Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи конкурсът на "Възраждане" Стара Загора на тема "Будителите днес"

Ученици от цялата страна  са изпратили есета, кратки разкази и стихотворения за  участие в  конкурса на тема: „ Будителите днес“. Жури с председател Слави Котаров- областен лидер на Движение „Възраждане“ и членове Олга Клисурова и Мира Балдаронова от СНЦ  „Пътуващите книги на Стара Загора“ е определило по трима победители в двете възрастови групи.

В първата за деца от 7 до 12 години победител е Сиана Мирославова Събчева от 3-ти клас в НУ „ Димитър Благоев“- Стара Загора, на второ е  Деляра Ферхан Фикретна, а на трето е Кайри Колева Панайотова. И двете момичета са на девет години и са от Град Тервел, област Добрич.

Във втората възрастова група, от 13 до 18 години, победител е Антоанета Маринова Ангелова от СУ „ Гео Милев“ в Раднево. На второ е Данаил Маринов Петков на 14 години от град Тервел. Третото място е за Мартин Тасков на 17 години от Бяла Слатина. В интервю за Радио Стара Загора, инициаторът на конкурса, Слави Котаров сподели, че според децата, истинските будители днес са техните учители, родители и известни личности от спорта:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радио Стара Загора събира таланти за XXV фолклорен конкурс "Славейче"

Радио Стара Загора организира 25-то издание на национален радиоконкурс за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“. Конкурсът ще се проведе на 12 и 13 октомври в сградата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ на бул, „Руски“..

публикувано на 11.10.24 в 17:00

Експерти ще дискутират как регионалната икономика ще се справи с енергийната трансформация

„Разговори за енергийната трансформация“ е темата на събитие, насрочено за 15 октомври 2024 г., вторник, в Стара Загора. Началото е от 15.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Организатори са посолството на Федерална република Германия в..

публикувано на 11.10.24 в 16:44
Д-р Руско Петров и Борис Каменов Гецов

Д-р Руско Петров отличен с награда за всеотдайната си работа в Спасителен център за диви животни на “Зелени Балкани”

Гл. ас. д-р Руско Петров от Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет беше отличен в Годишните награди за биоразнообразие и климат 2024 на Българска Фондация Биоразнообразие . Д-р Петров получи "Наградата на публиката" за..

публикувано на 11.10.24 в 16:37

Връчиха сертификат за приоритетен инвеститор на проекта за завод за соларни панели край Стара Загора

Министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов връчи сертификат за приоритетен инвестиционен проект „Завод за производство на соларни панели и клетки“ на „Смарт Солар Технолоджис“ АД, информират от пресцентъра на министерството...

публикувано на 11.10.24 в 16:21

Зам.-кметът Надежда Чакърова откри техническа академия за успешни бизнес практики за ученици

Техническата академия за успешни бизнес практики за ученици в Стара Загора откри днес зам.-кметът по образование и младежки дейности Надежда Чакърова. Образователната инициатива е насочена към ученици от 10 и 11 клас, които се интересуват от IT и..

публикувано на 11.10.24 в 16:05

Нова Загора събира любители на кръшните хора на фестивала „Фолклорна омая“

За втора поредна година любителите на кръшните български хора се събират в Нова Загора за колоритния фестивал „Фолклорна омая“. Той ще се проведе в съботния ден, като началото му ще бъде поставено от 10:00 часа в Градски парк. Събитието е част..

публикувано на 11.10.24 в 16:00

Скринингова кампания за рак на маточната шийка провежда Диагностично-консултативен център-1 в Ямбол

До края на годината в Диагностично консултативен център-1 в Ямбол ще се провежда безплатна скринингова кампания за рак на маточната шийка. Ще се извършват гинекологични прегледи за ранно откриване на заболяването, в т.ч. вземане на цитонамазка, на жени..

публикувано на 11.10.24 в 15:57

Автобус помете каруца в Сливен

И петъчния ден не мина без жертва на войната на пътя. Мъж на 64 години е загина тази сутрин около 7.00 часа при тежко пътно произшествие между сливенските села Малко Чочовени и Гавраилово. Автобус на градския транспорт удари каруца, следствие на..

публикувано на 11.10.24 в 15:23

Митничари на Капитан Андреево хванаха турски гражданин с 13 кг кокаин в гащите

Митническите служители откриха 13,028 кг кокаин, укрит по тялото на мъж, който пътувал като втори шофьор на товарен автомобил, излизащ от страната през митнически пункт Капитан Андреево. Случаят е от 9 октомври, когато на МП „Капитан Андреево“ пристига..

публикувано на 11.10.24 в 15:09

Входът на Свиленград има ново художествено оформено пространство

Свиленград посреща влизащите откъм автомагистрала „Марица” с нова визия. Кръговото кръстовище на входа на града, обособено при пресичането на ул. „Сан Стефано” и ул. ”Д-р Страшимир Дочков”, е с благоустроена зелена площ и художествено оформено..

публикувано на 11.10.24 в 13:15