Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Равен за "Берое" във втората зимна контрола

"Берое" не съумя да победи втородивизионния "Поморие" във втората си контрола от зимната подготовка. Двубоят се игра на изкуствения терен зад стадиона под "Аязмото" пред стотина зрители. Попадението за тима от Стара Загора отбеляза конгоанският нападател Жуниор Мапуку в 9-та минута на срещата.

Старши-треньорът Ферарио Спасов пусна в игра почти всичките си налични футболисти, с изключение на Благой Макенджиев, Радослав Кирилов и Карлос Охене, които ще вземат участие в следващите двубои на лагера в Кипър. През целия мач на вратата бе младият Михаил Михайлов. Дебют със "зелената" фланелка направи хърватинът Матеас Делич, който игра и по двата фланга на беройската атака. Именно той бе в основата и на попадението за тима на Ферарио Спасов. В 9-та минута Делич центрира отдясно в наказателното поле, Георги Божилов продължи към Жуниор Мапуку и за конгоанеца не представляваше трудност да открие резултата.

След попадението отново Мапуку имаше шанс да отбележи, но направи един от характерните си пропуски и не успя да реализира след добър пробив на юношата Денислав Станчев отдясно.

Противно на очакванията на дошлите в студеното време фенове гостите изравниха сравнително бързо резултата. В 24-та минута бившият футболист на "Берое" и сегашен на "Поморие" Милен Танев бе съборен от Венцислав Василев в наказателното поле, съдията отсъди дузпа, която бе превърната в гол от Христо Лемперов.

До края на първото полувреме и двата отбора стигаха предимно до центрирания и разбърквания в пеналта, без някой да нанесе опасен удар по посока на една от двете врати.

През второто полувреме и двамата треньори извършиха доста смени, което логично свали от качеството на двубоя. Всички футболисти на терена показаха завидно за студеното време желание за игра, но липсваха чистите голови ситуации.

В неделя „Берое“ заминава на подготвителен лагер в Кипър, където ще изиграе 4 контроли. Първи съперник на „Берое“ ще бъде полският елитен тим „Лех“ (Познан), а срещата ще се проведе на 24 януари. Три дни по-късно старозагорци ще се изправят срещу друг отбор от Полша – „Висла“ (Плоцк). Третата контролна среща ще бъде на 29 януари, а съперник в нея е руският елитен отбор „УФА“. Последната проверка на кипърска земя е планирана за 1 февруари срещу „Жирка“ (Копривницкий), които са от елитната дивизия на Украйна.

Отборът се завръща в България на 2 февруари.

Съставът на „Берое“ срещу "Поморие": Михаил Михайлов, Пламен Тенев, Венцислав Василев, Иво Иванов, Веселин Пенев, Кохей Като, Георги Динков, Матеас Делич, Денислав Станчев, Георги Божилов, Жуниор Мапуку; резерви: Илия Миланов, Надим Ангелов, Атанас Зехиров, Ерик Почански, Руси Чернаков, Емин Ахмед, Том; старши треньор: Ферарио Спасов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

160 се хвърлиха в схватки на татамито

В Стара Загора бе проведено 19-тото издание на турнира в памет на създателя на спортовете джудо и самбо в града инж. Недьо Ранчев. Участваха 160 джудисти във възрасти момичета и момчета, юноши и девойки младша възраст. Те представляваха 14 български..

публикувано на 28.10.24 в 14:25

Живко Желев: Утре ще ни бъде трудно срещу "Спартак" Варна

"Допуснахме тежка загуба у дома от "Спартак" Пловдив с 0:4. Гостите диктуваха събитията на терена през целия мач, а ние така и не успяхме да се приспособим и променим нещо в играта си. Лошото е, че загубихме заради контизии и картони основни играчи,..

публикувано на 28.10.24 в 09:40

„Берое Стара Загора“ – „Рилски спортист“ 1:1 победи

Два мача между баскетболните „Берое Стара Загора“ и „Рилски спортист“ Самоков се играха в спортна зала „Общинска“ в Стара Загора. В ранния се срещнаха женските отбори, в мач от 3 кръг на първенството на женската „А“ група. В тази среща „Берое Стара..

публикувано на 26.10.24 в 21:51

Джудисти ще спорят за отличия в турнира „Недьо Ранчев“

Утре в спортна зала „Иван Вазов“ ще бъде 19-тото издание на турнира в памет на създателя на спортовете джудо и самбо в Стара Загора инж. Недьо Ранчев. Срещите ще започнат в 10 часа. „Очакваме около 22-23 отбора, миналата година участваха 160..

публикувано на 25.10.24 в 14:59

Втори плувен турнир „Берое“ предстои в Стара Загора

Утре и в неделя по сините коридори на Плувния басейн в Стара Загора ще бъде проведен Вторият турнир на клуб „Берое“. „Очакваме около 360 деца от 26 отбора“, съобщи за радио „Стара Загора“ Дияна Петрова, треньор в клуба домакин „Берое“. В събота..

публикувано на 25.10.24 в 14:43

"Берое" гостува на "Левски" в София

Берое гостува на Левски в София в среща от 13 кръг на Първа професионална лига. Началото на двубоя на стадион "Георги Аспарухов" е в 19ч.. Преди срещата „сините“ заемат втората позиция с 28 точки, докато Берое е седми със 17 пункта. В предишния кръг..

публикувано на 25.10.24 в 09:38
Мариан Михалев

СК "Добри Костин" с пълен комплект медали от МТ по скокове на батут в Чехия

СК „Добри Костин“ спечели пълен комплект медали от 51-вият международен „Турнир на приятелството“ по скокове на батут в чешкият град Яблонец.  Равносметката от участието на старозагорските състезатели е златни медали в синхронните скокове на батут..

публикувано на 24.10.24 в 18:04

Предстоящо състезание по тенис на маса

В неделя в залата по тенис на маса на стадион „Берое“ предстои кръг от първенството на Югоизточна България в група „В1“. „Ще участват осем отбора“, съобщи за радио „Стара Загора“ Ангел Гюзлев, състезател от старозагорския клуб „Торнадо“. Освен..

публикувано на 24.10.24 в 09:31

Убедителна победа на „Берое Стара Загора“

Женският баскетболен „Берое Стара Загора“ гостува на „Орлови“ Баня Лука в среща от Адриатическата лига. Възпитаничките на Албена Хубенова бяха по-добри и заслужено спечелиха с 91:76 след равностойно първо полувреме и убедително превъзходство във..

публикувано на 23.10.24 в 21:55

Теодор Митев се утвърди на седмото място в света

В Първомай до края на седмицата ще бъде проведена Балканиада по бадминтон за юноши и девойки до 15 години. „Елица Божилова ще представя клуба ни в това състезание“, съобщи за радио „Стара Загора“ Нанко Чорчопов, треньор в СК „Бадминтон – Стара..

публикувано на 23.10.24 в 14:59