Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Гурково работят по три проекта на стойност 22 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони

Подобряване на качеството на живот на гражданите в община Гурково остава основен приоритет за работата на общинското ръководство и през 2017г., съобщи в ефира на Радио Стара Загора кметът Иван Иванов. Бюджетът за тази година е в размер почти, колкото и през миналата и е в размер на 3,6 млн.лв. Община Гурково може да се похвали със сравнително високи приходи – 704 000лв., а най-голямото перо в разходната част е за образование – 48%.

Три проекта на стойност 22 млн. лв. има община Гурково по Програмата за развитие на селските райони, съобщи още кметът Иван Иванов. Единият включва реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в Гурково, Паничерево и Конаре. Той е на стойност 2 млн.лв. Вторият проект е за реконструкция и рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа в общината, на стойност 4,5 млн.лв. До 20 дни ще бъде подписан договор за финансиране и на третия проект за подобряване водоснабдяването на селата Конаре и Паничерево. Иванов допълни още, че е финансиран и проект за закриване и рекултивация на съществуващото сметище за 1 400 000лв:







БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старозагорци излязоха на протест за обезопасяване на кръстовище

Близо 100 души се събраха на мирен протест с цел  да бъде обезопасен в най-кратки срокове  пътният участък на кръстовището на Околовръстния път на Стара Загора с  общинския път за село Хрищени. Хората, които го ползват ежедневно, са свидетели на..

публикувано на 21.10.24 в 19:09
Награда

Вече е ясна първата номинация за наградите "Добрият Самарянин"

В пощата на доброто на сдружение „Самаряни“ вече е получена първата номинация за наградите „Добрият самарянин – 2024“, тя касае спасяването на човешки живот. Спасен е 73-годишен мъж от пламъци от неговия собствен дом в село Калитиново с..

публикувано на 21.10.24 в 16:49

Приключиха обученията на СИК-овете, протоколът за изборите е максимално улеснен

Обученията на Секционните избирателни комисии в Стара Загора приключиха. Тази вечер последно ще се проведе обучение в Казанлък, съобщи в ефира на Радио Стара Загора Теодора Крумова, председател на РИК – Стара Загора. Няма нови елементи, допълни тя и..

публикувано на 21.10.24 в 16:42

Обърнат камион затруднява движението между Ягода и Тулово

Минути  след 15:00 часа днес е получено съобщение за пътнотранспортно произшествие на  пътя между селата Ягода и Тулово, информират от пресцентър ана ОД МВР Стара Загора. По първоначална информация е самокатастрофирал камион.  Пострадал е водачът,..

публикувано на 21.10.24 в 16:25

В Сливен пристигнаха 166 хиляди бюлетини

166 хиляди бюлетини за предсрочните парламентарни избори в неделя пристигнаха в Сливен този следобед.  Под засилена охрана от полиция и жандармерия бюлетините бяха разпределени към четирите общини в областта – Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Те..

публикувано на 21.10.24 в 16:10

Успешно приключи проектът за модерно осветление в Община Казанлък

Приключи проектът „Рехабилитация и модернизация на системата за външно изкуствено осветление на Община Казанлък“. Заместник кметът на Община Казанлък Аксения Тилева и екипът и отчетоха успешно завършване на проекта, който започна октомври миналата..

публикувано на 21.10.24 в 16:09
Главен инспектор Димитър Димитров, началник на сектор

14 агресивни шофьори са санкционирани за една седмица от "Пътна полиция" в област Стара Загора, глобени са 89 пешеходци

За изминалата седмица са проверени 3464 моторни превозни средства и 6271 души на територията на Областната дирекция на полицията - Стара Загора, каза на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Стара Загора, главен инспектор Димитър..

публикувано на 21.10.24 в 16:07

Благотворителна тренировка събра 3567 лв. за нови фитнес уреди за деца с увреждания

Залите за рехабилитация на   Дневните центрове за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в град Стара Загора ще бъдат оборудвани с нови фитнес уреди. Физическото състояние на децата, които ползват тези зали, ще се подобри, а заслугата е..

публикувано на 21.10.24 в 16:01

Над 3700 деца в Старозагорско не посещават училище

3750 деца в Старозагорска област не посещават училище, стана ясно по време на работна среща днес в Областната администрация, съобщи областният управител Методи Марков.  По думите му проблемът идва и оттам, че всъщност към момента няма яснота колко от..

публикувано на 21.10.24 в 16:01

МВР ще съдейства на българите без валидни документи да гласуват

Звената "Български документи за самоличност" при СДВР и ОДМВР ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите - 27.10.2024г. Дирекция „Български..

публикувано на 21.10.24 в 15:45