Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриват филиал на УниБИТ в Свиленград

Филиал на Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) ще бъде разкрит в Свиленград, съобщи кметът на общината арх. Анастас Карчев по време на изнесеното студио на Радио Стара Загора в Свиленград. 

По думите му има надежди още през 2022 г да започне прием на студенти. 

Предстои подписването на меморандум с университета след като общинският съвет даде зелена светлина на проекта. След това ще се потърси и подходяща сграда за обучението на студентите, коментира кметът на община Свиленград

Арх. Анастас Карчев съобщи още, че община Свиленград планира да улесни младите семейства да получат свой дом. За целта ще бъдат предоставени имоти и разрешителните документи на желаещите да построят къща по готови проекти на ул. „Крайречна“. Общинският терен позволява построяването на 8 такива жилища от английски тип. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Популацията на белия щъркел в Сливенско остава стабилна, сочи Международното преброяване на птиците

Стабилна остава популацията на белия щъркел в Сливенско. Това сочи статистиката, след като Община Сливен отново се включи в Международното преброяване на белия щъркел. На всеки 10 години, в над 40 страни по света, се провежда мащабното природозащитно..

публикувано на 06.07.24 в 14:47

Пожар гори край Чирпан близо до магистрала "Тракия"

Пожар гори в землището на селата Малко Тръново и Свобода край Чирпан в близост до автомагистрала "Тракия". Това съобщиха  от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора. Сигнал за инцидента е получен около 11:20 часа..

публикувано на 06.07.24 в 14:29

Приключва жътвата в Ямболско, отчитат по-ниски добиви

Приключва прибирането на зърнената реколта в Ямболска област. Средните добиви при пшеницата и ечемика са по-ниски в сравнение с миналата година, информира кореспондентът на Радио Стара Загора Даниела Костова. Заради засушаването добивите са по- ниски,..

публикувано на 06.07.24 в 10:33

Забраниха използването на вода за пиене в четири села в Хасковска област заради замърсяване

Ограничава се използването на вода за питейни нужди и приготвяне на храна в четири села на територията на три общини в Хасковска област, заради мътност и повишени нива на манган, желязо, фосфати и амониеви йони. Това съобщи на страницата си..

публикувано на 06.07.24 в 10:23

Мирослав Радев: ДЮШ на "Берое" води подготовка без необходимите консумативи, благодарение на добрата комуникация между треньорите

Продължава напрежението около ДЮШ на "Берое". Вчера имаше среща между кмета на Община Стара Загора и напусналите школата треньори с цел тяхното завръщане на работа в клуба.  Доколко успешна е била тя и ще се завърнат ли на работа напусналите..

публикувано на 05.07.24 в 17:00

Община Стара Загора награди осем служители на МВР за празника

От името на кмета Живко Тодоров секретарят на Община Стара Загора Николай Диков поздрави служителите на МВР в Града на липите, които днес празнуват 145 години от създаването на силовото ведомство. Той им благодари за доброто взаимодействие с общината и..

публикувано на 05.07.24 в 16:49

"Мисия криле" са помогнали на над 6500 нуждаещи се

На повече от 6500 деца и възрастни, нуждаещи се от закрила, подслон и спешна подкрепа, е помогнала фондация „Мисия криле“ през своите вече шест години съществуване, отбеляза Ивайло Ябълкаров от организацията. Той припомни, че „Мисия криле“ управлява..

публикувано на 05.07.24 в 16:44

Седмокласниците в половината училища със слаби резултати по български език

Учениците от почти половината училища в област Стара Загора са получили под минималния резултат за успешно положена матура по български език и литература след седми клас. В 47 от 91 училища резултатите са между 13 и 30 точки, съобщи началникът на..

публикувано на 05.07.24 в 16:44

Време е младите да вземат думата

Каква е младежката енергия в Стара Загора? Има ли кой да се застъпи за развитието на младите хора тук? Знаете ли, че има начини за активно включване на младежите на местно ниво в решенията за града? Това са само част от въпросите, които ще бъдат на..

публикувано на 05.07.24 в 16:00

Общинските съветници на Хасково преизбраха Таня Захариева за председател

Таня Захариева от ГЕРБ и избрана за трети път за председател на общинския съвет на Хасково. Това стана на тържествена сесия, на която новите съветници положиха клетва пред заместник-областния управител Митко Димитров. Таня Захариева получи 32..

публикувано на 05.07.24 в 15:45