Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пета поредна победа за "Берое" над "Левски" у дома (ГАЛЕРИЯ/СНИМКИ)

"Берое" записа пета поредна победа над "Левски" като домакин в българския футболен елит. Голът отбеляза Мартин Райнов в 12-та минута на срещата.

Наставникът на беройци Ферарио Спасов имаше сериозни кадрови проблеми за двубоя със "сините". Наказани за срещата бяха капитанът Иво Иванов, Веселин Пенев и Карлос Охене. Това принуди специалистът да постави Пламен Тенев и Атанас Зехиров по фланговете на беройската отбрана, а редом до Асен Георгиев в нейното сърце застана капитанът в този мач Венцислав Василев. На вратата традиционно застана Душан Перниш. Като опорни полузащитници действаха Кохей Като и Мартин Райнов, а четиримата в атака бяха Антон Карачанаков, Георги Божилов, Матеас Делич и Жуниор Мапуку.

За гостите от София новият старши треньор Николай Митов отново заложи на Николай Кръстев под рамката на вратата, Сашо Александров, Давид Яблонски, Сърджан Лукин и капитанът Веселин Минев бяха четиримата в защита, Роман Прохазка и Георги Костадинов застанаха в центъра на терена, а квартета в атака бе съставен от Франсис Нар, Божидар Краев, Мехди Бурабия и Бабатунде Адениджи.

В първите минути липсваха интересните положения пред двете врати, като играта се водеше предимно в средата на терена. В 12-та минута Георги Божилов стреля отдалеч, Николай Кръстев не се намеси добре, Жуниор Мапуку му отне топката, но стреля слабо към вратата, където защитник на гостите изби в корнер. След неговото изпълнение се стигна до пряк свободен удар, Антон Карачанаков стреля, но ударът му се отби от стената и излезе в нов корнер. След центрирането Мартин Райнов се извиси над всички и откри резултата за радост на около 4 000 зрители на стадиона под "Аязмото" - 1:0 за "Берое".

Снимка

В 23-та минута "Левски" стигна до първия си опасен удар в мача след като топовен шут на Мехди Бурабия летеше към горния десен ъгъл на Душан Перниш, но словашкият страж се намеси страхотно, избивайки в корнер, от който не последва опасност.

След гола гостите се опитаха да натиснат беройци, но не стигаха до чисти ситуации за гол. В 36-та минута Лукин стреля с глава след корнер, но право в ръцете на Перниш. 4 минути по-късно Сашо Александров подаде надясно към Роман Прохазка, той центрира по земя в наказателното поле към Бабатунде Адениджи, който би триково с пета в аут.

Снимка

Второто полувреме започна с натиск на гостите от София. Удари на Бурабия и влезлия като резерва Антон Огнянов не намериха целта. Беройци отговориха с добра преса, която на няколко пъти можеше да доведе до втори гол. В 55-та минута Карачанаков се възползва от грешка на Лукин, отнемайки му топката, но ударът му мина далеч над вратата на Кръстев. В следващите минути на два пъти съдията Николай Йорданов не отсъди дузпа за "Берое". Първо Атанас Зехиров проби по левия фланг, навлезе в наказателното поле, Сърджан Лукин влезе в краката му, но Йорданов отсъди корнер вместо дузпа. Няколко минути по-късно Георги Божилов центрира в пеналта, топката среща ръката на Георги Костадинов, но съдийски сигнал за 11-метров наказателен удар отново не последва.

Логично в последната третина на двубоя "Левски" наложи натиск в половината на "Берое", но единствените по-опасни удари бяха далечен шут на Бурабия и силен удар на Антон Огнянов от близко разстояние, който бе отразен от Перниш. От своя страна беройци имаха множество шансове да организират опасни контраатаки, но последният пас не се получаваше.

В 86-та минута Аниете намери хитро Роман Прохазка, който пусна топката успоредно на голлинията, тя се отклони от крака на Венцислав Василев и срещна далечната греда, по чудо не влизайки във вратата.

До края на мача "Берое" успя да задържи преднината си и да се поздрави с първа победа в Първа лига след три поредни загуби. Старозагорци имат вече 29 точки, с които обаче остават далеч извън шестицата на девето място. В следващия кръг на 17 март, петък, от 17:30 часа беройци гостува на "Монтана" в Ловеч.

"Берое" - "Левски" 1:0 Мартин Райнов 12 мин.

"Берое": Душан Перниш, Пламен Тенев 58 мин. жълт картон, Асен Георгиев, Венцислав Василев ( капитан), Атанас Зехиров 28 мин. жълт картон, Кохей Като 39 мин. жълт картон, Мартин Райнов, Антон Карачанаков 60 мин. жълт картон( 76 мин. - Виле Салмикиви), Георги Божилов, Матеас Делич( 65 мин. - Ерик Почански), Жуниор Мапуку( 87 мин. - Борислав Цонев); резерви: Михаил Михайлов, Георги Динков, Том, Борислав Цонев, Ерик Почански, Денислав Станчев, Виле Салмикиви; старши треньор: Ферарио Спасов

"Левски": Николай Кръстев, Веселин Минев( капитан), Давид Яблонски, Сърджан Лукин, Сашо Александров 18 мин. жълт картон( 46 мин. - Антон Огнянов), Роман Прохазка, Георги Костадинов( 61 мин. - Антонио Аниете), Франсис Нар, Божидар Краев( 73 мин. - Амаду Сукуна), Мехди Бурабия, Бабатунде Адениджи; резерви: Божидар Митрев, Димитър Пиргов, Александър Александров, Джереми де Нойер, Антон Огнянов, Амаду Сукуна, Антонио Аниете; старши треньор: Николай Митов

Главен съдия: Николай Йорданов; асистент съдии: Петър Джугански, Дениз Соколов; допълнителни асистенти зад вратите: Владимир Вълков, Вихрен Манев; четвърти съдия: Димитър Соколов; делегат на БФС: Николай Лилов; съдийски наблюдател: Илонка Джалева




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мирослав Миндев: Чака ни трудно гостуване на "Гигант" в Съединение

"Победихме втория тим на "Локомотив" Пловдив с 2:0. Гостите пропуснаха дузпа през първото полувреме, ние реализирахме за 1:0, а през втората част и още един гол за крайното 2:0. Доволен съм и от двете полувремена и играта на тима ни. Момчетата се..

публикувано на 30.09.24 в 13:06

Георги Каменов: Редуваме доста добри и по-слаби мачове този сезон

"Загубихме гостуването си в град Куклен на тима на "Атлетик" с 0:1. Първото полувреме играхме добре и попадения не паднаха, но в края на срещата допуснахме гол и така отстъпихме в този мач. Видно, че редуваме силни и по-слаби игри и това дава резултат и..

публикувано на 30.09.24 в 11:19

Живко Желев: Доволен съм от силната ни игра през второто полувреме в Пловдив

"Изиграхме добър мач в Пловдив срещу "Марица". Интересен и резултатен двубой, приключил 3:3. Можем да съжаляваме за пропуснатата победа от наша страна. Водехме с 3:2, но ни изравниха малко преди края на срещата, а в добавеното време имахме чисто..

публикувано на 30.09.24 в 11:01

Ямбол ще стане домакин на тенис турнир от Балканската тенис лига

Тенис кортовете в Градския парк на Ямбол ще станат домакин на 514-ят турнир от Балканската тенис лига на 29 септември, неделя. В лигата се включват над 1000 състезатели от цялата страна и различни етапи от нея се провеждат в 14 града у нас...

публикувано на 27.09.24 в 18:09

Красимир Мечев: Ще ни бъде трудно в Смолян, те са сработен тим

"Отборът ни върви добре в първенството. Второто място и тези 7 победи в 8 мача ни задължават. Така "вдигнахме летвата към нас и очакванията". Играем мач за мач и това е, но за малкото време, откакто отбора се формира в този му вид имаме нужда от..

публикувано на 27.09.24 в 10:05

Георги Кирилов: Доволен съм от точката в Раднево

"Изиграхме добър мач при гостуването в Раднево на тима на "Миньор". Срещата завърши 2:2, като домакините на два пъти ни повеждаха в резултата, но стигнахме до точката. Тя е добре дошла за нас с оглед играта и развитие на мача. Сега се готвим за..

публикувано на 26.09.24 в 13:21

Старозагорка изкачи връх Манаслу

Старозагорката Христина Йосифова достигна най-високата точка на връх Манаслу (8163 метра) в Хималаите. Това стана факт на 24 септември в 06.45 часа.  Т я е първата българка, изкачила този връх и първата старозагорка на осемхилядник.

публикувано на 26.09.24 в 11:08

19-годишен преби непълнолетен на футболен мач

Спор при футболен мач в с. Овощник завърши с побой. За това съобщават от Областната дирекция на МВР Стара Загора. Вчера в 18.33ч. на телефон 112 е получено съобщение от 34-годишен мъж за нанесен побой при футболен мач в с.Овощник над футболист.  След..

публикувано на 26.09.24 в 10:59

Трето място отборно за малки джудисти

В края на следващата седмица в Панагюрище ще бъде проведено Държавното отборно първенство по джудо за юноши старша възраст и кадети. „Имаме добри състезатели в тази възраст“, сподели пред Радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в клуб..

публикувано на 26.09.24 в 09:27

За 10-ти път Стара Загора посреща младите надежди на фехтовката

На 28 и 29 септември в Спортна зала „Иван Вазов“ над 150 млади фехтовачи ще излязат на фехтовалните пътеки в спор за Купа „Стара Загора“. Състезанието е 1-ви кръг за Купа България и е първото за сезона от календара на Българска федерация по..

публикувано на 25.09.24 в 15:05