Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа копка на Закрит плувен басейн в Хасково

Община Хасково започна строителството на Закрит плувен басейн. Днес беше даден стартът на реалните строителни дейности на басейна със символична първа копка, направена от кмета на община Хасково Станислав Дечев, арх. Павла Тончева и представителят на фирмата-изпълнител Михаил Райчев.

Изграждането на плувен басейн в Хасково е ангажимент, който кметът на общината пое пред жителите на града преди две години. Той припомни всички трудности, през които е минал екипът, за да се стигне до днешния ден и благодари специално на арх. Павла Тончева за работата й по идейния проект за новия басейн на Хасково. 

Човекът, който прие този проект като своя кауза е д-р Марио Янакиев. Той заедно с колегията на БЛС в Хасково подкрепиха тази идея, заради здравето на децата ни“, каза кметът Станислав Дечев и подчерта, че :„Захванали сме се с нещо изключително трудно във време на летяща инфлация, война, ковид пандемия, бързо скачащи цени, проблемите ги решаваме ежедневно и вярвам, че ще успеем в срок. Строителите също изпитват огромни трудности и аз ги поздравявам за куража и смелостта в това трудно време да се заемат с тази задача- Хасково да има басейн“.

За да е успешно начинанието отец Никола отслужи водосвет и благослови всички, които имат заслуги за осъществяването на този проект.

Сградата на закрития плувен басейн е  в близост до ул. „Панорама“. Тя е с правоъгълна форма, с размери в план 48,22м/28,63м. Състои се от висока част, където ще се помещават два плувни басейна и ниска част, където ще са разположени помещенията, обслужващи басейните.

Плувният комплекс ще разполага с един състезателен басейн и един детски басейн. Състезателният басейн е с дължина 25м, ширина 12,5м, дълбочина на водата – от 1,8 до 2,00м и ще е с 5 коридора за състезания и тренировки. Детският басейн е с размери 12,5/8,0м. Дълбочината на детския басейн в единия край ще е 80см, а в другия – 120см.  Предвидени са мобилни трибуни за зрители.

В по-ниската част на сградата ще се разполагат съблекални, администрация, лекарски кабинет, зона за посетители. Там ще има и техническо помещение с оборудване за двата басейна, два компенсаторни резервоара и складови помещения. В сградата ще има обслужващи помещения, включително за хора с увреждания, съблекални за спортисти с оборудване в тях, душове, умивални, обходни пътеки. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Над 10 нови автомобила очаква да получи полицията в Ямбол

 Над 10 нови автомобила очаква да получи Регионалната дирекция на МВР в Ямбол, повечето от тях са предназначени за „Пътната полиция", информира кореспондентът ни Даниела Костова. Автомобилният парк на дирекцията се нуждае от цялостна подмяна,..

публикувано на 04.07.24 в 15:50

Министерски награди за трима сливенски полицаи

 106 полицаи и служители от Областната дирекция на МВР – Сливен бяха отличени по случай по случай професионалния празник и 145 години от създаването на министерство на вътрешните работи. Наградите са от министъра на вътрешните работи, главния..

публикувано на 04.07.24 в 15:48

Увеличават се осиновяванията от общинския приют за кучета в Казанлък

Увеличават се желаещите да осиновят животни от общинския приют за безстопанствени кучета в Казанлък, като за последните три месеца 35 четириноги са намерили нов дом, съобщават от община Казанлък. Освен задоволителната бройка задомени кучета,..

публикувано на 04.07.24 в 15:36

Боклуци и автомобилни гуми горят край старозагорското село Яздач

Горят отпадъци край старозагорското село Яздач, сред тях и автомобилни гуми, от които излиза черен дим. Сигнал за огъня е подаден около 14:20 часа, съобщиха за Радио Стара Загора от пожарната.  Изпратени са два екипа огнеборци - един от Чирпан и един от..

публикувано на 04.07.24 в 14:44

Тракийски университет организира безплатен скрининг на българите в Албания

Преподаватели и студенти от Медицинския колеж към Тракийския университет- Стара Загора извършиха първи по рода си безплатен скрининг сред българската общност в Албания. Инициативата се проведе на 29 и 30 юни, когато излязоха и резултатите от..

публикувано на 04.07.24 в 12:34

Старозагорка даде над 5000 лв. на телефонни измамници

С над 5000 лв. се раздели старозагорка след като стана жертва на телефонна измама.  На 03.07.2024 г. в Първо РУ - Стара Загора се е явила 65-годишна жена от гр. Стара Загора, която заявила, че на 02.07.2024 г. е получила обаждане по интернет приложение..

публикувано на 04.07.24 в 12:06

Двама в болница след скандал в Паничерево

На 03.07.2024 г., в 15:10 ч., в РУ - Казанлък е получено съобщение от ФСМП - Гурково за приети две лица с порезни рани.  На място е установено, че в с. Паничерево, общ. Гурково, след възникнал скандал, 51-годишен мъж е нанесъл порезна рана в областта..

публикувано на 04.07.24 в 11:47

Назначен е управител на новосъздаденото общинско предприятие „Арт Сцена – Стара Загора“

Със Заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, за ръководител на общинското предприятие „Арт Сцена – Стара Загора“ е назначен проф. Генко Гешев, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.  Предприятието бе подкрепено, с пълно мнозинство,..

публикувано на 04.07.24 в 11:39

Областният съвет на БСП в Стара Загора декларира подкрепа към новото партийно ръководство

Областният съвет на БСП-Стара Загора изрази пълна подкрепа на действията, предприети от новото ръководство, начело с и.ф. председател Атанас Зафиров и единодействието с всички идейни течения в БСП, както и с левите политически формации. Новият курс към..

публикувано на 04.07.24 в 11:29

Катастрофа затруднява движението по магистрала "Марица" при "Капитан Андреево"

Ограничено е движението по магистрала "Марица" при пътен възел "Капитан Андреево" в посока ГКПП "Капитан Андреево" поради катастрофа, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се осъществява по пътните връзки на пътния възел и се регулира от..

публикувано на 04.07.24 в 10:03