Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямбол се провежда национална среща на таксиметровите шофьори

Снимка: БГНЕС

В Ямбол се провежда национална среща на таксиметровите шофьори. След инцидент в края на миналата година, когато едва не беше убит 31- годишен таксиметров шофьор, в града се учреди синдикална структура.

Апостол Вълев, който беше просрелян от двама ученици в края на миналата година и едва не загуби живота си, също беше сред колегите си:

"В момента, таксиметровият шофьор няма сигурност. Качват се хора при него, той тръгва, никой не знае какво си мисли човекът от задната седалка, човекът от предната седалка какво носи..."Освен гаранции за  сигурност шофьорите настояват и за по-добри условия на труд  и справедлив патентен данък, добави Ради Динев:


"Защото парадоксът е голям - в Бургас е 350 лв., ние сме 470. Стоянките ни са в окаяно състояние, немаркирани, необозначени със знаци, че е забранено за цивилни коли. В един момент гледаш два джипа и две "Ауди" - та - не можеш да им кажеш нищо"

В Ямбол има регистрирани 232 таксиметрови коли близо 100 са вече синдикалните членове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Възстановено е движението по магистрала "Марица“ при разклона за Свиленград

Възстановено е движението по АМ „Марица“ при разклона за Свиленград, в посока ГКПП „Капитан Андреево“, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".  По-рано движението в района беше затруднено заради задимявене, причинено от пожар в тревни площи. 

публикувано на 30.06.24 в 14:07
Снимката е илюстративна

Движението по магистрала "Марица" е затруднено заради задимяване от пожар

Временно e ограничено движението по АМ „Марица“ при разклона за Свиленград – ГКПП „Капитан Андреево“ на км 102, само в посока границата поради задимяване от горящи тревни площи, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се..

публикувано на 30.06.24 в 13:41
Видински митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил е новият патриарх

Видинският митрополит Даниил беше избран за нов български патриарх. На провелия се балотаж митрополит Даниил получи 69 гласа, а врачанския митрополит Григорий - 66.  3 бюлетини са недействителни. На втори тур с 69 гласа бе избран Негово..

публикувано на 30.06.24 в 13:06

От 1 юли токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%

Токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%, а парното и топлата вода поевтиняват с близо 8,5 на сто. Това решение на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно, цените влизат в сила от утре - 1 юли, и ще са валидни през следващия..

публикувано на 30.06.24 в 12:40
Община Болярово

Изграждат защитени жилища за хора с ментални увреждания в боляровското село Мамарчево

Защитени жилища за пациенти с ментални увреждания ще бъдат изградени в боляровското село Мамарчево. Финансирането е осигурено по Плана за възстановяване и устойчивост и в размер 9 млн. лв. В момента в Дома край село Малко Шарково са настанени 85..

публикувано на 30.06.24 в 10:57

Възстановено е движението по Подбалканския път в участъка Казанлък - Копринка

Възстановено е движението по Подбалканския път в участъка Казанлък - село Копринка. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). То се осъществяваше в една лента заради тежко пътнотранспортно произшествие. 

публикувано на 29.06.24 в 16:10

Моторист загина при катастрофа край Копринка

Моторист е загинал на Подбалканския път между Казанлък и Дунавци в близост до разклона за село Копринка, потвърдиха от полицията. Фаталният инцидент е станал около 10,30 часа, източно от разклона за с. Копринка.  Причините за пътното произшествие все още..

публикувано на 29.06.24 в 12:10

Празникът на житото поведе преславенци по пътя на хляба

Много жители и гости на с. Преславен извървяха пътя на житото от нивата до софрата. С жътварски песни, молитва и водосвет бе възпроизведен ритуала на зажънването, жътварите и стопанина Йордан Танев изиграха и първото жътварско хоро на ожънатата нива...

публикувано на 29.06.24 в 11:42

Площадът в стралджанското село Воденичане ще носи името на поетесата Станка Пенчева

Централният площад в ямболското село Воденичане ще носи името на голямата поетеса Станка Пенчева, решиха на последното си заседание съветниците в община Стралджа.  Станка Пенчева е житейски и духовно свързана със Стралджа и родното село на нейния..

публикувано на 29.06.24 в 11:38
кула петровден

Петровден е

Отбелязваме Петровден. Това  е един от най-почитаните летни празници в традициите на българския народ. Според схващанията на хората, на този ден не бива да се върши важна земеделска работа. В черквата се носят петровски хлябове и ябълки-петровки,..

публикувано на 29.06.24 в 07:59