Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пробите от отровната вода на река Марица ще станат ясни днес

Очаква се днес до обяд да станат ясни резултатите от пробите на водата, взети от района на река Марица край Димитровград, където вчера се отровиха 29 крави, заяви за БНР главен комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Взети са проби от реката, включително и от кладенците за водовземане за питейна вода. Заради инцидента е спряно водоподаването на общо 51 населени места. За замърсената вода вчера са уведомени чрез системата за ранно оповестяване кметовете на общините по течението на реката  - Симеоновград, Любимец, Харманли и Свиленград.

Репортаж от проведения снощи Областен кризисен щаб за действие при бедствия, който се проведе в Димитровград, чуйте в прикачения звуков файл. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предстои обработване на площи против комари в Стара Загора

Община Стара Загора ще извърши ларвицидна обработка на биотопите на комарни ларви, както и третиране на открити площи срещу възрастни комари с препарат „Цитрол“ 10/4 УЛВ, топъл аерозол на 1 и 2 юли. Началният час на дейностите е 21:30 часа, ще работят..

публикувано на 27.06.24 в 16:26

Продажбата на общинска собственост в Стара Загора предизвика дебати

Няколко предложения за продажба на общински терени гласуваха съветниците на Стара Загора днес. Това стана повод за дискусия в залата. Боян Кулев от "Бъдеще за родината" попита как се разходват средствата от продажбата на общински жилища и призова..

обновено на 27.06.24 в 15:59

Старозагорска компания ще произвежда електронни платки за автомобили

Старозагорска компания разширява продуктовата си гама с производство на електронни платки за автомобилостроенето. Инвестицията е унгарска, за почти 9 милиона евро. Част от оборудването за завода е закупено през унгарската програма за..

публикувано на 27.06.24 в 15:21

150 са тежките пътни произшествия в областта от началото на годината

От началото на годината до днес в областта са регистрирани 150 тежки произшествия с пострадали лица. Общият брой на загиналите при ПТП е десет души, от които шестима водачи, двама пътници и двама пешеходци. Тежко ранените лица в катастрофи през 2024..

публикувано на 27.06.24 в 15:06

Ремонтират ул.„Св. Княз Борис" и ДГ "Слънце" в Стара Загора

Започва ремонтът на ул. „Св. Княз Борис" – една от основните транспортни и пешеходни артерии в централната градска част на Стара Загора. Днес беше дадено началото на строително-монтажните дейности в участъка от ул. „Св. Отец Паисий" до бул. „Митрополит..

публикувано на 27.06.24 в 14:56

Безплатна техническа академия помага на младежи да развият успешни бизнес практики

Асоциацията на иновациите, бизнес услугите и технологиите (AIBEST), съвместно с Infragistics и Scalefocus, организира безплатна лятна техническа академия в Стара Загора. Образователната инициатива е насочена към ученици от 10 и 11 клас и ще се проведе..

публикувано на 27.06.24 в 12:34

В село Елхово предстои ремонт на водопровод и реконструкция на улици

Кметовете на община Николаево Константин Костов и на село Елхово - Красимир Малов обсъдиха предстоящия ремонт на две улици и рехабилитация на водопровод в селото. „Тече процедура за избор на изпълнител на строително ремонтните дейности по изграждането на..

публикувано на 27.06.24 в 12:27

120 кандидат-студенти се явиха на тестове по четири дисциплини в Тракийския университет

Редовни кандидатстудентски изпити – тестове по биология, география, математика и общотехническа подготовка, се проведоха днес в Тракийски университет. Общо 120 души избраха да проверят своите знания в днешния ден по горепосочените дисциплини и да се..

публикувано на 27.06.24 в 12:10
Река замърсяване

РИОСВ - Стара Загора извърши проверки след сигнали за замърсяване на река Сазлийка

След  постъпили на 24.06.2024 г. сигнали, че е наблюдавана пяна в реката на старозагорското село  Лясково, , същия ден е извършена незабавна проверка на място от експерти на РИОСВ - Стара Загора и Регионална лаборатория (РЛ) - Стара Загора към ИАОС...

публикувано на 27.06.24 в 11:58
Дончо Радев

От "Възраждане" са против продажбата на общинска земя за частно онкоотделение в Стара Загора

На провеждащата се днес редовна сесия на Общински съвет Стара Загора, съветниците трябва да вземат окончателно решение по казуса с придобиването на общински терен от „Металик“ АД. Частното дружество, собственик на Болница „Тракия“, възнамерява да..

публикувано на 27.06.24 в 11:13