Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойни пистолети и 5 200 патрони за тях откри мобилна митническа група на Капитан Андреево

пункт Капитан Андреево
Снимка: БГНЕС

Рано тази сутрин служители от мобилна митническа група на МП Капитан Андреево са селектирали за проверка по метода „анализ на риска" влизащ от Турция в България лек автомобил с австрийска регистрация. В колата са пътували мъж и жена, турски граждани. Извършена е физическа проверката на автомобила, при която митническите служители са открили два бойни пистолета и 5 200 патрона за тях.

Единият пистолет е бил укрит в пълна опаковка за прах за пране. Другият пистолет е бил разглобен. Частите му, опаковани във фолио, са били разпределени в изпразнени кутии от лекарства. 5 200 бойни патрони са били укрити също в опаковки от прах за пране.

Оръжието, патроните и пътниците са задържани. За случая са уведомени компетентните органи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Казанлък се провежда научно-практическа конференция за предучилищното образование

Научно - практична конференция "Предучилищното образование - традиции, реалности, перспективи" събра в Казанлък университетски преподаватели от цяла България, учители и директори на училища и детски градини, както и експерти от Регионалните управления на..

публикувано на 07.06.24 в 11:50

493 са секционните избирателни комисии в Област Стара Загора за вота на 9-ти юни

493 секционни избирателни комисии са сформирани в Област Стара Загора за изборите "2 в 1", които ще се проведат тази неделя. На 9 юни ще изберем кой да ни представлява в Народното събрание и в Европейския парламент. Желание за участие в изборите са..

публикувано на 07.06.24 в 11:02

Деца се учат да плуват и да се пазят във водни басейни в Ямбол

Ямболската червенокръстка организация организира обучения на деца на възраст между 7 и 11 години  във ваканционната програма „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм“. От 24 –ти юни децата ще се обучават от треньор, воден спасител и..

публикувано на 07.06.24 в 09:58

Под равнището на цените от миналата година са почти всички хранителни стоки

96лв. ни струват в първата юнска седмица хранителните стоки от потребителската кошница, заедно с черешите и ягодите, при 99лв. за същия период на миналата година. И индексът на потребителски цени спрямо 2023г. е с посока надолу, уточни за Радио Стара..

публикувано на 07.06.24 в 07:50

Последен ден от предизборната кампания

Днес е последният ден от официалната предизборна кампания за изборите "2 в 1", които ще се проведат тази неделя. Кампаниите на политическите формации и агитацията за кандидатите за народни представители и тези за евродепутати приключва в 24 часa тази нощ...

публикувано на 07.06.24 в 07:46

Старозагорските общински съветници заседаваха извънредно

Общинският съвет на Стара Загора проведе извънредно заседание с две точки в дневния ред.   Едната точка касае обявяване в частна общинска собственост на 2 300 кв.м. от парцел с обща площ близо 104 000 кв.м., който по план е за спортен комплекс...

публикувано на 06.06.24 в 18:05

Два пъти за по-малко от час палят изоставена сграда в Стара Загора

Два пъти в рамките на час подпалиха боклуци в изоставената недостроена сграда край спирка "Алана" в Стара Загора.  Първият сигнал е получен в 16:49. На него се отзовава един екип на пожарната в Стара Загора и потушава пламъците.  Веднага след..

публикувано на 06.06.24 в 17:34

Обновяват лекоатлетическата писта за близо 1.4 милиона лева до юни 2025 г.

Символична първа копка за стартиране на проект „Основен ремонт на лекоатлетическа писта на тренировъчен стадион „Берое“ бе направена от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров и архитект Пламен Трифонов, собственик на фирмата изпълнител. След..

публикувано на 06.06.24 в 16:54

Ясни са резултатите от матурите и външното оценяване след 4-ти клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от Националното външно оценяване на четвъртокласниците и от държавните зрелостни изпити. Можете да ги проверите тук:   https://infopriem.mon.bg/home В област Стара Загора близо 2 500..

публикувано на 06.06.24 в 16:35

В Стара Загора организират специална вечер в памет на джаз музиканта Людмил Георгиев

Утре от 18:00 часа в зала 2, първи етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора, в навечерието на джаз фестивала „Цветовете на джаза“, ви каним на специална вечер в памет на джаз музиканта Людмил Георгиев (1930 – 2003), саксофон,..

публикувано на 06.06.24 в 16:27