Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специализираният съд решава дали да освободи от ареста кмета на Несебър

Апелативният специализиран съд ще реши днес дали да бъдат освободени от следствения арест кмета на Несебър Николай Димитров и общинския съветник Петър Тодоров. Близо два месеца вече двамата са задържани с обвинения за купуване на гласове или престъпление срещу политическите права на гражданите.Преди седмица Специализираният наказателен съд реши да промени мярката им за неотклонение от „задържане под стража“ в „парична гаранция“.

Николай Димитров да бъде освободен срещу парична гаранция от 40 хил. лева,а за общинския съветник от БСП Петър Тодоров Специализираният наказателен съд определи гаранция от 20 хиляди лева. Прокуратурата протестира решението и сега то ще бъде или потвърдено или отхвърлено от Апелативният специализиран съд. Николай Димитров и още 4-ма кандидати за местната власт бяха задържани преди местните избори. Първоначално арестуваните Константин Лефтеров и Атанас Япаджиев, обаче, бяха освободени. Срещу мярка за неотклонение подписка ареста напусна и Георги Георгиев, който тази седмица положи клетва като общински съветник.

Междувременно в отговор до адвокатите на Николай Димитров от прокуратурата са уточнили, че делото срещу него се гледа от Специализирания наказателен съд, а не от Районния съд в Несебър, защото той е обвинен като ръководител на организирана престъпна група.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Константин Попов

Фармацевти от Ямболска област спират работа за два часа в сряда

Собственици на аптеки и фармацевти от Ямболска област ще преустановят работа за два часа в сряда в знак на протест срещу изменението на Наредба 4, което влиза в сила от 4 юли. Аптеките ще спрат да обслужват клиенти между 14 и 16 часа, уточни..

публикувано на 01.07.24 в 13:42
Снимката е илюстративна

Пръскат срещу комари в Стара Загора

Пръскане срещу комари започва тази вечер в Стара Загора.  Екипите на общината тръгват от квартал „Зора“ в 21,30 часа и ще обработят откритите площи и в квартал „Кольо Ганчев“ от 22,30 ч. и в централната градска част след 23,30 ч. От..

публикувано на 01.07.24 в 13:36

Изгоря училището в село Гранит

Сградата на основното училище в село Гранит в община Братя Даскалови е изгоряла при пожар. Огънят е тръгнал вчера следобед от сухи треви в двора на учебното заведение. На място са се отзовали два автомобила от районната служба на пожарната в Чирпан, но..

публикувано на 01.07.24 в 13:08

Гасят автомобил на централен булевард в Стара Загора

Автомобил се запали в движение на централния булевард "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. На мястото на инцидента е екип на пожарната. По първоначална информация няма пострадали. В момента движението в посока "Железник" между кръстовището с ул. "Димчо..

публикувано на 01.07.24 в 12:57

Община Стара Загора стимулира ученици с високи постижения

 Програма на Община Стара Загора за стимулиране на деца с високи постижения гласува преди дни Общинският съвет. „До този момент децата с изявени дарби и с високи постижения в областта на изкуствата, науката и спорта се стимулираха съгласно  Наредба за..

публикувано на 01.07.24 в 11:43

"Запазете Бедечка" обмислят нова вълна на протести

От гражданското сдружение „Запазете Бедечка" поискаха среща с кмета на Стара Загора Живко Тодоров за намирането на окончателно решение за заплашения от застрояване парк „Бедечка". Гражданите изказват опасения, че времето за законно регламентираното..

публикувано на 01.07.24 в 10:55

Борисов: Предлагаме правителство, за което изцяло ГЕРБ-СДС носи отговорност

"Ние сме се съобразили с избора на българските граждани – с над 11% да излезеш и да кажеш "връщам мандата" или "ще се опитвам с трикове да направя правителство" – това нито ни отива, нито е честно, нито е държавническо", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко..

публикувано на 01.07.24 в 09:50

От днес пенсиите се увеличават с 11 процента

От днес - 1 ви юли, пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се увеличават с 11 процента. Това повишава  доходите на близо 2 милиона българи.  Минималната пенсия за стаж и възраст вече е 580,57 лева, а социалната за старост - 307,07 лева. По..

публикувано на 01.07.24 в 09:24

Росен Желязков е кандидатът за министър-председател на ГЕРБ

В проектокабинета "Желязков" ще  има един вицепремиер и 19 министри. Това обяви номинираният от ГЕРБ-СДС за премиер Росен Желязков, след като получи мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Имената, които предложи:..

публикувано на 01.07.24 в 09:09

Жълт код за високи температури почти в цяла България

Жълт код за високи температури е обявен за по-голямата част от България, показва сайтът на НИМХ. Без предупреждение за екстремни температури са областите Сливен, Търговище, Разград, Добрич, Варна, Шумен и Бургас. Днес ще бъде слънчево, след обяд с..

публикувано на 01.07.24 в 07:18