Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП пуска нова електронна услуга за търговците

От днес търговците, които ползват електронните услуги на НАП, достъпни с квалифициран електронен подпис (КЕП), ще могат да правят онлайн справки за подадените от сервизите уведомления, съдържащи данни за ремонт на фискални устройства иинтегрирани автоматизирани системи за управление на търговската дейност (ИАСУТД).

Това е възможно с внедряването на новата електронна услуга „Данни от подадени уведомления за сервизно обслужване/ремонт на ФУ/ИАСУТД, с което общият брой на е-услугите на НАП надхвърля 145.

Новата е-услуга е добавена в портала за е-услуги на приходната агенция: https://inetdec.nra.bg/, в група „Предоставяне на данъчна и осигурителна информация и информация от данъчно-осигурителната сметка“.

Националната агенция за приходите призовава отново своите клиентите да отложат посещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредната епидемиологична обстановка, като дотогава използват електронните услуги, достъпни портала за е-услуги. Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънредната обстановка е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП: https://nap.bg/page?id=762. 

Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни, на цена според тарифите на съответния оператор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Казанлък откриха тялото на мъж, обявен за издирване

Тялото на 67-годишен мъж, обявен за издирване беше намерено в Казанлък, съобщи сътрудникът ни Георги Манев. По първоначална информация той е станал жертва на бурята, която се разрази на 13 юни в късния следобед.  Жертвата е Наско Несторов, който бил..

публикувано на 16.06.24 в 15:57

Над 7500 украинци потърсиха и намериха помощ от БЧК от началото на войната до сега

На близо 2400 заявки за помощ от украински семейства,  потърсили спасение на територията на Старозагорски регион, се е отзовал от началото на конфликта в Украйна до сега Българският червен кръст в Стара Загора. Това съобщи директорът на  Областния..

публикувано на 16.06.24 в 14:11
Лято с ухание на жасмин

Седмицата започва с температури между 30° и 35°

През нощта ще бъде ясно със слаб южен вятър. Утре ще бъде слънчево, след обяд над планинските райони в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб вятър..

публикувано на 16.06.24 в 13:50

Втори ден доброволци помагат с възстановяването на град Шипка след бурята

Втори ден доброволци помагат в разчистването на едно от най-засегнатите от бурята и  градушката места – подбалканското градче Шипка.  Ледените късове в четвъртък вечерта там унищожиха напълно реколтата, нанесоха щети върху покриви на сгради, пострадаха..

публикувано на 16.06.24 в 10:10

Край ямболското село Голям манастир се провежда българо-гръцки събор

В местността „Църквичката“ край ямболското село Голям манастир ще се проведе традиционният българо-гръцки събор. Организатори са община Тунджа и изселници от селата Генерал Инзово и Голям манастир. Съборът ще се проведе за 15 година до възстановения..

публикувано на 16.06.24 в 09:47

ПП "Величие" с мандат в Стара Загора

ПП „Величие“ взе мандат в Стара Загора. Партията е на 7-мо място в региона и ще изпрати един депутат – Красимира Нинова – Катинчарова. Първи в 27-ми избирателен район са ГЕРБ-СДС и те ще имат  трима народни представители в новото Народно..

публикувано на 16.06.24 в 09:40

ДПС с мандат в Ямбол, ПП без народен представител в областта

ДПС взе мандат в Ямбол, въпреки че партията е на седмо място по резултат в избирателния район. Без народен представител в областта остават "Продължаваме промяната". Кметът на бургаското село Трояново, община Камено, Димитър Николов спечели депутатското..

публикувано на 15.06.24 в 13:26

Безплатните летни разходки „Неразказани истории по правите улици“ се завръщат

Стартират летните безплатни разходки в Стара Загора под мотото „Неразказани истории по правите улици“. Организатори са Туристически информационен център и Община Стара Загора. Първата инициатива ще бъде утре и е посветена на  завършването на..

публикувано на 14.06.24 в 16:25

Момче на 16 години е пострадало при инцидента с автобус край село Пъдарино

Автобус, движещ се от Добрич към Копривщица, е катастрофирал в района на село Пъдарино, oбласт Търговище. Инцидентът е станал около 12.00 часа днес. Пострадало е 16-годишно момче. Младежът вероятно е бил аниматор на учениците. Причините за инцидента се..

публикувано на 14.06.24 в 16:24

Държавата ще помогне за справянето с щетите от градушките и бурите

Необходимите средства за справяне с бедствията от градушките и бурите от последните дни и отстраняването на щетите ще бъдат осигурени максимално бързо от правителството. Това увери служебният премиер Димитър Главчев, който посети град Шипка, където..

публикувано на 14.06.24 в 15:48