Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес отпада изискването за "зелен сертификат" за всякакви дейности и мероприятия в България

От днес, 21 март, отпада изискването за "зелен сертификат" за всякакви дейности и мероприятия в България, ограничени до момента.

От същата дата присъственото обучение във висшите училища ще се провежда по график, като не се допуска едновременно провеждане на практически или семинарни упражнения на повече от 50% от групите, няма да се допуска и смесване на групи. Лекциите ще се провеждат при 50% заетост на помещенията.

Остава изискването за редовно проветряване, дезинфекция и носене на защитни маски от студентите и преподавателите.

С пълния текст на заповедта можете да се запознаете ТУК.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Град Стара Загора

Местят 10 групи на детски градини заради ремонти

Три детски градини в Стара Загора ще бъдат основно ремонтирани през летните месеци. В две от тях вече започна работа, като децата ще бъдат пребазирани в други детски заведения.  Ремонтните дейности в ДГ № 31 „Слънце“ и № 33 „Люляк“, вече..

публикувано на 02.06.24 в 17:42

Празниците на розата в Казанлък са част от новия филм на проф. Бетани Хюз

Празниците на розата в Казанлък ще бъдат част от най-новия филм, който снима у нас световноизвестният историк и водещ проф. Бетани Хюз. Това е втора документална лента за съкровищата на България, която тя подготвя. Филмът ще бъде излъчен в над 120..

публикувано на 02.06.24 в 17:30
Празници на розата в Казанлък

Повече от 5500 участници се включиха в шествието за Празника на розата в Казанлък

Повече от 5500 участници се включиха в тазгодишното карнавално шествие, с което бяха закрити Празниците на розата в Казанлък. Тази година мотото му е „Прелестите на Долината на розите“. Множеството по традиция беше водено от новата Царица роза..

публикувано на 02.06.24 в 13:32

Ученици-доброволци може да помагат в розобера

Проблемът с работната ръка при прибирането на розовата реколта обсъдиха кметът на Казанлък Галина Стоянова и министрите на туризма и образованието Евтим Милошев и Галин Цоков по време на тържествата за 121-е Празници на розата. Служебният..

публикувано на 02.06.24 в 13:23

Стара Загора се преклони пред подвига на Христо Ботев и загиналите за България

Стара Загора се поклони пред подвига на Христо Ботев и загиналите на свободата на България. Десетки граждани участваха в общоградския ритуал пред паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методий Кусев“, организиран от..

публикувано на 02.06.24 в 13:20

Летни температури в неделния ден

Днес времето ще бъде предимно слънчево , след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, повече в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки.  Вятърът временно ще се..

публикувано на 02.06.24 в 09:55

С ритуален розобер и пъстро шествие отбелязват 121-те Празници на розата в Казанлък

В неделния ден по традиция е кулминацията на Празниците на розата, като фестивалът, който е сред най-старите в Европа ще навърши 121 години. Очакват се хиляди туристи от цял свят. Тържествата започват в 10 часа с ритуалите розобер и розоварене в..

публикувано на 02.06.24 в 06:00

Откриха „Златната липа“ 2024, Ели Скорчева не удържа сълзите си с наградата за цялостен принос в киното

Единадесетото издание на кинофестивала „Златната липа“ в Стара Загора официално беше открито тази вечер с тържествена церемония в залата на Старозагорската опера. Преди това обаче официалните гости на събитието и нетърпеливите зрители се..

публикувано на 01.06.24 в 21:34

Стара Загора отново става столица на европейското кино с откриването на фестивала "Златната липа"

Кинофестивалът „Златната липа“ стартира днес, точно в 17.30 ч., с официална церемония в Държавна опера Стара Загора.  Пресконференция за старта на Международния кинофестивал за ново европейско кино през 2024-та бе дадена по-рано през деня...

публикувано на 01.06.24 в 17:37

Казанлък се побратими с виетнамския град Лай Чау

На официална церемония днес кметът на Казанлък Галина Стоянова подписа Меморандум за разбирателство за установяване на приятелски отношения на сътрудничество между Казанлък и виетнамския град Лай Чау.  В документа представителите на виетнамския град Лай..

публикувано на 01.06.24 в 17:17