Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силен зимен сезон очаква туристическият бранш у нас

Румен Драганов
Снимка: БГНЕС

Силен зимен сезон очаква туристическият бранш у нас, коментира за Радио Стара Загора Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Очакват се около 560 хил. пътувания по коледно-новогодишните празници, като близо 500 хиляди от тях ще бъдат в страната.

Наблюдава се увеличение на цените на туристическите пакети между 11 и 12% заради инфлацията, въпреки това повечето места за настаняване вече са резервирани за празниците, коментира още Румен Драганов. По думите му България стои много добре на пазара.

„Не сме най-евтината дестинация, но сме търсени. В тази конкуренция увеличихме туристите през тази година“, каза още Драганов.


По публикацията работи: Иван Славов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нови пожари в Хасковска област

Нови два пожара лумнаха този следобед по време на жътва в Хасковска област. Единият е в ивайловградското село Драбишна, където се е подпалил работещ комбайн. Сигнал за пламъците е подал самият зърнопроизводител и веднага са били изпратени екипи на..

обновено на 25.06.24 в 18:53

Обществен съвет обсъжда предложения за Стара Загора

Две предложения дискутира на днешното си заседание Общественият съвет за архитектура, изкуство и култура, учреден от местната власт на Стара Загора. Комисията е разгледала заявление, постъпило от Сдружение „Творчески колектив „На улицата", за поставяне..

публикувано на 25.06.24 в 17:47

Национален парк-музей “Шипка-Бузлуджа“ отбелязва 60-тата си годишнина с тържествен концерт и луксозен албум

На 27 юни предстои кулминацията на тържествата по повод 60-тата годишнина от създаването на Национален парк – музей „Шипка-Бузлуджа“. По този повод директорът на културната институция д-р Чавдар Ангелов съобщи, че от създаването на Националния..

публикувано на 25.06.24 в 16:44

Подписани са договорите за реконструкция на водопроводната мрежа в Мамарчево и Малко Шарково

Реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на село Мамарчево може да започне съвсем скоро, след като кметът на община Болярово Христо Христов и главният счетоводител Атанаска Станчева подписаха споразумение с Министерството на регионалното развитие..

публикувано на 25.06.24 в 16:35

Заради аварии, десетки села в Ямболско са без вода

Всекидневно водопродаването в десетки населени места на Ямболска област се спира заради отстраняването на аварии. С напредването на лятото по-големият проблем е липсата на вода в резервоарите. В крайграничната община Елхово проблемът с водоснабдяването..

публикувано на 25.06.24 в 15:48

Потушени са големите пожари в Хасковско

Потушен е пожарът в с. Райкова могила, който възникна днес в 9:30ч. в близост до яз. Каламица. Изгорели са 50 дка от житен блок и са спасени близо 300 дка. Потушен е и пожарът в село Оряхово. Изгорели са 6000 дка площи. Големият пожар между..

публикувано на 25.06.24 в 15:36

Шофьор загина при катастрофа, а тримата му спътници са в болницата в Сливен

Шофьор е загинал, а тримата му спътници са в болницата в Сливен. Причината за катастрофата  е загуба на управлението над автомобила. Две тежки катастрофи с пострадали  са станали в областта от вчера следобед до тази сутрин.  Инцидентът е станал в района..

публикувано на 25.06.24 в 15:30

Община Стара Загора ще съдейства при изхвърляне на ненужни вещи

Горещият телефон на община Стара Загора вече има нова функция в автоматичното меню. Тя е свързана с изхвърлянето на ненужни вещи . За целта всяка цифра отговаря на различен вид отпадък. Гардероби, електрически уреди, строителни материали, лекарства са..

публикувано на 25.06.24 в 15:05

Стара Загора е домакин на национален форум "Водородна електромобилност в България"

Национален форум "Водородна електромобилност в България" се провежда в Стара Загора. Събитието се организира от Българската асоциация за водород, горивни клетки и съхранение на енергия (BGH2A) в рамките на инициативата "Дни на водородната..

публикувано на 25.06.24 в 14:20

Делото за източването на болницата в Раднево влиза в съда

След четири години разследване делото за източването на радневската болница най-накрая влиза в съда.   Районна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт срещу четири длъжностни лица, които бяха задържани през февруари 2020 година за..

публикувано на 25.06.24 в 14:16