Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученик и баща му нападнаха учителка. МВР проверява случая

| обновено на 20.09.18 в 15:22

Инцидент в основното училище в село Калояновец разследва полицията, тече и проверка на  Регионалното управление на образованието в Стара Загора. Възпитателката Весела Тодорова от училището твърди, че вчера около обед е блъскана и удряна от второкласник и неговия баща в класната стая пред свидетели. Директорът на учебното заведение и бащата отричат.

Според потърпевшата Весела Тодорова, инцидентът е станал вчера около обяд. Тя е възпитател на сборна група от първи и втори клас и има над 20 год. трудов стажа в образованието. Отива да вземе второкласниците от тяхната учителка и колежката и разказва, че малкият Андрей е изключително нервен, защото предния ден тя не го е пуснала да пие вода. По нейните думи е възможно да не  е чула детето и наистина в общия хор от гласове, то да е настоявало  за това. Прибирайки се в класната стая при нея и децата нахлуват бащата и майката на ученика и започват словесни атаки, блъскане, при което тя получава удари от родителите и от второкласника. Свидели на случката стават учениците и хора от персонала на училището.  Весела Тодорова разказва, че сигнал е подаден на тел. 112  и в училището пристига полицай, който е снел показания. Бащата на ученика е подал оплакване до директора на училището, в което Тодорова твърди, че я обвиняват в размахването на нож пред учениците. Жалбата и е била прочетена от директора на учебното заведение Христо Белчев, но той е отказал да и покаже текста. Документът не беше показан и пред журналистите.

Версията на директора Христо Белчев е съвсем различна. Той е срещнал на коридора плачещия второкласник Андрей, които не е успял да му обясни нищо, но в двора ,пред вратата на училището е имало словесен сблъсък между бащата на детето и възпитателката. Белчев категорично отрече в сградата да са влизали външни лица и не е бил свидетел на побой над неговата подчинена, нито е видял тя да удря детето. Нож не е открит у възпитателката.

Бащата на детето Антон Минков съобщи, че не е удрял Весела Тодорова, но не крие ,че е бил афектиран и се е стигнало до размяна на реплики.

На място рано сутринта днес в училището беше началникът на РУО Татяна Димитрова, която заяви, че нейното ведомство също извършва проверка. В училището в момента тече нормален учебен процес, ще бъдат проведени родителски срещи, за да се успокоят и родителите, и  за да бъдат запознати със случая. Ако следствените органи докажат нередности в училището, ще има предписания за тяхното отстраняване, заяви още Димитрова. Днес предстои тя да се срещне и с възпитателката Весела Тодорова, която във вчерашния ден е  била освободена от работа по нейно желание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Нови пожари в Хасковска област

Нови два пожара лумнаха този следобед по време на жътва в Хасковска област. Единият е в ивайловградското село Драбишна, където се е подпалил работещ комбайн. Сигнал за пламъците е подал самият зърнопроизводител и веднага са били изпратени екипи на..

обновено на 25.06.24 в 18:53

Обществен съвет обсъжда предложения за Стара Загора

Две предложения дискутира на днешното си заседание Общественият съвет за архитектура, изкуство и култура, учреден от местната власт на Стара Загора. Комисията е разгледала заявление, постъпило от Сдружение „Творчески колектив „На улицата", за поставяне..

публикувано на 25.06.24 в 17:47

Национален парк-музей “Шипка-Бузлуджа“ отбелязва 60-тата си годишнина с тържествен концерт и луксозен албум

На 27 юни предстои кулминацията на тържествата по повод 60-тата годишнина от създаването на Национален парк – музей „Шипка-Бузлуджа“. По този повод директорът на културната институция д-р Чавдар Ангелов съобщи, че от създаването на Националния..

публикувано на 25.06.24 в 16:44

Подписани са договорите за реконструкция на водопроводната мрежа в Мамарчево и Малко Шарково

Реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на село Мамарчево може да започне съвсем скоро, след като кметът на община Болярово Христо Христов и главният счетоводител Атанаска Станчева подписаха споразумение с Министерството на регионалното развитие..

публикувано на 25.06.24 в 16:35

Заради аварии, десетки села в Ямболско са без вода

Всекидневно водопродаването в десетки населени места на Ямболска област се спира заради отстраняването на аварии. С напредването на лятото по-големият проблем е липсата на вода в резервоарите. В крайграничната община Елхово проблемът с водоснабдяването..

публикувано на 25.06.24 в 15:48

Потушени са големите пожари в Хасковско

Потушен е пожарът в с. Райкова могила, който възникна днес в 9:30ч. в близост до яз. Каламица. Изгорели са 50 дка от житен блок и са спасени близо 300 дка. Потушен е и пожарът в село Оряхово. Изгорели са 6000 дка площи. Големият пожар между..

публикувано на 25.06.24 в 15:36

Шофьор загина при катастрофа, а тримата му спътници са в болницата в Сливен

Шофьор е загинал, а тримата му спътници са в болницата в Сливен. Причината за катастрофата  е загуба на управлението над автомобила. Две тежки катастрофи с пострадали  са станали в областта от вчера следобед до тази сутрин.  Инцидентът е станал в района..

публикувано на 25.06.24 в 15:30

Община Стара Загора ще съдейства при изхвърляне на ненужни вещи

Горещият телефон на община Стара Загора вече има нова функция в автоматичното меню. Тя е свързана с изхвърлянето на ненужни вещи . За целта всяка цифра отговаря на различен вид отпадък. Гардероби, електрически уреди, строителни материали, лекарства са..

публикувано на 25.06.24 в 15:05

Стара Загора е домакин на национален форум "Водородна електромобилност в България"

Национален форум "Водородна електромобилност в България" се провежда в Стара Загора. Събитието се организира от Българската асоциация за водород, горивни клетки и съхранение на енергия (BGH2A) в рамките на инициативата "Дни на водородната..

публикувано на 25.06.24 в 14:20

Делото за източването на болницата в Раднево влиза в съда

След четири години разследване делото за източването на радневската болница най-накрая влиза в съда.   Районна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт срещу четири длъжностни лица, които бяха задържани през февруари 2020 година за..

публикувано на 25.06.24 в 14:16