Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички в залата срещу "Левски Лукойл"!

| обновено на 06.01.18 в 11:08

Днес от 17 часа мъжкият баскетболен отбор на "Берое" приема новосформирания тим на "Левски Лукойл". Както е известно, преди броени дни стана ясно, че след 17 години в "Академик" "Лукойл" се премести в "Левски 2014" като основен спонсор, като в същото време ще продължи да помага на "Академик" София, който обаче ще играе в ... Правец.

Пред Радио Стара Загора председателят на Управителния съвет на БК "Берое" Васил Кифев коментира, че е недопустимо по средата на сезона да се случват подобни преобразувания. "Когато имаш зад гърба си федерацията по баскетбол и медиен комфорт, можеш да правиш каквото си искаш", бе категоричен Кифев. Той разкри, че гостите са заявили 120 билета за днешната среща в Стара Загора, което навежда на мисълта, че се готви организирана демонстрация на сила от страна на новия клуб, при положение, че на мачовете на "Левски 2014" в София не е имало и 100 зрители до момента.

Васил Кифев сподели, че двубоя утре пропуска центърът Аджехи Бару, който се е прибрал в родината си заради смъртта на своя брат. "Въпреки всички кадрови проблеми през сезона, ще дадем всичко от себе си за победа", бе категоричен шефът на "Берое".

Какво още каза Васил Кифев за предстоящия турнир за Купата на България, защо се убива конкуренцията в българския баскетбол и каква е оценката му за представянето на втория отбор на "Берое" в "А" група може да чуете в прикачения звуков файл. С него разговаря Десислав Тенев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Баскетболна националка се завърна в Стара Загора

Националката на България по баскетбол за жени Александра Петрова отново ще играе за "Берое Стара Загора", след като днес подписа договор с клуба. През новия сезон се очаква да бъде с важна роля в състава, съобщиха от старозагорския тим чрез..

публикувано на 18.06.24 в 15:21

Джудистите завършиха сезона

С участие в две състезания приключиха състезателния сезон възпитаниците на клуб по джудо „Недьо Ранчев“. В Румъния бе проведено Балканско първенство, в което, в категория до 46 кг. се изяви Александър Николов, воден от своя треньор в..

публикувано на 18.06.24 в 09:28

Четири медала извоюваха борците

В събота в залата по борба в Стара Загора ще бъдат проведени Ученически игри по борба. „Състезанието е за ученици в 5-ти и 6-ти клас, които не учат в спортни училища“, уточни пред радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор и състезател в клуб..

публикувано на 17.06.24 в 14:36
Александър Томов, вляво и Биньо Чифудов.

В Полски Градец откриха плоча на славни борци и треньори

В радневското село Полски Градец откриха плоча на славни борци и треньори, а от следващата година в тяхна памет е учреден турнир „Наследниците на шампионите“. Селото се слави с най-много представители на най-успешния български спорт. Оттам..

публикувано на 17.06.24 в 08:18

Над 90 стрелци участват в турнир „Стара Загора“

От днес до неделя на стрелбище „Лозенец“ се провежда турнир по спортна стрелба с малокалибрено оръжие „Стара Загора“. Надпреварата е за всички възрастови групи и е последна проверка преди Държавното първенство, което ще стартира на 28 юни. Ще..

публикувано на 14.06.24 в 15:09

„Берое 2016“ завърши трети в група „А“

На трето място в група „А“ на финалния турнир по волейбол за момчета до 16 години завърши „Берое 2016“. В надпреварата, проведена в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ възпитаниците на Марияна Димова победиха варненския „Перун“, „Монтана“..

публикувано на 14.06.24 в 14:57

"Берое" ще гостува в София на старта на новия шампионат

"Берое" започва сезон 2024/25 в efbet Лига с гостуване на новака в елита "Септември" София. Това отреди тегления днес жребий.  Новият шампионат стартира на 19 юли. Първото домакинство на беройци ще бъде във втория кръг срещу столичния "Локомотив"...

публикувано на 13.06.24 в 12:17

Елица Божилова ще участва в Европейско първенство

В Хасково бяха проведени квалификации по бадминтон във възраст до 15 години. В сформираният национален отбор, който през август ще участва в Европейското първенство за тази възраст в Полша, бе включена 13 годишната Елица Божилова от СК..

публикувано на 13.06.24 в 10:03

Три отличия извоюваха старозагорски джудисти

Петима възпитаници на клуб по джудо „Недьо Ранчев“ участваха в турнир в Северна Македония. Организатор бе клуб от Струга, но надпреварата бе проведена в Охрид. Старозагорци се завърнаха с три медала. В категория до 60 кг. Кристиян Янков спечели..

публикувано на 12.06.24 в 14:24

"Берое" започна подготовка за новия сезон с двама нови

"Берое" започна подготовка за новия сезон. Старши треньорът Хосе Луис Ачиари изведе 21 футболисти в първото занимание за лятната подготовка, проведено на официалния терен на Спортна база "Берое".  С отбора ще тренират и юношите Стилиян Русинов,..

публикувано на 12.06.24 в 11:08