Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форум в Болярово обсъди проблемите със заразите по животни в пограничните райони

Междуинституционална работна група ще бъде създадена с цел да обобщи предложенията от проведения днес в Болярово дискусионен форум „По-добър синхрон между институциите и стопаните на животни с цел превенция на епизоотични кризи на външната граница на ЕС.

Участие във форума взеха представители на Министерство на земеделието, Държавна агенция по безопасност на храните, пограничните общини с Турция и животновъди от общините Болярово и Елхово.

На форума бяха чути болките и притесненията на животновъдите от общините Малко Търново, Елхово, Болярово, Стралджа и Средец, гранични с Турция, от където от 2011 г. досега навлизаха заразни болести по дребните преживни животни. На форума стана ясно, че собствениците, чиито стада бяха избити вече могат да продават месо и мляко само за вътрешния пазар.

Може би ще се създаде междуинституционална работна група с цел да обобщи предложенията и да бъдат изпратени на работния орган, обобщи кметът на община Болярово Христо Христов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Стара Загора

Община Стара Загора създаде нова социална услуга за деца на разделени родители

Община Стара Загора вече осигурява нова социална услуга – място за срещи, създадено специално за деца на разделени родители. Това оповести днес зам.-кметът Павлина Делчева, която посети мястото, за да проследи подготовката за официалното отваряне на..

публикувано на 07.06.24 в 18:03

В община Казанлък ще гласуват в 91 избирателни секции

В изборния ден - 9 юни, в Община Казанлък ще има общо 91 секционни избирателни комисии, като две от тях са подвижни. Освен двете подвижни, ще има и четири секции за гласуване на хора с увреждания и затруднения в придвижването. Те се намират..

публикувано на 07.06.24 в 17:52

Общински съветници от Стара Загора се обявиха против решение на местния парламент

Решението, прието на проведената вчера извънредна общинска сесия, е против обществения интерес на старозагорци, заявиха на пресконференция днес от групата на „Възраждане“ в Общинския съвет. Припомняме, че точката предизвика скандал и стана повод за..

публикувано на 07.06.24 в 17:17
Театър

Ямболският театър остава без дом, освен ако не се извършат законови промени

Ямболският драматичен театър „Невена Коканова" е обявен за професионален преди 75 години. От тогава досега театърът няма собствена сграда и се помещава  в читалище „Съгласие". Основен ремонт на сградата не е правен повече от 50 години, а окаяното..

публикувано на 07.06.24 в 16:36

Хасково се обединява за живота на Никол

Мащабна благотворителната кампания в помощ на осемгодишната Никол обедини хората и институциите в Хасково.  Преди дни на момичето е поставена тежка диагноза - тумор, който застрашава живота му. Налага се скъпо лечение в Турция , непосилно за..

публикувано на 07.06.24 в 15:27

Гурково е домакин на юбилейния фолклорен празник „Балканът пее и разказва"

Под патронажа на министъра на културата Найден Тодоров ще се проведе 50-ото издание на  единствения в България фолклорен празник „Балканът пее и разказва" на шест града – Гурково, Трявна, Дряново, Твърдица, Котел и Елена, които си предават на ротационен..

публикувано на 07.06.24 в 15:26

Езерото на Кенана да бъде отдадено на концесия, предлага кметът на Хасково

Едно от най-емблематичните места за хасковлии от 80-те години на миниля век – „Езерото на Кенана“ ще бъде отдадено на концесия за 35 години и така ще бъде обновено и възродено. Това обаче ще стане, ако общинските съветници в областния град дадат..

публикувано на 07.06.24 в 13:39

Пръскане срещу комари ще се извърши на 10 и 11 юни в Стара Загора

Община Стара Загора ще извърши ларвицидна обработка на биотопите на комарни ларви, както и третиране на открити площи срещу възрастни комари с препарати „Акватен“ – екологичен ларвицид и „Стийл 25 ЕК“ / студен аерозол. Началният час за стартиране на..

публикувано на 07.06.24 в 13:23

„Ваканция 2024" предлага отново безплатни занимания за старозагорските деца и младежи

За петнадесета поредна година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) предлага на децата възможности за полезно и приятно свободно време чрез реализиране на разнообразни дейности. Превантивната..

публикувано на 07.06.24 в 13:17

Общината кани децата на изследователска разходка по улиците на Стара Загора

Отново започват летните безплатни разходки под мотото: „Неразказани истории по правите улици“.  На 15 юни (събота), по повод завършването на учебната година, Туристическият информационен център към Община Стара Загора ще очаква всички любознателни деца..

публикувано на 07.06.24 в 13:12