 15.05.24 в 14:29