Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Стефанов: Партиите бягат от отговор на въпроса с кого ще управляват

Любомир Стефанов
Снимка: БГНЕС

Политологът Любомир Стефанов разкритикува партиите за начина, по който структурират своята предизборна кампания. Политическият анализатор коментира в ефира на Радио Стара Загора, че формациите показват невъзможност да погледнат през очите на хората. „Не се гледа на проблемите от погледа на българския гражданин. Не виждаме усилие политиците да насърчат участието на хората в парламентарните избори на 2 октомври“, категоричен е Любомир Стефанов. По думите му най-лесно се продават обещания за бъдещето. Според политолога българските граждани се интересуват от отговора на въпроса кой с кого ще сключи коалиция, за да има стабилно управление. „На този етап обаче не се намира политик, който да даде ясен отговор“, отбеляза анализаторът. Любомир Стефанов призова партиите в следващото Народно събрание да спрат да извиняват неспособността си за формиране на управление с волята на избирателя.




По публикацията работи: Живко Иванов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Анулираха вота на гласоподавател в Старозагорско заради снимка

Изборният ден на територията на 27 МИР Стара Загора протича спокойно. Няма опашки или струпване на хора в някоя от общо 493 секции на територията на областта. Това обяви зам.-председателят на РИК-Стара Загора Теодора Крумова. По повод оповестената от..

публикувано на 02.10.22 в 18:39

Реторика на доверието - за думите и делата на българските политици

„Делата са по-важни, отколкото всякаква реторика!“ – така писателят Захари Карабашлиев определя успешната формула, която всеки политик трябва да прилага в работата си. Дни преди парламентарните избори за 48 Народно събрание разговаряме..

публикувано на 30.09.22 в 10:00

Старозагорци разделят политиците на два вида

В навечерието на Деня на независимостта търсим приликите между политиците на младата българска държава и настоящите им следовници. "Политиците на младата българска държава са били начинаещи и неподготвени, макар между тях да е имало образовани. Имало е и..

публикувано на 21.09.22 в 12:51