Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Данаилов представя книгата за своя живот в Стара Загора

600 броя от биографичната книга “Романът на моя живот“ на журналиста Георги Тошев за живота и творчеството на големия български актьор Стефан Данаилов ще бъдат подарени тази вечер на старозагорските му почитатели. 140 книги ще бъдат подарени и на всички читалища и библиотеки в старозагорска област. Това съобщи Стефан Данаилов пред старозагорските журналисти. Причината да избере Стара Загора сред трите града, където лично да представи романа  на своя живот, са личното отношение на кмета Живко Тодоров към него и приятелството му със старозагорския депутат от БСП Драгомир Стойнев, призна актьорът и политик:


Неслучайно е избрано и мястото на представянето - Старозагорската опера, за която като министър на културата, Стефан Данаилов съдейства за отпускането на 1,5 млн. лв. за възстановяването й. Гостите на премиерата на книгата ще бъдат посрещнати от изложба, посветена на творческата кариера на големия актьор и любимец на поколения българи. Началото на срещата на актьора с неговите почитатели e от 19 часа.

На премиерата ще присъстват всички студенти от неговия клас в НАТФИЗ, както и актьорите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев, братята Дарин и Деян Ангелови, Божидар Мицев.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Товарен влак и цистерна за гориво се сблъскаха край Калугерово, няма сериозно пострадали

Товарна влакова композиция и цистерна за гориво са се сблъскали край симеоновградското село Калугерово , съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Хасково. Сигналът за инцидента е подаден в 16:45 часа. Ударът е станал на..

публикувано на 26.06.24 в 18:55

Нова изследователска разходка ще търси „Невидимата Августа Траяна“

Безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора – Неразказани истории по правите улици“ ще се проведе в събота, 29 юни 2024 г., от 9.30 часа, оповестиха от отдел „Туризъм“ в Община Стара Загора. Темата на изследователската разходка ще бъде..

публикувано на 26.06.24 в 18:22
Община Стара Загора

6 фирми и 85 души са сигурните участници в Нощта на индустрията в Стара Загора

85 души се регистрираха до момента, за да участват в първото пилотно издание на Нощта на индустрията в Стара Загора . Това оповести днес Росица Райкова, началник на Отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“ в Община Стара Загора...

публикувано на 26.06.24 в 18:20

Лидерът на ДПС в Хасково стана областен управител

Министерски съвет назначи Мехмед Атаман за областен управител на Хасково , съобщават от правителствената пресслужба.  Той е бил депутат в 42-то и 43-то Народно събрание. Преди това е бил заместник-областен управител на Хасково, както и заместник-кмет на..

публикувано на 26.06.24 в 17:41

Пожар гори в хасковското село Елена

Голям пожар гори в момента в хасковското село Елена. Пламъци помитат стърнища и лесонепригодни площи. Огънят е бил спрян на метри къщите в селото.  От областна администрация Хасково съобщиха, че на терен са 9 екипа огнеборци и уточняват, че няма..

публикувано на 26.06.24 в 17:37

В Болярово обсъдиха опасността и мерките при възникване на пожари

Опасността от пожари и реакция при възникването им беше темата на проведената в Болярово среща на кметовете и кметските наместници от района.  Два пожара са регистрирани само за седмица в малката гранична община. При единия от тях край с. Воден са..

публикувано на 26.06.24 в 16:43
Петя Чакърова, директор на Регионална дирекция

54 са приемните семейства от област Стара Загора, работи се по това те да могат да отглеждат деца с увреждания

97 деца са вписани в регистъра за осиновяване в област Стара Загора. А от началото на годината 11 са били осиновени – пет в България и шест – в чужбина. Продължават усилията по посока деинституционализация на децата без родители, като в регистъра на..

публикувано на 26.06.24 в 16:29

Комисия установява причините за мъртвата риба в река Сазлийка

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е издал заповед за създаването на междуведомствена комисия, която трябва да установи причините, довели до измирането на риба в река Сазлийка в района на село Лясково. Това обяви секретарят на Община Стара..

публикувано на 26.06.24 в 16:25

Въведеният през нощта воден режим в старозагорски села остава

Водният режим, въведен във вечерните часове в селата Лозен, Михайлово и Ракитница в община Стара Загора, ще се запази. Това обяви на среща със заинтересованите страни в сградата на общинска администрация управителят на ВиК-дружеството инж. Радостин..

обновено на 26.06.24 в 16:05

4,4% ниво на безработица в област Стара Загора през май, Георги Гьоков отново оглави ОД "Бюро по труда"

По равнище на безработица област Стара Загора се нарежда на шесто място от 28-те области  в страната след София град, Варна, Бургас, Габрово и Перник. Това съобщи днес Георги Гьоков,  директор на Бюрото по труда в Стара Загора. С най-ниски..

публикувано на 26.06.24 в 16:04