Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Павел баня забраняват шумни тържества на открито

В курортния град се оплакват от сватби и сюнети с жива музика и мощни звукови уредби

В община Павел баня се предвижда пълна забрана на шумните тържества на открито. Кметът на курортното градче Станимир Радевски предлага крутите мерки с промяна в наредбата на обществения ред, заради оплаквания от местни жители и туристи от шумни сватби и сюнети. 

Павел баня разчита на хилядите туристи почиващи в балнео и спа хотелите в региона. Дошлите да отмарят обаче често са тормозени от силната музика и шум от семейните тържества предимно в ромските квартали на селището. Само през последните седмици на тел. 112 са постъпили стотици сигнали заради сватби и сюнети с оркестри, вдигащи невъобразим шум и запушващи с навеси, палатки и сергии цели улици в града.

Ако общинският съвет приеме новата наредба подобни мероприятия ще се провеждат само с разрешение на общината, обясни заместник кметът Йордана Енева.

„Считам, че не нарушаваме ничии права да правят семейни тържества, но мислим и за това, че град Павел баня все пак е пълен с туристи, мислим и за тяхното спокойствие, а това е поминък на голям брой хора в общината“, каза още Енева.

Затова и кметът Радевски е предложил в наредбата да бъде записано, че се забранява изграждането на палатки и навеси върху тротоари и улици в община Павел баня, заради провеждането на семейни тържества с живи оркестри и други озвучителни уредби.

Общинският съвет ще обсъди предложените промени на сесия на 28 юни, тогава ще станат ясни и какви санкции ще бъдат налагани на нарушителите. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Има директно разпореждане от Доган ДПС да не подкрепя кабинета

"Делян Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма и уволнява, отстранява хора, които са близки до Ахмед Доган", настоя пред bTV депутатът от партията Рамадан Аталай, след като през последната седмица множество структури на ДПС из цялата страна пуснаха..

публикувано на 03.07.24 в 08:50

Собственици на аптеки и фармацевти излизат на протест

Протест в цялата страна на собственици на аптеки и фармацевти ще спре за два часа работата на обектите.  Причина за това са предложените промени в начина на отпускане на лекарства по Здравна каса, с които се намаляват плащанията за..

публикувано на 03.07.24 в 08:39

До 15 юли се затваря централно кръстовище в Стара Загора

Заради ремонт от днес до 15 юли ще бъде затворено кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Отец Паисий“ в Стара Загора. Въвежда се временна организация на движението за времето от 8.30 до 17.00 часа всеки ден. Общественият транспорт ще бъде..

обновено на 03.07.24 в 08:16
Константин Попов

Фармацевти от Ямболска област спират работа за два часа днес

Собственици на аптеки и фармацевти от Ямболска област ще преустановят работа за два часа в сряда в знак на протест срещу изменението на Наредба 4. Аптеките ще спрат да обслужват клиенти между 14 и 16 часа, уточни Константин Попов от Регионалната..

обновено на 03.07.24 в 07:23

Парламентът ще гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, в 13 часа

Народното събрание ще гласува предлагания от ГЕРБ–СДС министър-председател, структура и състав на Министерския съвет от 13:00 часа днес. Това предвижда точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на Народното..

публикувано на 03.07.24 в 07:17

Оранжев код за валежи и гръмотевични бури

За днес е обявен оранжев код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки в областите Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив и Смолян. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно..

публикувано на 03.07.24 в 07:00

За опасност от пожари предупреждават от Областна администрация Стара Загора

Във връзка със зачестилите случаи на пожари по време на пожароопасния летен сезон и с цел предотвратяване на риска от пожари в земеделски площи, сухи треви и горски територии в Област Стара Загора, Областният управител Ива Радева и Регионална..

публикувано на 02.07.24 в 16:23

Предадоха детски послания на зам.-кмета на Стара Загора Павлина Делчева

Посланията на децата, участници в заключителната сесия на проекта „ЗАЕДНО“, чиято цел беше да ги насърчи активно да изразяват позицията си по важни за тях теми, бяха предадени на зам.-кмета на Община Стара Загора Павлина Делчева. Своята благодарност към..

публикувано на 02.07.24 в 16:18

Два големи пожара гасят в Старозагорско

Два пожара гасят огнеборците в Старозагорско. Заради пламнали храсти и треви край жп спирка Ягода е спрян влака от Горна Оряховица и Стара Загора.  Сигнал за пожара между селата Ягода и Ръжена е подаден малко преди 12 часа. Запалили са се сухи..

публикувано на 02.07.24 в 14:41

Инцидент затруднява движението по магистрала "Тракия" край Чирпан

Временно движението при км 159 на АМ „Тракия“ в посока София е ограничено поради пътно произшествие, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Инцидентът е станал между два камиона, разсипан е част от превозвания товар по пътното платно. Няма..

публикувано на 02.07.24 в 13:56