Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Връбчев за сборника си с разкази "Акорди"


Георги Връбчев е автор на сборника с разкази „Акорди“, чиято премиера ще бъде тази вечер от 18.30 часа в Литературен клуб "Перото", НДК, а от 6-ти декември сборникът ще бъде и на книжния пазар.

Сборникът „Акорди” е композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства и стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав.

Сборникът съдържа 15 разказа, като едни от главните герои са момиче, което се бори с живота, въоръжено само със своето виолончело и воля за свобода, софийски мускетар, пренебрегнал себе си, за да спаси девойка в навечерието на Коледа, както и адвокат-мечтател в странен, трескав делник на Пловдив.

„Акорди“ е съвкупност от истории за нещата от живота, истории за пътя.

Някои от разказите, включени в сборника са отличени с награди от Италия и Израел.

Георги Връбчев планува и среща с читателите в различни градове на България, в това число и Стара Загора.

За идеята за създаването на сборника с разкази „Акорди“ и за бъдещите проекти на Георги Връбчев, чуйте в прикаченото аудио. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

снимка: скрийншот от сайта inktraces.com

Литературен онлайн музей представя старозагорските поети и писатели

„Следи от мастило“ e нов сайт, посветен на поетите и писателите от миналия век, свързани със Стара Загора и региона. Виртуалната платформа съдържа н ад 100 аудио и видео материала – произведения на авторите, изпълнени от артисти или от самите..

публикувано на 20.09.24 в 15:50

Карнавал на сетивата с пътуващия фестивал за улични изкуства 6Fest

Първият фестивал за улични изкуства в България, 6Fest (6Фест), за първи път гостува в Стара Загора и  ще представи двудневна програма. Мястото е парк „Артилерийски“, а събитията започват в петък, 20.09., от 19:15 ч., с „Илюзии с Маг Русев“...

публикувано на 20.09.24 в 13:11

Старозагорската опера гостува на 5 октомври в Сараево, Босна и Херцеговина

„Музикално-сценичният РЕКВИЕМ на Моцарт на Старозагорската опера гостува на 5 октомври в Сараево, Босна и Херцеговина РЕКВИЕМ В САРАЕВО - музикално-сценичен спектакъл за всички възрасти, събитие, което определено ще остави всички присъстващи без..

публикувано на 20.09.24 в 09:51

Андрей – старозагорският музикант, когото съдбата срещна и качи на една сцена със световната звезда Рони Ромеро

Разказваме ви днес една съвременна приказка, случила се съвсем наскоро на едни млад старозагорски музикант, а именно – да се качи на сцена и да свири с голяма световна рок звезда. Голямата звезда е Рони Ромеро, който участва в тазгодишния Бирфест с..

публикувано на 19.09.24 в 16:17

Изложба "Гео Милев и света" представят по повод 100 годишния юбилей на списание "Пламък"

Изложба „Гео Милев и света“ кани на музейна разходка изкушените от живота и творчеството на експресиониста. Официалното откриване е тази вечер (19.09.) от 18:00 ч. в едноименната къща музей. Експозицията е подредена в шест витрини, специално..

публикувано на 19.09.24 в 12:04

"Жива библиотека" предлага хора, вместо книги

„Жива библиотека“ ще събере младите хора на Стара Загора в днешния следобед. Иновативният формат се организира от местния Международен младежки център ( ММЦ) , в партньорство с Тракийски университет.  Това е първо издание за Стара Загора и ще се..

публикувано на 19.09.24 в 10:53

Изложба за силата на амулетите гостува в Димитровград

С изложбата „Силата на амулетите“  в Димитровград ще отбележат Европейските дни на  наследството. Изложбата, с която Историческият музей в Асеновград гостува на димитровградския  исторически музей,  включва интересни и любопитни експонати от..

публикувано на 18.09.24 в 14:25
Казанлък

Казанлък посреща изложбата на Тодор Динев "Приказки без рамки"

Тази вечер от 18.00 часа, в Казанлък ще бъде открита изложбата "Приказки без рамки" на фотографа Тодор Динев. Тя може да бъде разгледана до 10 октомври.  Домакин на събитието ще бъде Музея на фотографията. Посетителите на събитието ще имат..

публикувано на 17.09.24 в 14:00

Програма на ДТ "Гео Милев" Стара Загора за октомври

ДТ „ГЕО МИЛЕВ”СТАРА ЗАГОРА ПРОГРАМА ОКТОМВРИ ’ 20 24 3 ОКТОМВРИ, 19.0 0 , Културен център „Сън в лятна нощ” от Уилям Шекспир режисьор Елена Панайотова 10 ОКТОМВРИ, 19.0 0 , Културен център  - ПРЕМИЕРА! „Масло от..

публикувано на 16.09.24 в 14:41

Изложбена зала „Лубор Байер“ представя изложба на Сашо Сандев

Живописни картини на Сашо Сандев ще бъдат изложени в зала „Лубор Байер“ от 18.00 часа днес, 16 септември. Старозагорци и гостите на града ще имат възможност да се насладят на експозицията до 28 септември, съобщават от пресцентъра на община Стара..

публикувано на 16.09.24 в 14:16