Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 участваха в първенството по у-шу в Стара Загора

Демонстрации по у-шу от малки майстори

За втора поредна година Държавното първенство по у-шу – първи етап, бе организирано в Стара Загора. Организатор бе клуб “Традиционни бойни изкуства”. “Участваха 101 състезатели от 8 български клуба”, каза за радио Стара Загора Снежана Василева, треньор на клуба домакин. Най-много представители имаха клубовете от София и Русе. “Тази година имаше повече участници и повече публика от миналата година”, подчерта Снежана Василева. Гост на първенството в Стара Загора бе състезателят Хоей Сан, многократен световен шампион по у-шу и водач на националния отбор на Виетнам. Първия етап от първенството бе форма. Втория ще бъде в София и ще е в дисциплината “чан чуан”. В това състезание тази година старозагорци ще наблюдават изявите на съперниците си. Третия етап е “сан да”, спаринг, в Бургас и ще бъде есента. Край морето се очаква да има и старозагорско участие. Доста възпитаници на местната школа са с първи места, а някои и с по две първи места в проведеното държавно първенство. Като Жеко Георгиев, Самуил Панайотов и Деница Петрова. “”Силно се представиха и малките, като Пламен Демерджиев, Натали Костова и Димитър Николов”, допълни треньорката на клуба. Според Снежана Василева нивото на изпълнения от година на година става все по-добро.

По публикацията работи: 681


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 90 стрелци участват в турнир „Стара Загора“

От днес до неделя на стрелбище „Лозенец“ се провежда турнир по спортна стрелба с малокалибрено оръжие „Стара Загора“. Надпреварата е за всички възрастови групи и е последна проверка преди Държавното първенство, което ще стартира на 28 юни. Ще..

публикувано на 14.06.24 в 15:09

„Берое 2016“ завърши трети в група „А“

На трето място в група „А“ на финалния турнир по волейбол за момчета до 16 години завърши „Берое 2016“. В надпреварата, проведена в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ възпитаниците на Марияна Димова победиха варненския „Перун“, „Монтана“..

публикувано на 14.06.24 в 14:57

"Берое" ще гостува в София на старта на новия шампионат

"Берое" започва сезон 2024/25 в efbet Лига с гостуване на новака в елита "Септември" София. Това отреди тегления днес жребий.  Новият шампионат стартира на 19 юли. Първото домакинство на беройци ще бъде във втория кръг срещу столичния "Локомотив"...

публикувано на 13.06.24 в 12:17

Елица Божилова ще участва в Европейско първенство

В Хасково бяха проведени квалификации по бадминтон във възраст до 15 години. В сформираният национален отбор, който през август ще участва в Европейското първенство за тази възраст в Полша, бе включена 13 годишната Елица Божилова от СК..

публикувано на 13.06.24 в 10:03

Три отличия извоюваха старозагорски джудисти

Петима възпитаници на клуб по джудо „Недьо Ранчев“ участваха в турнир в Северна Македония. Организатор бе клуб от Струга, но надпреварата бе проведена в Охрид. Старозагорци се завърнаха с три медала. В категория до 60 кг. Кристиян Янков спечели..

публикувано на 12.06.24 в 14:24

"Берое" започна подготовка за новия сезон с двама нови

"Берое" започна подготовка за новия сезон. Старши треньорът Хосе Луис Ачиари изведе 21 футболисти в първото занимание за лятната подготовка, проведено на официалния терен на Спортна база "Берое".  С отбора ще тренират и юношите Стилиян Русинов,..

публикувано на 12.06.24 в 11:08

Спортен уикенд в Стара Загора

В предстоящите почивни дни Стара Загора ще се превърне в истински спортен център, като домакин на редица събития. От петък до неделя /14-16 юни/, любителите на спорта ще могат да се насладят на състезание по спортна стрелба, футболен турнир за деца и..

публикувано на 11.06.24 в 11:25

Състезатели от клуб „Торнадо“ се подготвят за турнир

Четирима състезатели от клуб по тенис на маса „Торнадо“ участваха в Държавното индивидуално първенство, проведено в Панагюрище. Там Тенко Тенев, Велин Андонов, Ивайло Георгиев и Ангел Гюзлев се представиха добре. Трима от тях, Велин Андонов,..

публикувано на 11.06.24 в 09:19

ДФК „Шампион“ започна сътрудничество с „Динамо“ Загреб

Възпитаниците на ДФК „Шампион“ се готвят за участие във футболен турнир в Несебър. „Турнирът е международен и ще започне на 16 юни“, съобщи за радио „Стара Загора“ Костадин Меразчиев, треньор в ДФК „Шампион“. Детският футболен клуб от Стара..

публикувано на 10.06.24 в 16:54

Много отличия спечелиха плувци от „Берое“

На 27 юни в столицата ще започне Държавното първенство по плуване за мъже и жени. На 5 юли пък в Стара Загора предстои турнирът по плуване „Синьо лято“. Това са състезанията, за които в момента водят подготовка възпитаниците на клуб по плуване..

публикувано на 10.06.24 в 14:47