Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият мобилен център за разделно събиране на отпадъци заработи в Казанлък

Първият мобилен център за разделно събиране на отпадъци заработи в Казанлък. Той е монтиран на централно място, на паркинга зад Пощата ще работи от понеделник до петък от 08,00 ч. до 12,00 ч. и от 14,00 ч. до 18,00 ч..

Гражданите ще могат да изхвърлят различни по род и по вид излишни вещи - тонер касети, батерии, текстил, лекарства, стъклени бутилки, пластмаса, и хартия и други. Общината има сключени договори за всеки отделен вид отпадък и той ще бъде извозен и предаден за рециклиране към съответната фирма, обясни Теменужка Люцканова, управител на Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“.

Посетителите могат на място да се запознаят и с платените услуги на Общинското предприятие и телефон за сигнали и заявки на контейнери 0431 63 880, където се приемат поръчки, включително за строителни и едрогабаритни отпадъци за извозване на депото до село Шейново.

От Общинското предприятие заявяват готовност да реагират с подобрения в новата услуга, според потребностите на казанлъчани, включително с разкриване на нови мобилни центрове. Желанието на Община Казанлък е да улесни гражданите при изхърлянето на различен боклук и така да направи града по-чист и приятен.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приключват ремонтните дейности на няколко обекта в Болярово

Приключиха дейностите по осветяването на моста в един от входовете на град Болярово. Мостовото съоръжение над река „Поповска“ бе основно ремонтирано преди години, а сега на него са поставени пилони и осветителни тела. С нов покрив е сградата на младежки..

публикувано на 10.10.24 в 17:17

Село Хрищени чества Празника на райската ябълка с богата фолклорна програма и детски изложби

За осемнадесети път най-голямото старозагорско село Хрищени ще отбележи Празника на райската ябълка. Общоселското веселие ще се състои на 16 ноември от 11.00 часа, на площада пред читалището. Организатори на празничните тържества са Кметство с. Хрищени,..

публикувано на 10.10.24 в 17:07
Ваня Желева

Литературна вечер на пишещи юристи в Стара Загора

Литературна вечер на пишещи юристи ще се проведе от 18.00 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора. Организатор е Съюзът на юристите в България -  Дружество Стара Загора. Входът за събитието е свободен. Сред участниците е и..

публикувано на 10.10.24 в 16:53

Изложба на открито представя историята на Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова"

Изложба на открито, посветена на 50-годишнината от създаването на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова”, беше открита днес на алея „Стара Загора“ в парк „Пети октомври“. Тя се състой от 30 пана, които представят..

публикувано на 10.10.24 в 16:49
Иванка Сотирова

Сигнали за хора с психични разстройства и от такива получава омбудсманът

В Световния ден на психичното здраве, темата коментира и омбудсманът на Стара Загора Иванка Сотирова. Тя съобщи, че често, живеещи в жилищни кооперации подават сигнали за хора с психични проблеми, които ги тормозят. По думите й обаче, проблемът е в..

публикувано на 10.10.24 в 16:32

Откриха първия мобилен социален център в Сливен

Мобилен социален център отвори врати в Сливен. Цветното камионче е с класна стая и бяла дъска, и ще събира до 6-8 деца. Предвидено е центърът да работи с деца от квартал „Надежда". Организатор е фондация „За Надежда". На откриването присъстваха..

публикувано на 10.10.24 в 16:26

18-метров пилон с националното знаме посреща жители и гости на Болярово

18-метров пилон с българското знаме вече посрещат жители и гости на граничната община Болярово. Повод за издигането на трибагреника  е годишнината от обявяването на Болярово за град.  Знамето е с размери широчина 4 метра и дължина 7 метра. Позиционирано е..

публикувано на 10.10.24 в 16:00

Канадската камара у нас: Няма бъдеще за въглищата

Върховенството на правото и политическата стабилност са най-важните фактори за навлизането на чужди инвеститори. Това мнение изразиха пред Радио Стара Загора Алекс Нестор и Десислава Везенкова от ръководството на Канадско-българската търговска камара в..

публикувано на 10.10.24 в 15:49

Старозагорци даряваха кръв в акция на клуб "Атила" и "Самаряни"

30 души се включиха в акцията „Герой на Атила стани, ела и кръводари“. Инициативата се осъществи от Районния център по трансфузионна хематология, сдружение „Самаряни“ и боен клуб „Атила“. За първи път кръв дариха  8 души, повечето от които млади..

публикувано на 10.10.24 в 15:18

Стара Загора си има "Място за срещи в града"

Стара Загора от днес официално има своето „Място за срещи в града“. Това е изцяло обновеното пространство зад Универсалния магазин. Идеята и реализацията е на Фейсбук групата „С любов за Стара Загора“. Обновеното пространство е емблематично за..

публикувано на 10.10.24 в 15:16