Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП ГЕРБ разговаря с всички политически сили за вота за недоверие

Министър Красимир Вълчев
Снимка: БГНЕС

След снощното решение на ГЕРБ за  искане за вот на недоверие към правителството, днес политическите консултации в търсене на подкрепа от останалите политически сили, започнаха. "Ще разговаряме с всички политически партии", потвърди за Радио Стара Загора народният представител от ПП ГЕРБ за 27-ми  Многомандатен избирателен район, Красимир Вълчев. 

Депутатът посочи, че разговори няма да се водят единствено с петимата народни представители, напуснали формацията на Слави Трифонов. "От действията им дотук можем да заключим, че те ще продължат политиката на подкрепа към това правителство", обясни Вълчев. Според него, вотът на недоверие е поискан тъкмо сега, защото политическата обстановка  го позволява.

 "Знаете, имаше мнозинство, което вече не е факт. Няма сфера в политиките на това правителство, която да може да бъде похвалена и да се нарече успешна. Инфлацията вече е 25 процента и виновна за тези високи нива не е войната в Украйна. Нито пък външнополитическата обстановка - защото средноевропейската инфлация е два пъти по-ниска. Очевидно е, че причините за високите нива са вътре в държавата, в нейното управление. А тъкмо обезценяването на лева води до обедняването на българина. И в този най-добрата антиинфлационна мярка е падането на правителството", коментира още Красимир Вълчев. 

Като "пълна заблуда" народният представител от ГЕРБ определи твърденията, че неговата политическа сила не подкрепя антикризисните мерки. 

Днес с гласовете на "Има такъв народ" , ГЕРБ, "Движението за права и свободи" и "Възраждане" бе отхвърлено предложението да се гледа актуализацията на бюджета в Народното събрание. От БСП алармираха, че това поставя под риск размера на пенсиите от 1 юли и социалните плащания за младите семейства.  В отхвърленото предложение за гласуването на бюджета днес, Красимир Вълчев не вижда проблем - защото това може да се случи и утре. 

"Предложените антикризисни мерки няма да имат очаквания ефект, а е възможно дори да задвижат колелото на инфлацията и на задлъжнялостта на държавата", е мнението на народния представител от ПП ГЕРБ. Според него, държавата би трябвало да подпомогне бизнеса, ако иска да стопира или поне да забави инфлацията. Но това, според Вълчев, е трябвало да се случи още миналата година. Сега, според него, тази мярка вече е закъсняла. 

Какво още каза Красимир Вълчев - чуйте в прикачения файл


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Възстановено е движението по магистрала "Марица“ при разклона за Свиленград

Възстановено е движението по АМ „Марица“ при разклона за Свиленград, в посока ГКПП „Капитан Андреево“, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".  По-рано движението в района беше затруднено заради задимявене, причинено от пожар в тревни площи. 

публикувано на 30.06.24 в 14:07
Снимката е илюстративна

Движението по магистрала "Марица" е затруднено заради задимяване от пожар

Временно e ограничено движението по АМ „Марица“ при разклона за Свиленград – ГКПП „Капитан Андреево“ на км 102, само в посока границата поради задимяване от горящи тревни площи, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се..

публикувано на 30.06.24 в 13:41
Видински митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил е новият патриарх

Видинският митрополит Даниил беше избран за нов български патриарх. На провелия се балотаж митрополит Даниил получи 69 гласа, а врачанския митрополит Григорий - 66.  3 бюлетини са недействителни. На втори тур с 69 гласа бе избран Негово..

публикувано на 30.06.24 в 13:06

От 1 юли токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%

Токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%, а парното и топлата вода поевтиняват с близо 8,5 на сто. Това решение на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно, цените влизат в сила от утре - 1 юли, и ще са валидни през следващия..

публикувано на 30.06.24 в 12:40
Община Болярово

Изграждат защитени жилища за хора с ментални увреждания в боляровското село Мамарчево

Защитени жилища за пациенти с ментални увреждания ще бъдат изградени в боляровското село Мамарчево. Финансирането е осигурено по Плана за възстановяване и устойчивост и в размер 9 млн. лв. В момента в Дома край село Малко Шарково са настанени 85..

публикувано на 30.06.24 в 10:57

Възстановено е движението по Подбалканския път в участъка Казанлък - Копринка

Възстановено е движението по Подбалканския път в участъка Казанлък - село Копринка. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). То се осъществяваше в една лента заради тежко пътнотранспортно произшествие. 

публикувано на 29.06.24 в 16:10

Моторист загина при катастрофа край Копринка

Моторист е загинал на Подбалканския път между Казанлък и Дунавци в близост до разклона за село Копринка, потвърдиха от полицията. Фаталният инцидент е станал около 10,30 часа, източно от разклона за с. Копринка.  Причините за пътното произшествие все още..

публикувано на 29.06.24 в 12:10

Празникът на житото поведе преславенци по пътя на хляба

Много жители и гости на с. Преславен извървяха пътя на житото от нивата до софрата. С жътварски песни, молитва и водосвет бе възпроизведен ритуала на зажънването, жътварите и стопанина Йордан Танев изиграха и първото жътварско хоро на ожънатата нива...

публикувано на 29.06.24 в 11:42

Площадът в стралджанското село Воденичане ще носи името на поетесата Станка Пенчева

Централният площад в ямболското село Воденичане ще носи името на голямата поетеса Станка Пенчева, решиха на последното си заседание съветниците в община Стралджа.  Станка Пенчева е житейски и духовно свързана със Стралджа и родното село на нейния..

публикувано на 29.06.24 в 11:38
кула петровден

Петровден е

Отбелязваме Петровден. Това  е един от най-почитаните летни празници в традициите на българския народ. Според схващанията на хората, на този ден не бива да се върши важна земеделска работа. В черквата се носят петровски хлябове и ябълки-петровки,..

публикувано на 29.06.24 в 07:59