Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Чакалов: Съжалявам, че няма задължителна наборна военна служба

Съжалявам, че няма задължителна наборна военна служба, защото тя изгражда мъжа, а както знаем в днешно време трябва да има млади българи, които да продължават делото на нашите предци. В момента много демократични страни в Европа имат задължителна казарма, което показва, че е полезно за тяхното общество и смятам, че ще бъде полезно и за нас. Радвам се за инициативата, за провеждане на референдум по този въпрос, защото така ще разберем мнението на хората."  Това заяви в ефира на Радио стара Загора най-младият общински съветник в Стара Загора Никола Чакалов. 

В началото на тази седмица той беше избран за председател на Националния младежки комитет на ВМРО. Кандидатурата на Никола Чакалов е била подкрепена единодушно от всички, имащи право на глас на събранието.„Ще направя всичко възможно да оправдая очакванията на своите съмишленици“, коментира Чакалов по повод новия си пост.  

По отношение на протестите Никола Чакалов  заяви, че се радва да вижда гражданска инициатива сред младите хора. Това показва заинтересованост към политиката и случващото се в държавата. По думите му обаче, те ще бъдат подлъгани, защото протестът вече е поведен от стари политически фигури.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Районните здравни инспекции ще контролират продажбата на райския газ

Районните здравни инспекции в страната ще извършват контрола и ще налагат санкции при констатиране на случаи, в които е нарушена въведената преди дни пълна забрана за употребата на райски газ от физически лица. Това заяви здравният министър д-р Галя..

публикувано на 28.09.24 в 17:29

Повече от 100 деца участваха в първия семинар "Животът е с предимство" в Стара Загора

Над 100 деца на възраст между 13 и 16 години взеха участие в първия семинар "Животът е с предимство", който се проведе в зала "П. Р. Славейков" в сградата на Община Стара Загора. Форумът е по проект на програма "Еразъм +", съобщиха организаторите от..

публикувано на 28.09.24 в 13:54

Фестивалът "Августиада" прославя виното и културното наследство за 12-ти път в Стара Загора

На Античната улица в Стара Загора снощи беше открито 12-ото издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада".  В тазгодишния фестивал участват над 40 винарни с повече от 250 вина. Специален гост на събитието е Сърбия. Посетителите..

публикувано на 28.09.24 в 11:24
МБАЛ

Община Елхово изпитва сериозен недостиг на медици, личните лекари са само осем

Нито един кандидат не е подал документи за участие в обявения от община Елхово конкурс за управител на медицинския център в града. Срокът за кандидатстване е удължен до 18 октомври, информира кореспондентът на Радио Стара Загора Даниела Костова...

публикувано на 28.09.24 в 10:18

Първо издание на Празник на лавровото дърво събира певчески и танцови групи в с. Малка Верея

Към дългия списък с любопитни, кулинарни, фолклорни и забавни празници на старозагорските села се прибавя още един със своя дебют в неделя, 29 септември 2024 г. Това е Празникът на лавровото дърво, ароматите и лечебните билки, който ще се проведе в..

публикувано на 27.09.24 в 18:15

Адвокатските колегии предвиждат стачни действия срещу ветото на президента по закона за адвокатурата

Всички 27 председатели на адвокатски колегии в България са се обединили в единно становище, в което подробно са разяснили защо не са съгласни с ветото на президента по закона за адвокатурата и какви са техните съображения. Това съобщи председателя на..

публикувано на 27.09.24 в 17:52

Защо фондация може да остане без финансиране за проект

Стотици деца от уязвими групи в старозагорско могат да останат без социалната подкрепа, която получават от фондация „Мисия Криле“ . Причината е отказ на Правната комисия на Общинския съвет  на Стара Загора да финансира дейността на мобилни екипи,..

публикувано на 27.09.24 в 16:41

В четири общини в Старозагорско не са назначени секционните комисии

Секционните избирателни комисии в област Стара Загора са назначени, с изключение на тези в общините Стара Загора, Раднево, Николаево и Братя Даскалови.  Причината е, че там са представени по две предложения за поименния състав на комисиите от двете..

публикувано на 27.09.24 в 16:24

Първо издание на Празник на лавровото дърво в с. Малка Верея

Към дългия списък с любопитни, кулинарни, фолклорни и забавни празници на старозагорските села се прибавя още един със своя дебют в неделя, 29 септември 2024 г. Това е Празникът на лавровото дърво, ароматите и лечебните билки, който ще се проведе в село..

публикувано на 27.09.24 в 16:22

50 години от основаването си чества НУМСИ „Хр. Морфова“

Тържествен концерт с участието на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора ще бележи официалното честване на 50-годишнината от основаването на Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.  Събитието ще се проведе на 1..

публикувано на 27.09.24 в 16:03