Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличение на таксите за детските градини не се предвижда в Ямбол

Енчо Керязов

Таксите за  детски градини в община Ямбол остават непроменени. Това потвърди на пресконференция заместник-кметът на Община Ямбол Енчо Керязов. Пред журналисти Керязов прочете писмото, изразяващо позицията на кмета Валентин Ревански относно твърденията на няколко общински съветници, че той и екипът му желаят да бъдат повишени таксите в ямболските детски градини в проекта, изготвен от общинска администрация (която не е взела предвид програмата на кмета за управление на Община Ямбол за настоящия мандат, където ясно е записано, че таксите за детски градини и/или ясли няма да бъдат повишавани) на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цените на услугите на територията на община Ямбол.

Енчо Керязов припомни, че през месец януари таксите за детските ясли в Ямбол бяха намалени с 50% и родителите заплащат по 17 лева на месец, вместо 34 лева. Той изтъкна, че от това действие ясно си личи какви са намеренията на ръководството на Община Ямбол и в никакъв случай те не са за увеличение на таксите.

„Когато в Ямбол детето не ходи на детска градина, такса не се заплаща, за разлика от други градове – като Бургас например. На всички ни е ясно, че тези такси няма как да останат такива завинаги, те остават засега такива. С инфлацията, повишаване на минималната работна заплата, увеличаване на всички хранителни продукти, на ток, газ, вода, няма как тези такси да останат непроменени. В община Казанлък, която е по-малка от Ямбол, таксата е 48.40 лева.“, каза Енчо Керязов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

РЗИ – Стара Загора ще запознае ученици с последици от употребата на алкохол

Регионална здравна инспекция – Стара Загора организира кампания, за да запознае ученици от девет училища в града с тежките последици от употребата на алкохол. Кампанията ще се проведе на 17 юни 2024 г. от 14:30 часа в Регионална библиотека „Захарий..

публикувано на 13.06.24 в 10:49

Организират Лятна еко академия „Зелена Европа“ за деца

До 30 юни е срокът, в който деца от 1 до 4 клас могат да се запишат за участие в тазгодишната Лятна еко академия „Зелена Европа“ в казанлъшкото село Средногорово. Тя ще се проведе от 15 до 26 юли в целодневна форма от 08:30 до 16:00 ч....

публикувано на 13.06.24 в 10:45

Църквата отбелязва големия празник Възнесение Христово

Днес православният свят чества големия Господски празник - Възнесение Христово. На четиридесетия ден след възкресението си Христос се възнесъл на небесата пред погледа на учениците си. 40 дни след възкресението си Христос многократно се явявал на..

публикувано на 13.06.24 в 07:35

Буря със силен вятър и слаба градушка премина над Ямбол

Буря със силен вятър и слаба градушка премина над Ямбол малко преди 21:00 часа снощи. На тел. 112 са подадени  над 10 сигнала за паднали дървета. Дърво е паднало на Крайречния булевард в града, а друго е нанесло щети на 2 автомобила в кв. "Хале". Няма..

публикувано на 13.06.24 в 07:30

Буря с градушка нанесе щети в Сливенско

Буря, придружена с градушка, удари снощи Сливен и околните села. Градушката беше с големината от лешник до орех. По данни на Регионалната дирекция за борба с градушките най-сериозно са ударени кв. "Речица", село Мечкарево и населени места от западната..

публикувано на 13.06.24 в 07:26

Президентът ще наблюдава състезание с дронове на полигон „Тюлбе“ в Казанлък

Президентът Румен Радев ще посети утре учебния център на Сухопътни войски „Тюлбе“ в Казанлък, информират от пресцентъра на държавния глава. Радев ще бъде посрещнат в 12 часа на военния полигон от почетен караул, след което ще се състои..

публикувано на 12.06.24 в 17:31

Не само Нинова, но и ИБ на БСП да даде оставка, иска член на Общинския съвет на Столетницата под Липите

"Катастрофалните резултати на БСП от  избори 2:1 са основание за оставка не само на председателя на Столетницата, но и на цялото Изпълнително бюро на Партията".  Такова е мнението на Живка Аладжова , член на общинския съвет на БСП и делегат на Конгреса на..

публикувано на 12.06.24 в 17:27

Въвеждат воден режим в старозагорското село Ракитница, жителите готови на протест

Напрежение сред жителите на старозагорското село Ракитница. От днес населеното място минава на воден режим, а хората недоволстват и са готови на протести. Засега ограничението е във вторник и четвъртък от 22.00 до 6.00 часа, но ако не даде желания..

публикувано на 12.06.24 в 17:11

Дипломи за поредния випуск „Детско полицейско управление“

На официална церемония днес четвъртокласниците от Начално училище „Димитър Благоев“ получиха дипломите си за успешно завършено обучение по превантивната програма „Детско полицейско управление“. Учениците преминаха през двугодишен курс, на който придобиха..

публикувано на 12.06.24 в 17:03

17,3 милиона лева помощ от Министерството на иновациите за индустриална зона "Загоре"

Вторият етап от разширението на индустриалната зона „Загоре“, с терените край село Еленино ще бъде подкрепено от Министерството на иновациите и растежа със 17,3 млн лева от Плана за възстановяване и устойчивост. Тя беше избрана с още 10..

публикувано на 12.06.24 в 16:27