Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арменците в Стара Загора отбелязват 104 години от арменския геноцид

Арменската общност в Стара Загора ще отбележи днес 104 години от трагичните събития от 24 април 1915 г.. Тази дата се смята за начало на арменския геноцид, извършен от Османската империя и довел до избиването на милион и половина арменци. 

Днес следобед арменците в Стара Загора ще поднесат венци и цветя на паметната плоча на поета Пейо Яворов, която се намира на източната част от фасадата на Радио Стара Загора. Във фоайето на Радиото от 18 часа ще бъде представена книгата на Катя Зографова „Световете на Яворов“. 

Още за днешната програма на арменската общност в Стара Загора от председателя на Арменското сдружение в Града на липите Тодорина Желязкова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Болярово отново е домакин на националния детски фолклорен събор "Върбова свирка свири"

24 тото издание на Националния детски фолклорен събор "Върбова свирка свири" се провежда днес  в крайграничната община Болярово. За участие са записани близо 500 деца от цялата страна, гост на събора ще е и вицепрезидентът Илияна Йотова, информира..

публикувано на 01.06.24 в 11:18

Празникът на розата в Казанлък е пълен със събития във втория си кулминационен ден

Поредица от събития са включени в днешната програма на втория от кулминационните дни на Празника на розата в Казанлък, съобщиха от местната администрация. Проявите са както за деца, така и за всички жители и гости на града. Детско шоу започна в..

публикувано на 01.06.24 в 11:02

Децата в Сливен празнуват Първи юни с игри, работилници и истинска пожарна кола

Множество работилници - по стъклопис, грънчарство, плъстене, правене на сапуни и други очакват децата на Сливен в центъра на града по случай деня на детето 1 юни. На централния площад „Хаджи Димитър" ги очакват и безплатни надуваеми съоръжения...

публикувано на 01.06.24 в 10:37

Честит празник, деца!

На Първи юни отбелязваме Деня на детето.  В Стара Загора през целия ден се организират множество събития и празнични прояви за децата. Ето и програмата на събитията, подготвени от Община стара Загора: 10.00 – 12.00 часа, Сцена пред Община Стара..

публикувано на 01.06.24 в 10:24

Откриха международния фолклорен фестивал в Казанлък

В Казанлък започна международния фолклорен фестивал, който събира състави от различни страни, обединени от енергията на музиката и танците. Като неизменна част от Празника на розата, през следващите три дни фестивалът ще среща жителите и гостите на града..

публикувано на 31.05.24 в 18:42

Доброволци организират двудневен фест за децата от "Надежда"

Доброволци от 5 държави – Франция, Великобритания, Германия, Румъния и България, организират двудневен фестивал за децата от квартал „Надежда" в Сливен по случай 1 юни Деня на детето. Учители, университетски преподаватели, студенти и ученици забавляват..

публикувано на 31.05.24 в 18:39

Тракийски университет и мароканската провинция Загора подписаха споразумение за сътрудничество

Делегация от провинция Загора в Мароко, начело с президента им Шейки Мадани гостуваха на Тракийски университет – Стара Загора, по покана на ректора проф. Добри Ярков. Гостите имаха възможността да се запознаят с част от материалната база на..

публикувано на 31.05.24 в 18:36

Наградиха победителите в конкурсa "Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ"

В актовата зала на Второ основно училище "П. Р. Славейков" се състоя официалната церемония по награждаването на победителите в Националния конкурс "Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ". Тазгодишната тема бе „Моята България – завещана и бъдеща“...

публикувано на 31.05.24 в 16:56

„Златната липа“ постила червения килим в Стара Загора за 11-ти път

От утре – 1 юни, Стара Загора отново става град на качественото европейско кино. Над 50 филма от 18 страни от Европа влизат във филмовата програма на фестивала, организиран за 11-ти пореден път от кинорежисьора Магдалена Ралчева и Община Стара Загора,..

публикувано на 31.05.24 в 15:48
Дебора

Делото "Дебора" започна по същество в Районния съд в Пловдив

В Районния съд в Пловдив започна по същество делото срещу Георги Георгиев,  обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора, предаде за Радио Стара Загора Севдалин Палаузов от Радио Пловдив. След няколко неуспешни опита, днес то..

публикувано на 31.05.24 в 15:18