Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директор на училище в Казанлък е глобен с 10 хил. лв. от Инспекцията по труда

2160 проверки на фирми и предприятия в областта са извършили през първите 9 месеца на годината служителите от Дирекция „Инспекция по труда“ – Стара Загора. 

Установени  са 8180  нарушения, в това число 3814 на здравословните и безопасни условия на труд, 4360 нарушения на трудовото законодателство и 14 нарушения на Закона за насърчаване на заетостта,  съобщи Йордан Йорданов  – началник отдел „Административно, информационно и правно осигуряване“ на Дирекция „Инспекция по труда“ в Стара Загора. 

Той добави, че за този период са регистрирани близо  38 500 еднодневни трудови договори в областта. Дори са назначени помощник инспектори, които да помагат при издаването на договорите, за да помагат на земеделските производители, които най-често ги използват за наемане на работна ръка. Директор на училище в Казанлък е глобен с 10 хил. лв за противозаконно възпрепятстване на служителите да извършат проверки.

Близо 290 хил. лв са установените забавени и неизплатени заплати в областта за 9-месечието. След намесата на инспекцията са платени повече от половината, информира още Йордан Йорданов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С концерт на най-известните си ученици НУМСИ "Христина Морфова" чества 50 години

Тържествен концерт с участието на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора ще бележи, тази вечер от 19.00 часа официалното честване на 50-годишнината от основаването на Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.  Датата..

публикувано на 01.10.24 в 10:15

Няма да тестват Националната система за ранно предупреждение и BG-Alert

Планираното тестване на Националната система за ранно предупреждение  и оповестяване и на системата BG- Alert се отлага, съобщават от МВР.  Причината е съобразяване със ситуацията в Близкия Изток и избягване на допълнително напрежение сред гражданите,..

публикувано на 01.10.24 в 09:38
проф.Георги Рачев

Топло време до петък, вероятност за вележи на 5-и октомври

След захлаждането от днес започва затопляне на времето с нахлуване на по-топъл въздух над Балканите.  В района на Стара Загора това ще усети още днес, като максималните температури  ще достигнат 20 градуса, а до петък ще достигат до 27 градуса. Това..

публикувано на 01.10.24 в 09:27

В Димитровград започват Есенни музикални дни „Жул ЛевИ“

В Димитровград днес започват 34 –тите Есенни музикални дни „Жул ЛевИ“ 2024. Те са организирани от Община Димитровград и Димитър Русев от Акустично джаз трио. Програмата ще започне с откриване на изложбата на чешката илюстраторка Вендула Халанкова -..

публикувано на 01.10.24 в 08:50

Православната църква чества Покров на Пресвета Богородица

Православната църква чества днес празника Покров на Пресвета Богородица. Почита се явяването на Божията Майка в Константинопол през първата половина на 10-ти век. Тогава тя коленичила в храм с молитва, свалила покрова си и го простряла над хората за..

публикувано на 01.10.24 в 07:56
Снимката е илюстративна

Тестват Националната система за ранно предупреждение и BG-Alert

По време на тестването, чрез акустичните устройства на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО), ще бъде излъчен национален сигнал за тревога/край на тревогата. Проверката ще се осъществи на територията на градовете: София;..

обновено на 01.10.24 в 07:47

Освещават храма в ямболското село Завой

В ямболското село Завой днес ще бъде осветен новоизграденият с дарения  православен храм "Покров на Пресвета Богородица". Службата ще води сливенският митрополит „Арсений" Градежът на храма  започва през 2002 г. – основният камък е положен от покойния..

публикувано на 01.10.24 в 07:18

Какво време ни очаква днес

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца. През деня слабо ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното. Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Само над североизточните райони и Черноморието облачността ще бъде..

публикувано на 01.10.24 в 05:44

Гражданската инициатива "Рециклирай телефон, засади дърво" набира все по-широка популярност

Гражданската инициатива „Collect4Life“, чиято цел е да се рециклират телефони, а с получените средства да се засаждат дървета из цяла България, набира все по-широка популярност.  Причината е големия обществен интерес към нея, който продължава вече..

публикувано на 30.09.24 в 17:10

В Ямбол и село Бояджик отбелязват 121-годишнината от рождението на Джон Атанасов

В Ямбол и село Бояджик започват събитията, посветени на 121-вата година от рождението на Джон Атанасов. По повод годишнината е предвидена тридневна програма, подготвена от  териториалната организация на Научно-техническите съюзи в Ямбол и община Тунджа...

публикувано на 30.09.24 в 16:03