Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобуси сменят временно влаковете между Пловдив и Стара Загора

Снимка: Радио ВИДИН

От понеделник са в сила промени в движението на влаковете между гарите Пловдив и Стара Загора,съобщиха от БДЖ. Причината са започващи ремонтни дейности, които ще продължат до 20 октомври. 

До тогава пътниците от Пловдив до Стара Загора ще се превозват с автобуси, а влаковете от София до Бургас и Варна ще преминават през Димитровград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Проблеми с приемането на флашките в изборите в Хасковско

Системата на „Информационно обслужване“ блокира и така парализира работата по приемане на данните от изборите в община Хасково за общински съвет. Проблемът възникна още в началото когато първите три секции предадоха изборните си книжа, съобщи..

публикувано на 23.06.24 в 22:23
Хасково

Без сигнали протича изборният ден в Хасково, висока активност в ромския кв. "Република"

Няколко часа преди края на изборите за общински съветници в Хасково, в Общинската избирателна комисия не е постъпила нито една жалба за нарушение или сигнал за нередност. Това съобщиха от ОИК-Хасково.  Към 16 часа избирателната активност е по-висока в..

публикувано на 23.06.24 в 16:56

Малко над 9хил. души са гласували в Хасково до обяд

12.11%  или 9 328 души са гласували до обяд в Хасково на местните избори, които се провеждат днес. Право на глас днес имат малко над 77 000 човека. До този момент няма подадени жалби или сигнали за нарушения, съобщи председателят на ОИК Хасково..

публикувано на 23.06.24 в 12:50

Полицията задържа 35-годишен мъж в Хасково, ограбил италианец

35-годишен мъж от Хасково е задържан от полицията тази нощ, тъй като се предполага, че е ограбил италианец. Това съобщават от ОД на МВР. Сигналът за грабежа е постъпил в полицията в 3,22 часа тази сутрин от италиански гражданин на 36г.  Чужденецът обяснил,..

публикувано на 23.06.24 в 11:09

В Хасково се провеждат частични избори за общински съветници

В 7ч. беше дадено началото на частичните местни избори в община Хасково. Вотът се провежда за избор на членове на местния парламент. До него се стига, след като съдът касира резултатите от изборите на 29 октомври миналата година. Право да гласуват на..

обновено на 23.06.24 в 09:49

Жълт код за жеги в цялата страна

Жълт код за горещини в цялата страна издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде предимно слънчево и горещо. Следобед над планинските райони главно в Западна България ще има временни..

публикувано на 23.06.24 в 09:47
Хасково

Телефонна измама с 91-годишна жена в Хасково, двама са задържани

Мъж и жена са заподозрени в извършването на телефонна измама в Хасково. Вчера около 11,30 часа на спешния телефон в РУ Хасково е получен сигнал от 91-годишна жена, която съобщила, че около 10 часа на стационарния й телефон позвънил мъж, представил се..

публикувано на 23.06.24 в 09:33

Подменят пътни знаци в Ямболска област

Започна подмяната на липсващи и увредени пътни знаци по републиканската мрежа в Ямболска област. През есента се очаква и ремонт на магистралата в района на Ямбол и Сливен. Мащабната подмяна на пътните знаци  се очаква да приключи преди началото на зимния..

публикувано на 22.06.24 в 17:09

Откриха Международния фестивал на лавандулата в Чирпан

Община Чирпан за трета поредна година в три юнски дни презентира културата, бита и кулинарията чрез красивата и ароматна лавандула. „Тъй като Министерството на туризма застана плътно до нас и ни помага в това начинание, ние показваме заедно и с..

публикувано на 22.06.24 в 16:40

За трети път „Сцена на края на града“ събира млади театрали

Студентският театрален фестивал „Сцена на края на града“ започва в понеделник ,24 юни, в Хасково. Парк Ямача ще посрещне бъдещите звезди на българския театър. Студенти от последните класове на театралните висши училища в цялата страна ще представят..

публикувано на 22.06.24 в 16:37