Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подменят светофарните контролери и изграждат нови светофари в Стара Загора

Подменени ще бъдат всички светофарни контролери в Стара Загора, като допълнително ще бъдат изградени две изцяло нови светофарно регулирани кръстовища – на  бул. „Руски“ и ул. „Ген. Гурко“, както и на ул. „Ген Столетов“ и ул. „Княз Александър Батенберг“. 

Три пешеходни светофара ще бъдат със заявка за пресичане от пешеходци - бул. „България“ при магазин „Зора“, по пътя към село Старозагорски бани – ул. „Ал. Константинов“, както и на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ – до бившия завод „Родопа“.

Това са част от дейностите по проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора“, който се изпълнява в момента.

Светофарните контролери ще бъдат свързани с Центъра за управление на трафика, откъдето диспечерите ще имат възможност да следят тяхното състояние, както и да променят настройките им на работа.  Нововъведенията позволяват въвеждането на координиран режим на работа и локално гъвкаво управление на движението, като това ще позволи пускане на „зелена вълна“ според автомобилния поток.

Към момента са подменени контролери по улиците „Руски“, бул. Патриарх Евтимий“, „Славянски“,  „Цар Симеон Велики“, „Ген. Столетов“, „Августа Траяна“, „Граф Игнатиев“, „Св. Княз Борис“, „Индустриална“, „Патриарх Евтимий“, „Димчо Стаев“, „Христо Ботев“, „Св. Отец Паисий“, „Анастасия Тошева“ и други.

Трафик детектори има на кръстовищата на бул. „Руски“ – ул. „Августа Траяна“, ул. „Патриарх Евтимий“ – ул. „Августа Траяна“ и бул. „Цар Симеон Велики“ – ул. „Ангел Кънчев“. Предстои тяхното монтиране и на други възлови кръстовища в града. Въвеждане на координация на светофарните уредби  ще има по бул. „Славянски“ и ул. „Христо Ботев“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пилотен проект за телемедицина се реализира в столично средно училище

Зелена светлина за телемедицината у нас

Народното събрание узакони диагностиката и лечението от разстояние или т.нар. телемедицина преди седмица. В Закона за здравето депутатите записаха, че болниците могат да извършват мобилни профилактични и скринингови дейности в труднодостъпни и отдалечени..

публикувано на 01.10.24 в 13:26

Сливенският митрополит Арсений освети нов храм в ямболското село Завой

В ямболското село Завой днес, на големия православен празник “Покров на Пресвета Богородица“, сливенският митрополит Арсений освети новоизградения с дарения храм, носещ името “Покров на Пресвета Богородица“  "Доживяхме и в Завой да имаме храм!!! Разкраси..

публикувано на 01.10.24 в 13:06

Сребърни накити на стойност 90 хил.лева задържана на ГККП "Лесово"

На пункта Лесово в микробус, пътуващ от Турция за Румъния, са открити сребърни накити за близо 90 хил. лева. Контрабандните  накити са иззети и по случая е образувано досъдебно производство, под надзора на Окрижна прокуратура - Ямбол. Близо..

публикувано на 01.10.24 в 12:45

Седем младежи влизат в битката за Кмет на Млада Загора

Седем са кандидатите за кмет на Млада Загора тази година. Младежите ще влязат в пряк сблъсък и ще представят своите концепции пред публика и жури на 4 октомври от 17,30 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Два нови момента..

публикувано на 01.10.24 в 12:18

С концерт на най-известните си ученици НУМСИ "Христина Морфова" чества 50 години

Тържествен концерт с участието на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора ще бележи, тази вечер от 19.00 часа официалното честване на 50-годишнината от основаването на Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.  Датата..

публикувано на 01.10.24 в 10:15

Няма да тестват Националната система за ранно предупреждение и BG-Alert

Планираното тестване на Националната система за ранно предупреждение  и оповестяване и на системата BG- Alert се отлага, съобщават от МВР.  Причината е съобразяване със ситуацията в Близкия Изток и избягване на допълнително напрежение сред гражданите,..

публикувано на 01.10.24 в 09:38
проф.Георги Рачев

Топло време до петък, вероятност за вележи на 5-и октомври

След захлаждането от днес започва затопляне на времето с нахлуване на по-топъл въздух над Балканите.  В района на Стара Загора това ще усети още днес, като максималните температури  ще достигнат 20 градуса, а до петък ще достигат до 27 градуса. Това..

публикувано на 01.10.24 в 09:27

В Димитровград започват Есенни музикални дни „Жул ЛевИ“

В Димитровград днес започват 34 –тите Есенни музикални дни „Жул ЛевИ“ 2024. Те са организирани от Община Димитровград и Димитър Русев от Акустично джаз трио. Програмата ще започне с откриване на изложбата на чешката илюстраторка Вендула Халанкова -..

публикувано на 01.10.24 в 08:50

Православната църква чества Покров на Пресвета Богородица

Православната църква чества днес празника Покров на Пресвета Богородица. Почита се явяването на Божията Майка в Константинопол през първата половина на 10-ти век. Тогава тя коленичила в храм с молитва, свалила покрова си и го простряла над хората за..

публикувано на 01.10.24 в 07:56
Снимката е илюстративна

Тестват Националната система за ранно предупреждение и BG-Alert

По време на тестването, чрез акустичните устройства на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО), ще бъде излъчен национален сигнал за тревога/край на тревогата. Проверката ще се осъществи на територията на градовете: София;..

обновено на 01.10.24 в 07:47