Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кенан Саид от ДПС е избран отново за кмет на Копринка

| обновено на 11.10.21 в 09:06
Снимка: Ани Петрова

Кенан Саид от ДПС е избран отново за кмет на втория тур от частичните местни избори в казанлъшкото село Копринка. Балотажа премина при-по-висока активност и без сигнали за нарушения. 

Кандидатът на ДПС получи 716 гласа, а представителката на ГЕРБ Зина Трифонова – 582.

Кенан Саид благодари за подкрепата в социалните мрежи и обеща да работи, за да оправдае доверието.

В неделния ден гласуваха 1309 жители на Копринка, което е 59,50% от избирателите и с около 7% повече от първия тур, съобщиха от общинската избирателна комисия в Казанлък.

Вотът премина в спокойна обстановка и без сигнали за нарушения. Общинската избирателна комисия разпореди да се преброят контролните разписки в една от секциите, след като броят на подписите в избирателния списък се оказаха с един по-малко от отразеното в протоколите от машините.

Общо 2220 бяха избирателите по списък, като гласуваха изцяло машинно в трите секции, разположени в местното училище.

Кенан Саид спечели и редовните избори за кмет, но не беше закрил в упоменатите срокове търговска фирма.  А с решение на Върховния административен съд бяха прекратени правомощията му.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първо издание на Празник на лавровото дърво събира певчески и танцови групи в с. Малка Верея

Към дългия списък с любопитни, кулинарни, фолклорни и забавни празници на старозагорските села се прибавя още един със своя дебют в неделя, 29 септември 2024 г. Това е Празникът на лавровото дърво, ароматите и лечебните билки, който ще се проведе в..

публикувано на 27.09.24 в 18:15

Адвокатските колегии предвиждат стачни действия срещу ветото на президента по закона за адвокатурата

Всички 27 председатели на адвокатски колегии в България са се обединили в единно становище, в което подробно са разяснили защо не са съгласни с ветото на президента по закона за адвокатурата и какви са техните съображения. Това съобщи председателя на..

публикувано на 27.09.24 в 17:52

Защо фондация може да остане без финансиране за проект

Стотици деца от уязвими групи в старозагорско могат да останат без социалната подкрепа, която получават от фондация „Мисия Криле“ . Причината е отказ на Правната комисия на Общинския съвет  на Стара Загора да финансира дейността на мобилни екипи,..

публикувано на 27.09.24 в 16:41

В четири общини в Старозагорско не са назначени секционните комисии

Секционните избирателни комисии в област Стара Загора са назначени, с изключение на тези в общините Стара Загора, Раднево, Николаево и Братя Даскалови.  Причината е, че там са представени по две предложения за поименния състав на комисиите от двете..

публикувано на 27.09.24 в 16:24

Първо издание на Празник на лавровото дърво в с. Малка Верея

Към дългия списък с любопитни, кулинарни, фолклорни и забавни празници на старозагорските села се прибавя още един със своя дебют в неделя, 29 септември 2024 г. Това е Празникът на лавровото дърво, ароматите и лечебните билки, който ще се проведе в село..

публикувано на 27.09.24 в 16:22

50 години от основаването си чества НУМСИ „Хр. Морфова“

Тържествен концерт с участието на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора ще бележи официалното честване на 50-годишнината от основаването на Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.  Събитието ще се проведе на 1..

публикувано на 27.09.24 в 16:03

Факултет „Техника и технологии“ тържествено отбеляза 60 години висше образование в Ямбол

С пъстра празнична програма Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол отбеляза 60 години висше образование в града. Празничният ден започна в заседателната зала на факултета, където бяха връчени грамоти за принос в развитието и утвърждаването на..

публикувано на 27.09.24 в 15:56

Старозагорски криминалисти иззеха предмети с белези на културно-исторически ценности

На 25.09.2024г. полицейски служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Стара Загора са извършили проверка в къща, в с. Християново, обитавана от двама мъже на 39 и 37 години.  Намерени и иззети са медальон от бял метал и..

публикувано на 27.09.24 в 15:49

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършва разследване за държане на наркотици и неизпълнение на полицейско разпореждане

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за извършени четири престъпления – за държане на високорисково вещество – метамфетамин, за отказ от извършване на полицейска проверка, за управление на нерегистриран мотоциклет и..

публикувано на 27.09.24 в 15:42

Най-новият и роботизиран завод на "Арсенал" отваря врати в Стара Загора

С ден на отворените врати и редица прояви казанлъшката оръжейна "Арсенал" отбелязва 100 години в Казанлък и 146 години от съществуването си. Заводът остава най-големият работодател в област Стара Загора . Над 10 000 души работят сега в дружеството, а по..

публикувано на 27.09.24 в 15:06