Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И юношите на "Берое" започнаха участие в турнира за Купата

Два от трите отбора от Академията на "Берое" започнаха днес участието си в турнира за Купата при подрастващите. Тази година турнирът е за момчета, родени през 2003, 2005 и 2007 година. Школата на "зелено-белите" е една от тези, които имат представители в осминафиналите и при трите възрасти. 

При най-големите - Берое U18 се наложи в първата среща от осминафиналите с 2:0 над Ботев (Враца). Двубоят се игра на един от терените на спортна база "Берое", попаднията паднаха във всяко от двете полувремена. "Зелено-белите", които са водени от Атанас Рибарски и Трифон Панев обаче създадоха още доста възможности за гол, удариха и греда, но не успяха да се възползват и да направят победата си още по-убедителна. Реваншът е следващата седмица във Враца. 

"2:0 в юношеския футбол е доста коварен резултат. Показахме, че сме по-добрият отбор, надявам се да го потвърдим и във втория мач във Враца. Обнадежден съм от това, което показват момчетата, родени през 2003 и 2004 година. По-големите от 2003 играят и по-малко, липсва им игрови ритъм, но се надявам в тези мачове да докажат, че са можещи футболисти. Ние нямаме за цел да печелим купата в някоя от трите възрасти, както каза онзи ден и спортния директор Вальо Грудев резултатите не че не са важни, но основната цел на школата от тук нататък ще е изграждането на футболисти", заяви за Радио Стара Загора след двубоя директорът на школата на Берое Иван Цветанов. 

Той коментира и включването на един от талантите от Академията - Божидар Пенчев в групата на първия отбор за мача с ЦСКА и срещата от турнира за Купата с Пирин (Благоевград). 

"До момента старши треньорът на първия отбор Димитър Димитров е много доволен от представянето на Божидар както в тренировъчния процес, така и в срещите в неговата възраст. Казва, че това е играч, който има бъдеще", допълни Иван Цветанов. 

Специалистът коментира и представянето на останалите тимове от Академията в различните първенства и турнири. "Има още доста какво да се желае от работата в школата. Казал съм и на колегите - от втория полусезон ще започнем да работим наистина по програма. Виждам, че изоставаме малко в изграждането на физиката на футболистите, ще наблегнем изключително много и на техниката при малките състезатели", допълни Иван Цветанов. 

Срещата с "Ботев" (Враца) от трибуните изгледа и контузеният играч на първия отбор юношата Никола Маринов. Талантът получи тежка контузия през юли, претърпя операция и от тогава се възстановява. "Върви бавно, но мисля че на този етап всичко е наред. Работя всеки ден, за да се върна по-бързо на терена. Правя всичко възможно, за да мога да се върна за началото на зимната подготовка. Надявам се това да стане факт и да подновя тренировки с мъжкия отбор. Определено да гледам съотборниците ми отстрани е доста трудно, но се опитвам да се съхраня психически. Знам, че с много работа ще се върна на терена", коментира Никола Маринов. 

Другият тим на Академията на "Берое", който игра днес в турнира за Купата - "Берое" U16 също започна с успех участието си в осминафиналите. Тимът, воден от Боян Стоянов се наложи с убедителното 4:2 над Септември в София. Реваншът е следващата седмица в Стара Загора. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спортен уикенд в Стара Загора

В предстоящите почивни дни Стара Загора ще се превърне в истински спортен център, като домакин на редица събития. От петък до неделя /14-16 юни/, любителите на спорта ще могат да се насладят на състезание по спортна стрелба, футболен турнир за деца и..

публикувано на 11.06.24 в 11:25

Състезатели от клуб „Торнадо“ се подготвят за турнир

Четирима състезатели от клуб по тенис на маса „Торнадо“ участваха в Държавното индивидуално първенство, проведено в Панагюрище. Там Тенко Тенев, Велин Андонов, Ивайло Георгиев и Ангел Гюзлев се представиха добре. Трима от тях, Велин Андонов,..

публикувано на 11.06.24 в 09:19

ДФК „Шампион“ започна сътрудничество с „Динамо“ Загреб

Възпитаниците на ДФК „Шампион“ се готвят за участие във футболен турнир в Несебър. „Турнирът е международен и ще започне на 16 юни“, съобщи за радио „Стара Загора“ Костадин Меразчиев, треньор в ДФК „Шампион“. Детският футболен клуб от Стара..

публикувано на 10.06.24 в 16:54

Много отличия спечелиха плувци от „Берое“

На 27 юни в столицата ще започне Държавното първенство по плуване за мъже и жени. На 5 юли пък в Стара Загора предстои турнирът по плуване „Синьо лято“. Това са състезанията, за които в момента водят подготовка възпитаниците на клуб по плуване..

публикувано на 10.06.24 в 14:47

Силно представяне на колоездачи от „Траяна“

За участия в държавни първенства се готвят възпитаници на клуб по колоездене „Траяна“. В края на следващата седмица в Братя Даскалови предстои първенството за юноши и девойки, а две седмици след това е и първенството за мъже и жени. „В старшата..

публикувано на 09.06.24 в 15:45

Силно представяне на колоездачи от „Траяна“

За участия в държавни първенства по колоездене и триатлон  се готвят възпитаници на клуб по колоездене „Траяна“. В края на следващата седмица в Братя Даскалови предстои първенството за юноши и девойки, а две седмици след това е и първенството за..

публикувано на 09.06.24 в 15:40

Мария Атанасова е 13-та в Европа

На 14 юни клуб „Августа 1992“ ще бъде домакин на турнир „Стара Загора“. Състезанието е за малокалибрен оръжие и ще продължи до 16 юни. Надпреварата е последна проверка преди стартиращото на 28 юни Държавно първенство. След края на турнира и..

публикувано на 09.06.24 в 15:21

Елица Божилова с шанс за евроучастие

Във вторник предстои квалификация за националния отбор по бадминтон във възраст до 15 години, преди участие в Европейското първенство през август в Полша. Възпитаничката на СК „Бадминтон – Стара Загора“ Елица Божилова е с реален шанс за..

публикувано на 07.06.24 в 15:59

Силно представяне на състезатели от „Загора Данс“

Във Велинград тази събота и неделя ще бъде проведен турнир по спортни танци. След две седмици пък в Благоевград предстои друг национален турнир. И в двете състезания ще се представят двойки от клуб „Загора Данс“. „След това ще направим пауза,..

публикувано на 07.06.24 в 15:18

Старозагорска гимнастичка с Купа “България“

В събота от 10.30 часа в залата по гимнастика на стадион „Берое“ ще започне детския турнир „Бързи, смели, сръчни“. Освен възпитаничките на старозагорския клуб „Спортна гимнастика“ в надпреварата ще се изявят и възпитаници на детски домове...

публикувано на 06.06.24 в 10:02