Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Казанлък продължава работа по проекта „Светът на траките“

Община Казанлък продължава работа по проекта „Светът на траките“. Това съобщи в изнесеното студио на Радио Стара Загора в Града на розите заместник кметът Лилия Цонкова. Той е на стойност близо 9 милиона лева и по него се изгражда велоалея, която свързва Казанлък с тракийските гробници. "До дни работата по нея трябва да бъде окончателно завършена. Част от него е социализацията, реставрацията и консервацията на гробницата „Оструша“, допълни Лилия Цонкова.

Продължават дейностите и по обновяване на спортните площадки на ОУ „Мати Болгария" и ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий". „По време на изкопните работи там се появи зид, който трябваше да бъде проучен от археолозите и това забави дейностите. Имаме уверение от изпълнителя обаче че до две седмици работата в двора на двете учебни заведения ще приключи“, допълни Лилия Цонкова

Цялото интервю с Лилия Цонкова чуйте в прикачения звуков файл

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

централна улица, Ямбол

Доброволни "Зелени патрули" ще следят за чистотата и реда в Ямбол

Община Ямбол започва инициатива за обществен контрол върху нерегламентираното замърсяване и реда в града, наречена "Зелен патрул". Целта на инициативата е да ангажира местните жители в поддържането на чист и подреден град. Това съобщи за Радио..

публикувано на 03.07.24 в 13:21
Плувен басейн, Стара Загора

Общинският плувен басейн няма да работи на 6 юли

На 6 юли /събота/, Общинският плувен басейн в Стара Загора няма да работи с граждани. Причината е провеждането на турнира "Синьо лято". В четвъртото издание на състезанието ще се включат около 300 плувци от цялата страна, родени 2012-2017 година...

публикувано на 03.07.24 в 12:46

Започва дарителска кампания за набиране на средства за проследяване на излюпените в Зоопарк Стара Загора белоглави лешоядчета

Община Стара Загора дари на дивата природа на България първото излюпено в пределите на Зоопарка белоглаво лешоядче. В края на отминалата седмица, екип на Зелени Балкани и представители на Зоопарк Стара Загора транспортираха вече порасналото малко до..

публикувано на 03.07.24 в 11:24

Възрастна жена от Казанлък хвърли 7000 лева през терасата си

В РУ - Казанлък се е явила 88-годишна жена, която заявила, че на същата дата, около 12:00 ч., на домашния ѝ телефон се е обадила плачеща жена, която ѝ съобщила, че по-голямата ѝ внучка е катастрофирала и е причинила смъртта на дете. В разговора се включил..

публикувано на 03.07.24 в 11:08

Мъж е с опасност за живота след катастрофа край град Шипка

49-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа, а спътникът му е пострадал, съобщават от пресцентъра на ОД МВР - Стара Загора.  Вчера малко след 12:30 часа  по първокласен път I-5 се е движил л.а. "Волво", управляван от 54-годишен мъж. На км...

публикувано на 03.07.24 в 11:02

Собственици на аптеки и фармацевти излизат на протест

Протест в цялата страна на собственици на аптеки и фармацевти ще спре за два часа работата на обектите.  Причина за това са предложените промени в начина на отпускане на лекарства по Здравна каса, с които се намаляват плащанията за изпълнение на..

публикувано на 03.07.24 в 08:39

До 15 юли се затваря централно кръстовище в Стара Загора

Заради ремонт от днес до 15 юли ще бъде затворено кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Отец Паисий“ в Стара Загора. Въвежда се временна организация на движението за времето от 8.30 до 17.00 часа всеки ден. Общественият транспорт ще бъде..

обновено на 03.07.24 в 08:16
Константин Попов

Фармацевти от Ямболска област спират работа за два часа днес

Собственици на аптеки и фармацевти от Ямболска област ще преустановят работа за два часа в сряда в знак на протест срещу изменението на Наредба 4. Аптеките ще спрат да обслужват клиенти между 14 и 16 часа, уточни Константин Попов от Регионалната..

обновено на 03.07.24 в 07:23

Парламентът ще гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, в 13 часа

Народното събрание ще гласува предлагания от ГЕРБ–СДС министър-председател, структура и състав на Министерския съвет от 13:00 часа днес. Това предвижда точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на Народното..

публикувано на 03.07.24 в 07:17

Оранжев код за валежи и гръмотевични бури

За днес е обявен оранжев код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки в областите Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив и Смолян. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно..

публикувано на 03.07.24 в 07:00