Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адвокати от Стара Загора: Висшият адвокатски съвет не спазва решенията на Общото събрание

За нов Закон за адвокатурата настояват делегатите на Общото събрание на адвокатите в страната, което се проведе на 22 и 23-ти февруари в София. Със свое решение участниците свалиха доверието си от Висшия адвокатски съвет.

От над 200 делегати, избрани за участие в Общото събрание на адвокатите, против отчета на Висшия съвет гласуват 165 човека. В Закона за адвокатурата обаче не са предвидени санкции за Висшия орган в подобни случаи. 

Специалната декларация, приета от Общото събрание, цели да компенсира липсата на активни действия от страна на Висшия адвокатски съвет, коментираха делегати от Стара Загора. 

Адвокатската колегия от Стара Загора е била представена от 11 човека, според квотния принцип, който гласи, че един делегат представя 40 адвокати, и от председателя си адв. Димо Димитров, който не е бил избран, но участва по право.  

С какви мотиви участниците в Общото събрание на адвокатите отхвърлиха отчета на Висшия адвокатски съвет и за какво настоява колегията в приетата декларация – чуйте в прикачения звуков файл от адв. Мария Райчева, секретар на местната структура в Стара Загора и от заместник-председателя адв. Петър Даскалов. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Плувен басейн, Стара Загора

Общинският плувен басейн няма да работи на 6 юли

На 6 юли /събота/, Общинският плувен басейн в Стара Загора няма да работи с граждани. Причината е провеждането на турнира "Синьо лято". В четвъртото издание на състезанието ще се включат около 300 плувци от цялата страна, родени 2012-2017 година...

публикувано на 03.07.24 в 12:46

Започва дарителска кампания за набиране на средства за проследяване на излюпените в Зоопарк Стара Загора белоглави лешоядчета

Община Стара Загора дари на дивата природа на България първото излюпено в пределите на Зоопарка белоглаво лешоядче. В края на отминалата седмица, екип на Зелени Балкани и представители на Зоопарк Стара Загора транспортираха вече порасналото малко до..

публикувано на 03.07.24 в 11:24

Възрастна жена от Казанлък хвърли 7000 лева през терасата си

В РУ - Казанлък се е явила 88-годишна жена, която заявила, че на същата дата, около 12:00 ч., на домашния ѝ телефон се е обадила плачеща жена, която ѝ съобщила, че по-голямата ѝ внучка е катастрофирала и е причинила смъртта на дете. В разговора се включил..

публикувано на 03.07.24 в 11:08

Мъж е с опасност за живота след катастрофа край град Шипка

49-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа, а спътникът му е пострадал, съобщават от пресцентъра на ОД МВР - Стара Загора.  Вчера малко след 12:30 часа  по първокласен път I-5 се е движил л.а. "Волво", управляван от 54-годишен мъж. На км...

публикувано на 03.07.24 в 11:02

Собственици на аптеки и фармацевти излизат на протест

Протест в цялата страна на собственици на аптеки и фармацевти ще спре за два часа работата на обектите.  Причина за това са предложените промени в начина на отпускане на лекарства по Здравна каса, с които се намаляват плащанията за изпълнение на..

публикувано на 03.07.24 в 08:39

До 15 юли се затваря централно кръстовище в Стара Загора

Заради ремонт от днес до 15 юли ще бъде затворено кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Отец Паисий“ в Стара Загора. Въвежда се временна организация на движението за времето от 8.30 до 17.00 часа всеки ден. Общественият транспорт ще бъде..

обновено на 03.07.24 в 08:16
Константин Попов

Фармацевти от Ямболска област спират работа за два часа днес

Собственици на аптеки и фармацевти от Ямболска област ще преустановят работа за два часа в сряда в знак на протест срещу изменението на Наредба 4. Аптеките ще спрат да обслужват клиенти между 14 и 16 часа, уточни Константин Попов от Регионалната..

обновено на 03.07.24 в 07:23

Парламентът ще гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, в 13 часа

Народното събрание ще гласува предлагания от ГЕРБ–СДС министър-председател, структура и състав на Министерския съвет от 13:00 часа днес. Това предвижда точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на Народното..

публикувано на 03.07.24 в 07:17

Оранжев код за валежи и гръмотевични бури

За днес е обявен оранжев код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки в областите Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив и Смолян. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно..

публикувано на 03.07.24 в 07:00

За опасност от пожари предупреждават от Областна администрация Стара Загора

Във връзка със зачестилите случаи на пожари по време на пожароопасния летен сезон и с цел предотвратяване на риска от пожари в земеделски площи, сухи треви и горски територии в Област Стара Загора, Областният управител Ива Радева и Регионална..

публикувано на 02.07.24 в 16:23