Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК: Водата в Змейово отговаря на стандарта, в с.Васил Левски водопроводът е стар и е общински

Във  ВиК дружеството в Стара Загора не е постъпвал сигнал за питейна вода с ръждивокафяв цвят в  с. Змейово. За проблема то е било уведомено с протокола от изследванията на микробиологичния и на химичния състав на водата в трите проби взети от РЗИ след сигнала на Радио Стара Загора. Това заяви за медията ни главният инженер на ВиК оператора инж. Пеньо Пейков. Той обеща да бъде направено собствено изследване в акредитираната лаборатория на дружеството, въпреки, че изследванията на здравната инспекция не са показали отклонения от нормите.

Специалисти на ВиК дружеството ще подменят изгорялата помпа  на водната кула с по-надеждна , ако старата не е годна. Така ще се  реши временно  проблема с безводието в опанските села Бащино и Васил Левски. Проблемът е по-сложен, защото водната кула на двете села и водопреносната мрежа са собственост на общината, която не е довършила подмяната й. Според закона за ВиК, Асоциацията трябва да реши дали да се вложат пари в довършването на преносната мрежа. Това може да стане едва, когато съоръженията  бъдат предадени от Община Опан на ВиК-Стара Загора с изрядни книжа, каквито сега липсват, заради недовършения водопровод в двете села. Ние ще обследваме състоянието им и ще предложим собствен план за изграждане и поддържане на системата, който асоциацията трябва да одобри или да отхвърли. Това заяви още главният инженер на  дружеството в областния град  Пеньо Пейков.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отличиха новите почетни граждани на Сливен

Пламен Братойчев – треньорът на олимпийския медалист по вдигане на тежести от Париж 2024 Божидар Андреев, бе удостоен от община Сливен със званието „Почетен гражданин на Сливен." Това се случи по време на празничната сесия на Общинския съвет по..

публикувано на 25.10.24 в 19:25

Шествие с 4-метрови светещи карнавални кукли и цирково шоу в Сливен

Шествие с 4-метрови светещи карнавални кукли, клоунада и цирково шоу предстои тази вечер в Сливен. Града е поредната спирка на пътуващото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest и е част от програмата на общината за отбелязване празника на града..

публикувано на 25.10.24 в 16:03

На Димитровден празнува и Сливен

От няколко дни текат празничните събития от програмата, посветена на Деня на Сливен, 26 октомври – Димитровден.  От 19.30 часа тази вечер  на площад „Хаджи Димитър“ започва празничният концерт на Торино и Пашата и Нели Рангелова.  Кулминацията на..

публикувано на 25.10.24 в 15:48

Адвокати протестираха и в Стара Загора

Около 20 представители на Адвокатската колегия в Стара Загора излязоха на мирен протест пред Съдебната палата днес в 12.30 ч. Подобни протести имаше пред съдебните палати в цялата страна.  Адвокатските колегии искат да бъде прекратена процедурата..

публикувано на 25.10.24 в 15:34

Откриха ремонтираната къща-музей „Добри Чинтулов" в Сливен

Къщата-музей „Добри Чинтулов" беше открита с официална церемония след реставрационните дейности предприети от община Сливен. Реставрацията е част от Интегрирания проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в..

публикувано на 25.10.24 в 15:14
Пламен Михалев- Камара на строителите в Стара Загора.

Пламен Михалев: Липсата на кадри е основен бич не само за строителството

Строителният бранш ще посрещне професионалния си празник Димитровден в относително добро състояние, въпреки политическата криза, в която се намира страната, Отбеляза пред Радио Стара Загора председателят на областно представителство на..

публикувано на 25.10.24 в 14:59

12 сигнала за изборни нарушения са постъпили вече в Областната дирекция на полицията в Стара Загора

Общо 12 сигнала за нарушаване на изборното законодателство са подадени към ОД на МВР Стара Загора към 25 октомври. 11 от тях се проверяват по преписките по административен път, по  един е обрзувано досъдебно производство но не по изборното..

публикувано на 25.10.24 в 14:44

Най-роботизираният завод у нас отвори врати в Стара Загора

Най-новият завод на „Арсенал“ отвори врати в Стара Загора. Това е най-роботизираният завод у нас и осигурява близо 300 работни места .  На официалното откриване присъстваха политически представители, областният управител на Стара Загора и..

публикувано на 25.10.24 в 13:57

Държавата ще финансира с 5,5 милиона реконструкцията на водоснабдителната система "Брягово"

Министерският съвет одобри доклада за необходимостта от финансиране в размер на 5 506 600 лв. от държавния бюджет за реализация на проект за подмяна на реконструкция на водоснабдителната система „Брягово“, съобщиха от пресцентъра на областната управа..

публикувано на 25.10.24 в 13:47

Десетки таксиметрови шофьори излязоха на протест в Ямбол

В Ямбол десетки таксиметрови шофьори излязоха на протест с искане за справедливи присъди за извършителите на въоръжен грабеж и опит за убийство на техния колега Апостол Вълчев. Делото за нападението над таксиметровия шофьор се  гледа днес във..

публикувано на 25.10.24 в 11:40